ALMANYA'DA EVLİLİK İÇİN GEREKLİ BELGELER.

Başlatan fuk_18, Haziran 15, 2011, 08:51:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

senin anlamadigin aile birlesimininde istek diye birsey yok bir cok kez anlatmama ragmen hic orali olmadin son birkez daha yaziyorum sana bundan sonra bu konularda cevap istediginde yazmicam sana .

1.aile birlesiminde istek diye birsey yok senin icin gerekli olan belgeler bunlarda degil eger suanda evliysen
2.esin sana sadece oturum kartinin fotokopisini pasaport fotokopisini gondercek baska birsey istemiyorlar
3.nufus kayit ornekleri 6 ay gecerlidir ona gore al kagitlari
4.basvuru kagdini bakmadin sanirim ona baktiginda anlarsin almanca olarak kast ettigi pek birsey yok sadece orda gerekli olan seyleri yazacaksn almanca yazilacak birsey yok ve birazdaha dikkat herseyi acikliyoruz burda ama pek ilgilenmiyorsun sanirim

trapper

Alıntı yapılan: fuk_18 - Mayıs 09, 2013, 11:01:30 ÖÖ
senin anlamadigin aile birlesimininde istek diye birsey yok bir cok kez anlatmama ragmen hic orali olmadin son birkez daha yaziyorum sana bundan sonra bu konularda cevap istediginde yazmicam sana .

1.aile birlesiminde istek diye birsey yok senin icin gerekli olan belgeler bunlarda degil eger suanda evliysen
2.esin sana sadece oturum kartinin fotokopisini pasaport fotokopisini gondercek baska birsey istemiyorlar
3.nufus kayit ornekleri 6 ay gecerlidir ona gore al kagitlari
4.basvuru kagdini bakmadin sanirim ona baktiginda anlarsin almanca olarak kast ettigi pek birsey yok sadece orda gerekli olan seyleri yazacaksn almanca yazilacak birsey yok ve birazdaha dikkat herseyi acikliyoruz burda ama pek ilgilenmiyorsun sanirim
tamam şampiyon sakin ol..ilgilenmiyorum degil...pek vaktim olmuyor giremiyorum siteye..sagol yinede...

fred48

SLM

biz nişanlımla almanyada nikah yapmak istiyoruz fakat ikametgah belgesinin uluslar arası olması lazımmış. fakat nüfüs da öle bir belge yok tercumanda tercüme ettirsek olur mu bilgisi olan varsa yazarsa cok memnun olurum.

fuk_18

ikametgahi uluslar arasi dedigi apositilli ve tercümeli olacak yani sadece tercüme noter onayi gerekmiyor ve apositilli olacak onu kast etmistir

Alıntı yapılan: fred48 - Mayıs 15, 2013, 04:16:49 ÖS
SLM

biz nişanlımla Almanya'da nikah yapmak istiyoruz fakat ikametgah belgesinin uluslar arası olması lazımmış. fakat nüfüs da öle bir belge yok tercumanda tercüme ettirsek olur mu bilgisi olan varsa yazarsa cok memnun olurum.

fred48

fred48

arkadaşlar biz almanyada nikah yapmak istiyoz fakat sürekli kagıt eksik bu eksik deyip duruyorlar.
stutgart da evlenecez bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa cok mutlu olacam.

fuk_18

hangi kagitlari istediklerini söylemediler mi size

fred48

evlenme ehliyet belgesi istiyolar gönderdim eşin bilgileride lazımmış burada nüfüsda eşinle birlikte gel diyorlar.  ne yapacam şaşırdım bende

fuk_18

esin gidip gerekli bilgilerin listesini almasi lazim cunku tek evlenme ehliyet belgesyle bitmiyor ailenin ve senin nufus kayit ornekleri pasaport fotokopin konsoloslkdan kaseli almanyada evelne bilir diye bir yazi formul a gibi belgeler istiyorlar yani tek belge ile bitmiyor

happyday

selam arkadaşlar benim sorum şöyle..
polonya vatandaşı ama Almanya'da ikamet eden kız arkadaşımla ilgili.. 8 yıldır Almanya'da yaşıyor.
niyetimiz evlenmek ama kafama takılan konu. polonyaya gitmek gerekirmi oturum için. yada alman yetkilileri mi veriyor.
Almanya'da polonya pasaportu ile kalıyor. aile birleşimi için yetkililer hangi ülkede kontrol edecek. yardımlarınızı bekliyorum.

EL-TURCO

almanyada yasal oturumu oldugu icin almanyada evlenebilrisiniz.bunun icin polonyaya gitmesine gerek yok.düsünsene kiz arkadasin kutuplardan gelmis olsa orayami gidecektíniz?siz resmi olarak evlenmeyi nerede istiyorsunuz önemli olan o ve ona göre evrak düzenleyeceksiniz.almanyada mi yoksa Türkiye de mi?forumda gerekli evraklar yaziyor her iki konu icinde kolay gelsin.

diyetisyen

merhabalar İzmir Alman konsolosluğu nufus kayıt orneklerinin tercumesini istemiyor bildiğim kadarıyla ve kendimizin yani başvuru sahibinin dogum kayıt ornegi istenmiyor. Ben oyle biliyorum yanlıs mı biliyorum???

fuk_18

ne yaziyorsa o sen yaninda gotur.tercümeye gerek yok zaten istanbul disinda

Alıntı yapılan: diyetisyen - Aralık 23, 2013, 06:39:46 ÖS
merhabalar İzmir Alman konsolosluğu nufus kayıt orneklerinin tercumesini istemiyor bildiğim kadarıyla ve kendimizin yani başvuru sahibinin dogum kayıt ornegi istenmiyor. Ben oyle biliyorum yanlıs mı biliyorum???

momo

Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 23, 2013, 06:46:51 ÖS
ne yaziyorsa o sen yaninda gotur.tercümeye gerek yok zaten istanbul disinda
Ben istanbul a da tercume goturmedim, problem cikmadi.

Ruju

Arkadaşlar,

Almanya'da kıyılacak nikah için İstanbul Başkonsolosluğu'ndan randevu almak için aradığımda Almanya Nikah Dairesinden nikah tarihi alındığına dair belge istediklerini söylediler. Ayrıca başka bir yerde vize görüşmesi içinAlmanya'daki eş adayının evlilik izin belgesine de ihtiyacım olduğu söyleniyor. Ne derece doğrudur?

Acil cevap verirseniz çok mutlu olurum.

fuk_18

butun söylenenler dogru.sitede arastirma yaparsaniz gerekli evraklari ulasirsiniz

Alıntı yapılan: Ruju - Temmuz 30, 2015, 09:45:11 ÖÖ
Arkadaşlar,

Almanya'da kıyılacak nikah için İstanbul Başkonsolosluğu'ndan randevu almak için aradığımda Almanya Nikah Dairesinden nikah tarihi alındığına dair belge istediklerini söylediler. Ayrıca başka bir yerde vize görüşmesi içinAlmanya'daki eş adayının evlilik izin belgesine de ihtiyacım olduğu söyleniyor. Ne derece doğrudur?

Acil cevap verirseniz çok mutlu olurum.