Almanya Vize başvurusu ve Almanya'da nikah işlemleri

Başlatan fuk_18, Ekim 18, 2011, 07:00:08 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

anladim vollmacht demek vekaletname demek doldurduysan guzelde imza yerlerine ne atacaksin senmi yoksa konsoloslukmu atacak bilmiyorum daha once doldurmadim esin sorsun arayip oralara ne olcak diye belkid adamalr kndileri doldurcak sen gonderdikden sonra evragi

mehmetkoc

kendisine sordum aynen şöyle söylemiş,
şimdi bu vollmacht belgesi şuanda bende mevcut, formu doldurdum, fakat almanyadaki evlendirme personelinin dediği şu, türkiyedeki nişanlın bunu doldurup kendi imzasını attıktan sonra, formun ikinci sayfasında sağ alt köşeye mühür ve imza atılması gereklidir..  çünkü bu formu almanyada nikah için kayıt ettirmesi gerekiyor muş..

fuk_18

tamam da nereye imza attiracagini soylemedimi acaba türkiyedeki nufus mudurlugune falan olmasin bilmiyorum hic kime nereye atiracagini.

elara

benim bir sorum olacak ben Çifte vatandaşım, tc de 5 seneden beri evliyim ve Türkiye de yaşıyorum ama alman kimliğinde evli gözükmüyorum. ben arada gidip geliyordum sorun olmadı şimdi eşimle temeli gitmeyi düşünüyorum sorun çakarmı? yardımcı ola bilirseniz çok sevinirim ....   

fuk_18

aile birlesimi yapmaniz icin oncelikle sizin gidip almanyada kalacak bir yer bulmaniz lazim veya ikametinizin oldugu yere gidip ailenizin yaninda yasamalisiniz yada almanyada gorunuyorsaniz suanda bile esiniz a1 sinavina girmesi gerekli ondan sonra aile birlesimine basvuruda buluna bilir almanyaya gittignizde rat hausa evliliginizi bildirmeniz gerekecek evlilik cuzdani gerekli ve formul b ile gitmeniz gerekli.

Alıntı yapılan: elara - Ocak 09, 2013, 02:25:08 ÖS
benim bir sorum olacak ben Çifte vatandaşım, tc de 5 seneden beri evliyim ve Türkiye de yaşıyorum ama alman kimliğinde evli gözükmüyorum. ben arada gidip geliyordum sorun olmadı şimdi eşimle temeli gitmeyi düşünüyorum sorun çakarmı? yardımcı ola bilirseniz çok sevinirim ....   

elara

şu anda daha annemin üzerinde gözüküyorum yani annemin yanında oturuyor gözüküyorum Almanya da

fuk_18

ohmslaw

Selam,

Arkadaşlar bügün randevu almak istedim en erken mayıs veriyolar normal mi. ? Daha erken nasıl alabilirim. Bilginiz varsa tşk ederim

fuk_18

malaseft onlar belirliyor tarihi ancak belki biraz bahane yaparsaniz isde daha erken gitmem lazim bahane bulursaniz o sekilde verebilirler eger varsa bos yer

selcuk80

Arkadaşlar herkeze selam form sitenize henüz üye oldum. sormam gerekn 1,2 sorum olucak Bilginiz dahilinde .Konu hakında bilgi verirseniz çok mutlu olurum . ( bu arada umarım Konuyu doğru yere yazmışımdır)

27 Nisan 2013 ' de Almanyada nikah yapıcaz ( Nişanlım  alman vatandaşı Tr vatandaşlığı yok ) bulunduğu şehrin nikah dairesi  istenilen evrakları yazmış ve hepsini yolladım ve gün aldık .. İkametğah ( 8 günü geçmemek sureti ile noter tastikli  )  , Vekaletname ( almanyadaki nikah işlemlerini yürütebilmesi adına ) pas. tastiği ( noter onaylı ) , uluslar arası  doğum belg. , Evlenme Eliyeti , Vukağatlı Nüf. Kayıt Örneği ( Tüm evraklar Kaymakamlıktan Onaylandı )

şimdi sormak istediğim şu A1 seviye kursuna gitmem gerekiyormu ( bugun bir birşey duydum  alman vatandaşı ile evlilikte kurs gerekmiyormuş .. Vize alındıktan almanya'ya yerleştikten sonra Kursa gidiliyormuş Bu doğrumu yoksa her şekilde A1 Sınavına giricekmiyim .. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim
mail de atabilirsiniz  e-mail   :     selcukalmaz1980@gmail.com
saygılarla

fuk_18

kursa gitmek zorunda degilsin zaten kurs mecbut degil turkiyede istersen kendin calis sinava gir ama o duyduklarin cok yayildi da gerceklik payi yok yani alman vatandasi olan sinava girmicek diye bir durum yok a1 belgen olmadan almanya gidemezsin,

Alıntı yapılan: selcuk80 - Nisan 09, 2013, 01:29:41 ÖS
Arkadaşlar herkeze selam form sitenize henüz üye oldum. sormam gerekn 1,2 sorum olucak Bilginiz dahilinde .Konu hakında bilgi verirseniz çok mutlu olurum . ( bu arada umarım Konuyu doğru yere yazmışımdır)

27 Nisan 2013 ' de Almanya'da nikah yapıcaz ( Nişanlım  alman vatandaşı Tr vatandaşlığı yok ) bulunduğu şehrin nikah dairesi  istenilen evrakları yazmış ve hepsini yolladım ve gün aldık .. İkametğah ( 8 günü geçmemek sureti ile noter tastikli  )  , Vekaletname ( Almanya'daki nikah işlemlerini yürütebilmesi adına ) pas. tastiği ( noter onaylı ) , uluslar arası  doğum belg. , Evlenme Eliyeti , Vukağatlı Nüf. Kayıt Örneği ( Tüm evraklar Kaymakamlıktan Onaylandı )

şimdi sormak istediğim şu A1 seviye kursuna gitmem gerekiyormu ( bugun bir birşey duydum  alman vatandaşı ile evlilikte kurs gerekmiyormuş .. Vize alındıktan almanya'ya yerleştikten sonra Kursa gidiliyormuş Bu doğrumu yoksa her şekilde A1 Sınavına giricekmiyim .. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim
mail de atabilirsiniz  e-mail   :     selcukalmaz1980@gmail.com
saygılarla

selcuk80

sagolasın kardeşim Allah razı olsun

Mashion

Merhabalar arkadaşlar. 27 mayıs 2013 tarihli istanbul vize başvurusu kervanına katıldım  :)
eşim alman vatandaşı, ve bana hiç maaşını evini falan sormadılar, klasik başvuru evraklarını verdim
vize ücreti de almadılar. parmak izimi verdim.
ama ahiret sorularını sordular.
bildiğiniz nasıl tanıştınız teklifi kim yaptı gibi klasik sorular falan.
eşimle akraba evliliği yaptık, görevlide sordu söyledim zaten, bi problem olur mu sizce?
birde nereden baksanız  7-8 tane almanca soru sordular, 2 tanesine tam yanıt veremedim.
yüksek puan almışsın nasıl cevap veremezsin gibisinden mırıldandı, sonra tamam dedi. ( 83 almıştım sınavdan )
ama pek tatmin olmadı gibi sanki,
tamam bitti dedi 6 ile 8 hafta arası sonuç gelir dedi..
almanca bir kaç soruya cevap veremedim diye  bu yüzden red gelme ihtimali var mı ?
bide akraba evliliğinde sorun olur mu ?

fuk_18

merak etme almancadan yana sorunun olmaz akraba evliligindende direk red vermezler supelenirseler capraz sorgu yaparlar onda sikinti cikmaz ise vizeni alirsin akraba derken ne kadar yakin akraba bunuda belirtirsen iyi olur

Alıntı yapılan: Mashion - Mayıs 27, 2013, 04:33:44 ÖS
Merhabalar arkadaşlar. 27 mayıs 2013 tarihli istanbul vize başvurusu kervanına katıldım  :)
eşim alman vatandaşı, ve bana hiç maaşını evini falan sormadılar, klasik başvuru evraklarını verdim
vize ücreti de almadılar. parmak izimi verdim.
ama ahiret sorularını sordular.
bildiğiniz nasıl tanıştınız teklifi kim yaptı gibi klasik sorular falan.
eşimle akraba evliliği yaptık, görevlide sordu söyledim zaten, bi problem olur mu sizce?
birde nereden baksanız  7-8 tane almanca soru sordular, 2 tanesine tam yanıt veremedim.
yüksek puan almışsın nasıl cevap veremezsin gibisinden mırıldandı, sonra tamam dedi. ( 83 almıştım sınavdan )
ama pek tatmin olmadı gibi sanki,
tamam bitti dedi 6 ile 8 hafta arası sonuç gelir dedi..
almanca bir kaç soruya cevap veremedim diye  bu yüzden red gelme ihtimali var mı ?
bide akraba evliliğinde sorun olur mu ?

M3RyJan3

Merhabalar ,

merak ettiğim bir konu var arkadaşlar , bu konuda beni ve benim gibi düşünen arkadaşları bilgilendirirseniz çok sevinirim.
sormak istediğim konu ; aile birleşimi için istenilen belgelerden bir tanesi olan  Formül B' denilen Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'nin niçin tercümesi isteniliyor ? zaten uluslararası ve tercüme gerektirmeyen bir belge değil mi ? şimdiden teşekkürler.

fuk_18

formul b nin zaten tercümesi istenmiyor 7 dilli oldugu icin gerek yok kim diyorsa onu yalan söylüyor kons dese bile tercüme ettirmeyin,tetrcüme edilmesi gerekenler sadece nufus kayit ornekleri

Alıntı yapılan: M3RyJan3 - Kasım 08, 2013, 10:33:35 ÖÖ
Merhabalar ,

merak ettiğim bir konu var arkadaşlar , bu konuda beni ve benim gibi düşünen arkadaşları bilgilendirirseniz çok sevinirim.
sormak istediğim konu ; aile birleşimi için istenilen belgelerden bir tanesi olan  Formül B' denilen Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'nin niçin tercümesi isteniliyor ? zaten uluslararası ve tercüme gerektirmeyen bir belge değil mi ? şimdiden teşekkürler.

M3RyJan3

peki nüfus kayıt örneğini tercüme etmemiz şart mı ?