almanyada uzun süreli oturum vize vs.vs

Başlatan bhz, Mayıs 03, 2013, 12:28:31 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bhz

arkadaşlar kısmet olursa haftaya almanyaya gelmek için girişimlerde bulunacam, ancak kafama göre değilde siz değerli deneyimli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum
almanyada uzun süreli kalmam için hangi girişimlerde bulunabilirim?
evlilik üzerine olmuyor evliyim eşim türk vatandaşı almanya girişi yok pasaportu yok yani evlilik üzerine herangi bi işlem yapılamaz
ablam almanyada kendisinin lokantası var lokantayı adına yaparım dedi, ama kendiside şuanda yasal konular hakında bilgisi bulunmamaktadır
araştır bilgilen ne gerekirse yaparız demişti
bu konuda siz değerli arkadaşlarımın bana vereceğiniz bilgileri paylaşırmısınız
şimdiden teşekkür ederim...

bhz

yardımcı olabilecek kimse yokmu arkadaşlar

IGDIR76

yapacagin tek sey var oda ablanin seni Almanya ya davet etmesi ve 3 aylik vize alman.

bhz

hocam almanyaya gidişle herangi bi problem yok vizemide aldım 3 aylık daha gitmedim
benim demek istediğim orda kalıcı kalmak için neler yapmam gerekli hangi işlemleri yapabilirim

Bthnkdgn

burda bir isyeri sahibi olmak icin birincisi oturum iznin olmasi gerekiyor. ikincisi Türkiyede o kadar mali mülkü olup burda akrabasi olana  gelir geri dönmez diye izin verilmezken  senin 3 aylik vize alman iyi yine.  siyasi siginmaci olarak kalirsan sansin olabilir sanirim 3 ayligina gelip  siyasi siginma talebinde bulunabilirsin mi onu arastir.  iranlilar afganlilar öyle yapiyor.  geri dönersek taliban yada mollalar asicak öldürücek bizi diye siyasi siginma alabiliyorlar.  Türkiye de de ortalik  el kaideci kayniyo artik uydur öyle birsey tutar

bhz

Almanya'ya turist olarak gittiğimde ablamın adına olan lokantayı kendi adıma alırsam orda oturum alabilirmiyim ?

EL-TURCO

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Mayıs 13, 2013, 05:14:38 ÖS
burda bir isyeri sahibi olmak icin birincisi oturum iznin olmasi gerekiyor. ikincisi Türkiyede o kadar mali mülkü olup burda akrabasi olana  gelir geri dönmez diye izin verilmezken  senin 3 aylik vize alman iyi yine.  siyasi siginmaci olarak kalirsan sansin olabilir sanirim 3 ayligina gelip  siyasi siginma talebinde bulunabilirsin mi onu arastir.  iranlilar afganlilar öyle yapiyor.  geri dönersek taliban yada mollalar asicak öldürücek bizi diye siyasi siginma alabiliyorlar.  Türkiye de de ortalik  el kaideci kayniyo artik uydur öyle birsey tutar
Sizi verdiginiz bu örnek ve akil vermekten dolayi kiniyorum.sirf oturum almak icin ülke karalamak yaziklar olsun.....Bu kadar ucuz olmamasi lazim vatan sevgisi...

fakoo

Siginmaci olarak geldikten sonra ne yapacak. Ne calisma izni var, nede baska bir sosyal hakki var. Kardesim mülteci olarak geleceksen hic gelme. El-turco aciklamandan dolayi sana katiliyorum. Daha mantikli cözümler vardir elbet..

bhz

Alıntı yapılan: fakoo - Mayıs 14, 2013, 03:16:01 ÖS
Siginmaci olarak geldikten sonra ne yapacak. Ne calisma izni var, nede baska bir sosyal hakki var. Kardesim mülteci olarak geleceksen hic gelme. El-turco aciklamandan dolayi sana katiliyorum. Daha mantikli cözümler vardir elbet..

mülteci olarak değil hocam normal 3 aylık vizemi aldım ordayken yararlanabilirmiiyim bilmiyorum
ondan dolayı siz değerli arkadaşlardan bilgi almak istedim

fakoo

Ne demek istedigini anladim. Bthnkdgn isimli arkadas sana siginda talebinde bulunmani sana önerdigi icin bende bu aciklamayi yaptim.. Tepkim bundan.

bhz

Alıntı yapılan: fakoo - Mayıs 15, 2013, 08:27:46 ÖS
Ne demek istedigini anladim. Bthnkdgn isimli arkadas sana siginda talebinde bulunmani sana önerdigi icin bende bu aciklamayi yaptim.. Tepkim bundan.

kaç gündür söylemeye çalışsamda ne anlayan çıktı nede cvp verebilecek kimse hiihi:)

fakoo

Ufuk arkadasimiz var, Bu sitenin bilgili isimlerinden.Eminim görmemistir, Cevap verecekldir ....

fuk_18

gördümde cevap vermek istemiyorum diger arkadaslar gibi olmucak sey cunku gidip ingiltereye basvursun is yeri acicam diye orasi kabul eder almanya bu sartlarda gelemez sahis

Alıntı yapılan: fakoo - Mayıs 19, 2013, 09:58:27 ÖS
Ufuk arkadasimiz var, Bu sitenin bilgili isimlerinden.Eminim görmemistir, Cevap verecekldir ....

omerumutesen

zaten 3 aylik vize ile turist olarak buraya geldiginde is yerini ustune devir alma islemini biraktim ise giris islemlerini bile baslatmazlar  ( eger ki oturum izni icin basvurulmamissa ..