Almanyada ev sahibi olmak

Başlatan YYLNA, Mart 17, 2013, 11:13:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YYLNA

Arkadaşlar,
1:) Almanyada ev sahibi olunduğunda ev kimin üzerine olursa olsun türkiyedeki şekilde evlendikten sonra yapılan her şey karı koca tarafından ortak olunuyor mu? Yani evi satmak için her ikî eşinde rızası aranıyor mu?

2:) Ayrıca tapu ortak alınabiliyor mu yani ev hem kadın hem de erkek üzerine kayıt ettirilebiliyor mu?

3:)Ev için kredi çekmek için aranılan koşullar nelerdir? Sıfırdan hiç peşinat konulmadan kredi çekilebiliyor mu?

Teşekkürler.

IGDIR76

Evlilik yapildiktan sonra  elde edinilen Ev ve araba gibi seyler eger noterde özel bir anlasma yapilmamis ise ortak sayilir.    BGB (Alman Medeni Kanununun)  §1363.
Evlenmeden önce sahip oldugunuz degerler buna ait degildir.

Tapuda kimin ismi yazili ise o kisi evi satabilir,  esinizin evi tek basina satmamasini istiyorsaniz, ikinizde isminizi Tapuya yazdirmalisiniz.

Her evin Türkiyede tapusu  oldugu gibi buradada Grundbuch u vardir.  Grundbuch = Tapu

2:)  Evet. Ister bir kisinin adina yap istersen iki, orada sorun yok.

3:)  Bankadan bankaya degisir. Bunu Bankada sorusturmanizi tavsiye ederim.  Ama Kredi yada Hypothek icin temiz bir Schufa Aukunft olmazsa olmazlardandir.

YYLNA

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Mart 18, 2013, 06:45:14 ÖÖ
Evlilik yapildiktan sonra  elde edinilen Ev ve araba gibi seyler eger noterde özel bir anlasma yapilmamis ise ortak sayilir.    BGB (Alman Medeni Kanununun)  §1363.
Evlenmeden önce sahip oldugunuz degerler buna ait degildir.

Tapuda kimin ismi yazili ise o kisi evi satabilir,  esinizin evi tek basina satmamasini istiyorsaniz, ikinizde isminizi Tapuya yazdirmalisiniz.

Her evin Türkiyede tapusu  oldugu gibi buradada Grundbuch u vardir.  Grundbuch = Tapu

2:)  Evet. Ister bir kisinin adina yap istersen iki, orada sorun yok.

3:)  Bankadan bankaya degisir. Bunu Bankada sorusturmanizi tavsiye ederim.  Ama Kredi yada Hypothek icin temiz bir Schufa Aukunft olmazsa olmazlardandir.

Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı ve yararlı olmuş.

Ben henüz Almanyaya gitmedim, kafamda bazı şeyler var yani işe başladıktan belirli süre sonra ev almak gibi.
şuan bir birikimim var fakat onu hiç kullanmadan sıfırdan kredi çekmek istiyorum. Yani türkiyede bankalarla çalışma puanım yüksek fakat almanyada (Schufa Aukunft için) yararı olur mu bilemiyorum.

EL-TURCO

ev almak güzel bir düsünce ve zaten genelde biz türklerde var bu olay,almanlar genelde kirayi seviyor.su anda faizler düsük 1,50-2,00 lerde oynuyor ben zamaninda 3,95 den almistim.tabii hic para vermeden kredi alabilrisniz ama gelirinin yeterli olmasi gerekir.hesabinizi iyi yapmalisiniz.alacaginiz daire yada evin bulundugu mevki ve  yapilis tarihi -size ne kadar extra masraf cikaracagini hesaplayin-ev alirken ufak nuanslar var dikkat etmeniz gereken mesela kirada oturan ev yardimi alirken siz alamazsiniz!ve herseyden önemlisi ayaginizi yorganiniza göre uzatmalisiniz.burda icralik ev satisi bayagi fazladir.önce bir gelin sonra ev alma olayini daha kapsamli hesabinizi yaparsiniz zaten.diger konuilarda zaten igdirli kardesim gerekli aciklamayi yapmis.

YYLNA

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Mart 18, 2013, 09:33:21 ÖÖ
ev almak güzel bir düsünce ve zaten genelde biz türklerde var bu olay,almanlar genelde kirayi seviyor.su anda faizler düsük 1,50-2,00 lerde oynuyor ben zamaninda 3,95 den almistim.tabii hic para vermeden kredi alabilrisniz ama gelirinin yeterli olmasi gerekir.hesabinizi iyi yapmalisiniz.alacaginiz daire yada evin bulundugu mevki ve  yapilis tarihi -size ne kadar extra masraf cikaracagini hesaplayin-ev alirken ufak nuanslar var dikkat etmeniz gereken mesela kirada oturan ev yardimi alirken siz alamazsiniz!ve herseyden önemlisi ayaginizi yorganiniza göre uzatmalisiniz.burda icralik ev satisi bayagi fazladir.önce bir gelin sonra ev alma olayini daha kapsamli hesabinizi yaparsiniz zaten.diger konuilarda zaten igdirli kardesim gerekli aciklamayi yapmis.

Üstadım, benim kafamdaki şey 3 katlı bir ev alıp birinde kendim oturup diğerlerini kiraya vermek ve krediyi kendiliğinden ödemesi. Beni türkiyede iyi konumda iyi maaşlı işimi bırakıp almanyaya yerleşmemin en önemli unsurada almanyada oranların %2 lerde türkiyede ise % 15 lerde olması. Türkiyede ev almaktansa almanyada almak daha mantıklı kredi oranlarından dolayı.
Eşimin abisi ve alrabaları inşaatçılıkşa ilgileniyor, sadece malzeme parasıyla tadilatı olan bir ev alsamda tadilatını yaptırmayı hedefliyorum.
Unarım hersey dusundugum gibi kolay olur.

IGDIR76

Alacaginiz evin Fiyati uygunsa bu dediginiz olur ama 15 ile 20 sene boyunca borc ödersiniz.  Bu arada kiraya verdiginiz iki dairenin belli bir zaman bos kaldigini düsünün.  Bu zamanlarda bankaya ödenecek  parayi bulundurmaniz grekir.   Burada %2 Effektiv faiz bulmaniz imkansiz. Effektiv  Faiz 4 ile 7 arasinda bankadan bankaya degisir. Hypotheklerde daha düsün, diger kredi türlerinde daha fazladir.  Burada Türkiye ye göre farkli kanunlar vardir. En basta evi aldiginiz zaman, bir hafta icinde sizden Grunderwerbsteur, Evin fiyatinin yüzde 3,5 ile 5,5 arasi parasini vergi dairesi isteyecektir.  Buradaki kiracilar ilede gecinmek öyle kolay degildir, kiracinin da kendine göre hakki vardir, ve sunu bilki burada kimse hakkindan vaz gecmez. Duvarlarda hafif bir küf görsün o ay kirani ödemez, veyahut kesinti yapar.  20 sene sonra ev tamamen sizin olacaktir ama o zamana kadar evinde degir düsecektir. Senin bu dedigin yöntemle 15 sene önce ev alanlari taniyorum, suan örnek verecek olursak evlerinin piyasa degeri 80.000 euro ama bankaya ödenecek geri kalan bor 130.000 euro. Ve bu  zaman icerisinde bir yerden tam yardim almayi  unutabilirsiniz.

YYLNA

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Mart 18, 2013, 11:08:11 ÖÖ
Alacaginiz evin Fiyati uygunsa bu dediginiz olur ama 15 ile 20 sene boyunca borc ödersiniz.  Bu arada kiraya verdiginiz iki dairenin belli bir zaman bos kaldigini düsünün.  Bu zamanlarda bankaya ödenecek  parayi bulundurmaniz grekir.   Burada %2 Effektiv faiz bulmaniz imkansiz. Effektiv  Faiz 4 ile 7 arasinda bankadan bankaya degisir. Hypotheklerde daha düsün, diger kredi türlerinde daha fazladir.  Burada Türkiye ye göre farkli kanunlar vardir. En basta evi aldiginiz zaman, bir hafta icinde sizden Grunderwerbsteur, Evin fiyatinin yüzde 3,5 ile 5,5 arasi parasini vergi dairesi isteyecektir.  Buradaki kiracilar ilede gecinmek öyle kolay degildir, kiracinin da kendine göre hakki vardir, ve sunu bilki burada kimse hakkindan vaz gecmez. Duvarlarda hafif bir küf görsün o ay kirani ödemez, veyahut kesinti yapar.  20 sene sonra ev tamamen sizin olacaktir ama o zamana kadar evinde degir düsecektir. Senin bu dedigin yöntemle 15 sene önce ev alanlari taniyorum, suan örnek verecek olursak evlerinin piyasa degeri 80.000 euro ama bankaya ödenecek geri kalan bor 130.000 euro. Ve bu  zaman icerisinde bir yerden tam yardim almayi  unutabilirsiniz.

Tabiki sadece kiraya güvenerek kredi çekmeyeceğim ama kiracı buldugum surece ki kiracı cok es dost ev kendi kendini ödeyecek ve 10-15 yıl her ne kadar surerse bir ev sahibi olmus olacaksın. Ben gelecege yatırım yapmak istiyorum yani ev borcu bittikten sonra turkiyeye donmeyi ve ufak işler yapıp bu evden gelirle hayatımı idame ettirmeyi planlıyorum. Sonuc itibariyle almanyadaki faiz oranları turkiyeye göre dusuk oldugundan ucuz finansmanla bunu saglamayı hedefliyorum. Turkiyede yapmaya kalktıgında bir daireye istanbulda 130000 tl ödemek zorundasın ve sadece kendin oturursun sana katkısı sadece kıradan kurtulursun ve 20 yılda 350000 tl faiz ödüyorsun ve daire sana cok pahalıya gelıyor. Yani sırf bu yuzden bile almanya dusunulur. Ben almanyayı kotuleyenlerıde anlayamıyorum zaten hesap ortada.

Anlamadıgım tek sey aldıgın ev 10 yıl sonra nasıl deger kaybedıyor veya yerınde sayıyor?

EL-TURCO

:-) uzaktan kazin ayagi öyle görünür derler atalar.kardes hele bir cik gel buraya o zaman ince hesaplari yaparsin.önce bir is bul bak bakalimnasil olacak alisabilecekmisin,aile durumun nasil olacak,buraya gelince umdugunla buldugun  bir olacak mi vs vs bu uzar gider ama önce hayirlisi de bi cik yola ev isi sonraki isler.alsanda olur evi almasanda.benim var ama dedigim gibi kirada olan benden rahat bazan...

rici

Merhaba, faizsiz kredi için kuveyt türk bankası nasıl sizce ??