AİLE BİRLEşİM VİZESİ SONUCU

Başlatan mprntr, Nisan 22, 2013, 11:57:28 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mprntr

Arkadaşlar ben başvurumu yaptım eşim evrakları teslim etti yolun yarısı sayılır en önemlisi karar.. Benim sizlere sorum kararı Almanyadaki yabancılar dairesimi yoksa Türkiyedeki konsoloslukmu ? merakdan uykularım kaçıyor yemeden içmeden kesildim..

sultan07

Alıntı yapılan: mprntr - Nisan 22, 2013, 11:57:28 ÖS
Arkadaşlar ben başvurumu yaptım eşim evrakları teslim etti yolun yarısı sayılır en önemlisi karar.. Benim sizlere sorum kararı Almanya'daki yabancılar dairesimi yoksa Türkiyedeki konsoloslukmu ? merakdan uykularım kaçıyor yemeden içmeden kesildim..

Merhaba, aynı soru benim de aklımı kurcalamıştı ama sonra anlamsız olduğunu gördüm. Neticede önemli olan karar. Tabii bir de benim için ne kadar erken olursa o kadar önemli olması. Yine de kendimi fikrimi söyleyeyim. Bence her ikisinin ortak kararı, yani eğer tek taraf olmuş olsaydı eşlerden birine randevu verilirdi ya da eğer buradaki konsolosluk karar verseydi bizim evraklar oraya gönderilmek yerine Almanya'daki konsolosluktan evraklar buraya gelirdi, yok eğer sadece Almanya'daki olsaydı bizim evraklar zaten resmi dairelerden alındığı için burda uzun uzadıya incelenmezdi gibime geliyor. Her iki konsolosluk evrakları inceliyor ve ortak karar alınıyordur.

Eşim bugün yabancılar dairesine gitmiş. Her şey görünüyor, sorun yok,yalnız benim evrakların orjinallerinin gelmesini bekliyorlarmış. Bu hafta içi kesin ulaşır, biz de sizi ararız demişler. Bakalım artık hayırlısı... Belli bir süreden sonra sabır da tükeniyor sinirler de geriliyor. Hele benim gibi hep çalışmaya alışmış bir anda 6 ay boş boş kalmak kendini işe yaramaz hissetmek ve de ömrünün bir kısmını böyle askıda bıraktığını hissetmek insanı gerçekten yoruyor, psikolojik olarak yıpratıyor. Böyle geceleri bile uyku tutmayıp acaba Forumda yeni bir şey var mı diye bakıp duruyorum.

Bu forumu bulmuş olmak ve benimle aynı derdi paylaşan arkadaşların olması bir nebze de ben tek değilim dememi sağlayıp sabırlı olmaya çalışıyorum. Ayrıca forumdaki tüm arkadaşlara teşekkür ederim ... Herkes çok yardım sever ve iyi birer destekçi...

IGDIR76

Eninde sonunda karar verilir Almanya ya da gelirsiniz de, asil önemlisi buraya geldikten sonrasi.  Hele büyük sehirde yasayan birisi iseniz Almanya ya geldikten 2 ay sonra, ya burasi almanyami diyceksiniz. Dost aci söyler ya. yanlis anlamayin. Gelin yada gelmeyin diyecek bir lüxüm yok ama, amasini burada göreceksiniz.

mprntr

Alıntı yapılan: sultan07 - Nisan 23, 2013, 02:31:42 ÖÖ
Merhaba, aynı soru benim de aklımı kurcalamıştı ama sonra anlamsız olduğunu gördüm. Neticede önemli olan karar. Tabii bir de benim için ne kadar erken olursa o kadar önemli olması. Yine de kendimi fikrimi söyleyeyim. Bence her ikisinin ortak kararı, yani eğer tek taraf olmuş olsaydı eşlerden birine randevu verilirdi ya da eğer buradaki konsolosluk karar verseydi bizim evraklar oraya gönderilmek yerine Almanya'daki konsolosluktan evraklar buraya gelirdi, yok eğer sadece Almanya'daki olsaydı bizim evraklar zaten resmi dairelerden alındığı için burda uzun uzadıya incelenmezdi gibime geliyor. Her iki konsolosluk evrakları inceliyor ve ortak karar alınıyordur.

Eşim bugün yabancılar dairesine gitmiş. Her şey görünüyor, sorun yok,yalnız benim evrakların orjinallerinin gelmesini bekliyorlarmış. Bu hafta içi kesin ulaşır, biz de sizi ararız demişler. Bakalım artık hayırlısı... Belli bir süreden sonra sabır da tükeniyor sinirler de geriliyor. Hele benim gibi hep çalışmaya alışmış bir anda 6 ay boş boş kalmak kendini işe yaramaz hissetmek ve de ömrünün bir kısmını böyle askıda bıraktığını hissetmek insanı gerçekten yoruyor, psikolojik olarak yıpratıyor. Böyle geceleri bile uyku tutmayıp acaba Forumda yeni bir şey var mı diye bakıp duruyorum.

Bu forumu bulmuş olmak ve benimle aynı derdi paylaşan arkadaşların olması bir nebze de ben tek değilim dememi sağlayıp sabırlı olmaya çalışıyorum. Ayrıca forumdaki tüm arkadaşlara teşekkür ederim ... Herkes çok yardım sever ve iyi birer destekçi...
o uyku problemi bendede var.. bende gece 2-3 lere kadar hep forumdayım dedıgın gıbı konu ustune konu okuyorum iş konusunda cok buyuk sıkıntı oldugunu dıle getırıyorlar.. bugun eşim aramıs yabancılar dairesini eşimin evrakları onaylamıslar mail olarak geçmişler turkıye konsolosluguna içimdeki bir ses diyor 10-15 gune kadar giderim baska bir hisde bir kerede cıkmayacak vize diyor :)

sultan07

Alıntı yapılan: mprntr - Nisan 23, 2013, 10:47:09 ÖS
o uyku problemi bendede var.. bende gece 2-3 lere kadar hep forumdayım dedıgın gıbı konu ustune konu okuyorum iş konusunda cok buyuk sıkıntı oldugunu dıle getırıyorlar.. bugun eşim aramıs yabancılar dairesini eşimin evrakları onaylamıslar mail olarak geçmişler turkıye konsolosluguna içimdeki bir ses diyor 10-15 gune kadar giderim baska bir hisde bir kerede cıkmayacak vize diyor :)

Böyle giderse yine ay sonuna yüklü bir fatura gelecek bana. Ne yapayım bunaldım artık. Eşime anlatıyorum gülüyor. Aynı hisleri hepimiz taşıyoruz sanırım. Hep işte evraklar şu tarihler arasında gitse şu tarihten sona dönse yaklaşık şu tarihler arası vss vs diye geçiyor aklımdan. hadi inşAllah senin 10 güne kalmaz elinde olur da ben de senden 1 hafta sonrasına ayarlayayım kendimi :)

mprntr

Alıntı yapılan: sultan07 - Nisan 24, 2013, 02:28:02 ÖÖ
Böyle giderse yine ay sonuna yüklü bir fatura gelecek bana. Ne yapayım bunaldım artık. Eşime anlatıyorum gülüyor. Aynı hisleri hepimiz taşıyoruz sanırım. Hep işte evraklar şu tarihler arasında gitse şu tarihten sona dönse yaklaşık şu tarihler arası vss vs diye geçiyor aklımdan. hadi inşAllah senin 10 güne kalmaz elinde olur da ben de senden 1 hafta sonrasına ayarlayayım kendimi :)
inşAllah ama işte eyaletten eyalete fark oluyor en yakın zamanda cıkar inşAllah seninde.. belki gunde 2 3 kere hesap edıyorum gıdıs donus tarıhlerını evrakların :) konsolosluk sıtesınden kontrol edıp duruyorum oradaki numaraları biz pasaportları oraya verdik ya acaba bızım numaralarda orada cıkacakmi ki ?

sultan07

Alıntı yapılan: mprntr - Nisan 24, 2013, 08:39:43 ÖS
inşAllah ama işte eyaletten eyalete fark oluyor en yakın zamanda cıkar inşAllah seninde.. belki gunde 2 3 kere hesap edıyorum gıdıs donus tarıhlerını evrakların :) konsolosluk sıtesınden kontrol edıp duruyorum oradaki numaraları biz pasaportları oraya verdik ya acaba bızım numaralarda orada cıkacakmi ki ?

Valla ben konsolosluk sayfasından hiç takip etmiyorum. En azından eşim evraklar burda geldiler diyesiye kadar. Ancak evraklar orda olur aradan bir hafta geçer ondan sonra bakarım. nasıl olsa o evraklar oaraya gitmeden onaylanmadan bir sonuç alınamayacağını biliyoruz. Eşimle artık msn başında her gün sabah akşam sohbet ederek en azından birbirimizi görerek sanki yanyanaymışız gibi vakit geçirmeye çalışıyoruz. durumu değerlendiriyoruz kendimizce. olayı artık eğlenceli yapmaya çalışıyoruz. Bu gece de iddaaya girdik.  Ben en az daha 3 hafta bekleriz diyorum o en geç 2 hafta sonra burdasın diyor. Bakalım kim kazanacak? Ancak mprntr senin vizenin henüz gelmemiş olması onu iddaada treddüte düşürdü. Sonra iddaayı cuma akşamına erteleyelim dedi de ben kabul etmedim. Herhalükarda da sanırım kazançlı olan ben oluyorum. Ama stress açısından onun dediği olsa daha iyi. Forumu da her gün takip ettiğimden forumdaki yorumları ona da iletiyorum. . Zaten benim foruma çok takıldığımı düşünüyor :) Ki öyle de .

mprntr

bence sen kazanırsın iddayı :) eli kolu baglı beklıyorum bende artık hayırlı haberı :)

sultan07

Görünürde hala bir şey yok. Bugün de daha benim evraklardan ses seda yok galiba evet ben kazancam :( 16. güne girdik.

mprntr

birazda şans işi bu vize işleri ben boyle sabırsızım seni düşünemiyorum artık eşin alabiliyorsa ordan hazırlaması gereken evrakları alsın hazır tutsun biraz daha cabuklasır

sultan07

Eşim daha randevudan önce sormuş ve gerekli olabilecek evrakların listesini vermişlerdi. Ancak bu hafta başı tekrar gitmiş. ekranda eşinizin başvurusu görünüyor herhangi bir evrağa da ihtiyacınız yok demişler yalnız evrakların fiziki olarak da oraya gelmesi gerekiyor demişler. Bu haftaiçi gelir biz gelince sizi ararız demişlerdi ama daha aramamışlar. Yarını bekliyoruz eğer yarın da aramazlarsa pazartesi bir daha gider sorar. Gerçekten korkmaya başladım. Hem geç kalma korkusu daha da korkuncu red alma korkusu...

mprntr

red gelecek bir durum varmı iş konusu ev yada 2. evlilik falan

mprntr

Posta idaresinde gerçekleştirilen grev, mektup bekleyenleri vurdu. Yaklaşık 340 bin mektup ve 17 bin paket, sahiplerine iletilmeden depolarda bekletiliyor. Kuzey Hessen bölgesinde yer alan Kassel'de ...

sultan07

sultan07

Alıntı yapılan: mprntr - Nisan 26, 2013, 01:02:55 ÖÖ
Posta idaresinde gerçekleştirilen grev, mektup bekleyenleri vurdu. Yaklaşık 340 bin mektup ve 17 bin paket, sahiplerine iletilmeden depolarda bekletiliyor. Kuzey Hessen bölgesinde yer alan Kassel'de ...

Bu bölge unna'yı da kapsıyor mu? Bildiğim kadarıyla kassel o taraflarda olsa gerek

MuratKutlay

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Nisan 23, 2013, 10:51:56 ÖÖ
Eninde sonunda karar verilir Almanya ya da gelirsiniz de, asil önemlisi buraya geldikten sonrasi.  Hele büyük sehirde yasayan birisi iseniz Almanya ya geldikten 2 ay sonra, ya burasi almanyami diyceksiniz. Dost aci söyler ya. yanlis anlamayin. Gelin yada gelmeyin diyecek bir lüxüm yok ama, amasini burada göreceksiniz.

Aynen kardeş..Bende ilkkez izmirden münihe geldim...şimdi münihe bi girdik geziyoz bumulan almanya diyo insan...İşte bu bizim içimizdeki vatan haini medya yokmu hep onların suçu bize avrupa şöyle böyle... Ülkemin her karış toprağına kurban olayım...nekadar anlatılsada kişi görmeden anlamıcaktır o yüzden gelin görün ve burdaki yaşayan ölülere ruhsuzlara zombilere katılın bakalım nasıl özlüceksiniz ülkenizi...