Almanyada alacağım maaş hakkında yorum

Başlatan Sysinternal, Aralık 19, 2013, 02:29:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sysinternal

Merhaba herkese,

Sitenize yeni üye oldum.Bu sebeple ilk konuyu, yani aklımdaki önemli bir soruyu sizlere danışmak istedim.
İş sebebiyle şirketim Almanya Köln bölgesine göndermek istiyor fakat zorunlu bir durum değil.isteğime bağlı.Türkiyede aldıgım ücret ortalama 3500 tl.Eşimde 2900 ortalama alıyor.Almanyaya gidersem verecekleri net rakam 2500 euro.Köln bölgesini araştırdığımda ev kiralarının yüksekliği ik dikkatimi çeken durum oldu.Yaklaşık 1000 euro civarı eve gider gibi geliyor ama daha uygunları vardır elbette.Eşimde 1500 euro kadar alabileceği bir iş için görüşüyor.Eğer olursa 4000 net maaş olacak.Sizler orada yaşayanlarsınız.Bu maaşlar nasıldır ? Türkiyede İstanbulda yaşıyorum.Hergün trafik korna stres gidiş geliş dertleri vs.. Sizce bu hayatı bu rakamlar için bozmaya değermi ? Elbette derinlemesine bir analiz olmayacak ama genel olarak görüşlerinizi merak ediyorum.

Saygılar

EL-TURCO

1 senin maasin 2500 esin 1500 alirsa elinize net olarak gecen para 4000 degil ancak asagi yukari 2600-2700 euro gecer.vergici amcalarin almanyada iyi öpüyorlar bizi.senin maas sinifin 3 esinki 5 olur8vergi siniflandirmasi)
ki senin yerinde olsam degil bu parayi 3 katini bile teklif etseler bir üc defa daha düsünürüm.senin yerinde olsam gelir buraya sadece bikac hafta kalir herseyi kendi gözlerimle görürdüm.kurulu düzenini bozacaksin ve ülke degiseceksin(almanca durumun ne bilmiyoruz? )Istanbul herseyyle güzel buna trafigide dahil.ki gelsen bile fazla kalmazsin sanmam almanyada bu sartlarda maas durumunuz varsa-buna olan cevrenizi ve sosyal yasantinizida katarak.
Kölne gelelim güzel sehir simdi inkar etmemek lazim nehirde güzel cay-pardon Burda bira 0,2litrelik icilir,kilisesi falan filan var ama burasida kalabaliktir kendine göre-tabii Istanbul ile kiyaslamak hata olur.

Sysinternal

Merhaba,

Cevabınız için teşekkür ederim.Bahsettiğim rakamlar net maaşlar, yani vergi sonrası ele geçen 4000 olacak.Buna göre biz düşünmüştük.İstanbula gelince.. haklısınız kısmen ama benim yaşamaktan zevk aldığım bir yer değil.Bu sebeple gitmek istemiyorum tabiki.. Sadece genel durumlara göre merak etmiştim geçim standartları, harcamalar bakımından.Borcum vs yok çok şükür.1000 eve versem geri kalanla Türkiyedeki gibi ortalama bir hayat yaşayabilirmiyim merak ettiğim buydu açıkcası
Teşekkürler

Reyya

sizin ve eşinizin almanca düzeyi nasıl? bu çok önemli 

Mutim

Evlerin fiyatları genelde metre kareye ve semte gore değişmektedir.

Ornegin benim oturduğum ev 75 mt2 710€

2 durak ötemde bir ev sorduk 80 mt2 550€

Yani semte gore de fark ediyor.

Genelde bir cok sehirde ulaşım
Kolay oldugu icin insanlar daha cok sakın ortamları tercih ediyorlar bu da kira fiyatların oldukca düşürüyor.  1.000 gibi bir rakam ile siz burada rahatlık bir ev satın alabilirsiniz aylık ödemeyle.

ScreaM18

valla arkadasim 4000 e yakin net maasim gelicek garanti olucak diyosan ve dil benim icin sorun diildir ögrenirim,azimliyiim dersen,,valla senin burda 5 dakka durman bile yanlis...4000 in 2000 nini yesen..1000 lira aylik ödeyerek en kral arabaya binersin babalar gibi..1000euro da kenara atarsin.(tabi cok atma bi yaklasim oldu ama )gercekler böyle...yabanci dile,yeniliklere ve yabanci ortamlara aciksan,ve tabiki herseye yeniden baslamak sorun degilse,kararliysan,bi de 4000 euro maasim olucak dersen oohhhooo hic durma kardesim...almanya havasi disinda cok güzel bi memleket,
senede 1-2 de tatile gelirisin..senden iyisi yok..
not:bunlar tabiki yüzeysel düsünceler,daha ayrintili olarak kendin tartip bicip karar vermelisin..
ama bildigim bi sey var..TÜRKIYE yasamak icin güzel bi yer ama calismak icin degil,Almanyada tam tersi calismak icin güzel ama yasamak icin degil..

Sysinternal

Alıntı yapılan: Reyya - Aralık 19, 2013, 11:34:01 ÖS
sizin ve eşinizin almanca düzeyi nasıl? bu çok önemli

Eşim alman vatandaşı, dili var ama benim yok.Fakat ilk adımda benim için iyimi kötümü tam bilemiyorum ama Türk şirketine gidiyorum.O yüzden kursa yazılarak bir yerden başlamayı planlıyorum.şu durumda firmada Türkçe, dışarıda ingilizce (Almanca öğrenene kadar)..

Sysinternal

Düşünceleriniz için teşekkür ederim öncelikle,
şu an net maaş bahsettiğim kadar ama 5-6 defa Almanyaya gelip orada kaldım.Bana çok ta ucuz bir hayatın olmadığı izlenimini verdi açıkcası.Çok pahallı araba isteğim olmaz ama ileriye dönük tek isteğim ev alabilmek.Umarım zamanla bu da olur.Dil konusuna gelince.. elbette çok önemli.İngilizce bildiklerine emin oldugum kişiler dahi Almanca tercih ettiklerini söyleyip konuşmayı pek çok defa yarıda kestiler :) Dolayısıyla ilk iş öğrenmeye bakmak olacak sanırım

tugce_doerjer

siz simdi su sekilde dusunun zaten kendiniz sorunuza cevap bulacaksiniz.

turkiyede 4000 lira maas aliyorsunuz.

etin kilosu 6-8 lira
market gideri iki kisilik ailenin hergun evde yediginiz zaman deterjani,sarkuteri,et,icecek hepsi icinde tas catlasin 100 lira odediginizi dusunun,

ev kirasi+faturalar 1000 lira

yani sizin aylik masrafiniz 1500 lira oldugunu dusunun turkiyede

benzin 1.5 lira

araba almak isteseniz ayda 300-500 lira taksitle istediginiz arabayi alirsiniz.

buradaki yasam fiyatlari boyle. 4000 lira maas alirsaniz 2000 odeseniz hersey icinde bunun araba taksidi de dahil yine elinize kalir 2000 lira. hadi 3000 harcayin yine paraniz kalir geriye. cunku burada yasam turkiyeye gore cok cok ucuz. kiyafet ivir zivir da ucuz.

he yok ben araba yeni almam derseniz 1000 € ya bile araba bulursunuz.

dil konusuna gelince dil ogrendiginiz zaman cok daha rahat edersiniz.

guru

beyefendi net rakam üzerine konuşuyor neden hala kesintisi olacağını söylüyorsunuz? NET zaten kesintili halidir. Almanyada 4 bin euro da çok güzel bir para. Ama türkiyede aldığınız maaş kesinlikle ortanın üzeründe... Ben sanmıyorum iki taraf da almanyada yapabilsin çünkü istanbulda bir hayatınız var. hani bir taraf almanyada yaşamış olsa daha kolay olurdu. Maaşınız iyi ama macera arıyorum diyorsanız gidip deneyebilirsiniz eğer kaybedecek bir şeyiniz yoksa

guru

pardon eişiniz alman vatandaşıymıs dil de bildiğine göre daha önce yaşadı galiba orada. o zaman tekrar düşünün derdim. eşiniz ne düşünüyor?

Sysinternal

Merhaba tekrar,

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.Eşim alman vatandaşı ve yaklaşık 15 sene orada yaşamış birisi.Bu yönden bir taraf en azından ortama ve dile hakim diyebiliriz.Aslında istanbul çok ta yaşamak istediğim(iz) bir yer değil.Zor adapte olduğum bir şehir ama bu sebepten ötürü bu kararı alma aşamasında değiliz elbette.Pek çok sebep var buna iten.Sadece mantık çerçevesinde içime sinecek cevapları kendime arıyorum.Bunlardan biri belkide en önemlileri maaştı.Burada aldıgım rakamlarla neler yapıalbilir söyleyebilirim fakat Almanya için eş dost ve sizlerden fikir alışverişi yapıyorum.insan haliyle yaşadığı standardın altında bir şey istemez.Belli bir yaşta sonrada bu durumlar gerçekten ciddi kararlar.Bu yüzden olumlu taraflarını arttırmaya ve birazda içimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Selamlar

guru

yani şöyle söyleyebilirim orada tek maaş ile bile araba alınabilir. 500 euroya da 1000 euroyada 5 bin euroyada alınır yani. bugun 400 euroluk işe giden bir insan bile kendisine araba alabiliyor.

fındık fıstık, et, şarküteri, süt ve süt ürünleri unlu mamüller  almanyada çok daha hesaplı.

www.lidl.de www.aldi.de marketlerinde ki fırsat broşürlerine bakabilirsiniz fiyatlar karşısında şaşırırsınız.

orada bir süt 70-80 kuruşken burada 1.89 tl altında süt yok.
deodorantlar kisisel bakım da ucuz

Sysinternal

Selamlar,

Verdiğiniz adreslerdeki fiyatlar gayet uygun görünüyor.Daha önce geldiğimdede yanlış hatırlamıyorsam netto isimli bir yerden alışveriş yapmıştım, fiyatları uygundu.
Araba konusunda bir talebim şu an yok, işimi görecek bir şey yeterlidir.ileiye dönük tek hesap ev alabilmek ama fiyatlar baya yüksek.Bakalım.. bu saatten sonra birazda akışına bırakmak gerekiyor sanırım