Almanya Aile Birlesimi Vizesi Bekleyen Arkadaslar Burada Toplanalim Bi zahmet

Başlatan ScreaM18, Ocak 05, 2014, 03:26:42 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce_doerjer

vatandasliga gecis surecinde neler oldu bilmiyoruz.takildiklari birsey vardir muhakak.cunku daha cok ye normalde esin ailesinden evrak istemezler.daha cok yeni basvurunuz.aslinda sevinin ki almanyada evraklariniz isleme alinmis.daha cok bekleyip daha sonra bu sorunla karsilasabilirdiniz.buda vizenizi daha da uzun sure bekliyeksiniz demekti.erkenden ogrendiniz ne oldugunu.sorunu cozdukten sonra cok kisa surede cikar vize.onemli olan evraklarin isleme alinmasiydi almanyada.

figu

katılıyorum tugce_doerjer soylediklerine genelde eş ailesi evrak istemezler eş ailesi alman vatandaslıgına gecis sürecinde bir sorun olmus olabilir endise uyandırmıstır onun akabinden birsey olamaz diye düşünüyorum moral bozma sorun yok evrakları icerde işlem de biraz daha sabır etmelisin

arzuguvenc

İnşAllah arkadaşlar bi sorun çıkmaz bende şaşırdım istenmemeli eşimin babası ile görüştüm oda yarın gidip konsolosluğa soracak oda acaba biz sonradan vatandaşlığa geçtik bi sorun mu var dedi bakalım hayırlısı inşAllah başka sorun çıkmadan çözülür ben her ihtimale karşı pass kimlik hepsinin fot istedim belki işe yarar :)

figu

halledilmeyecek sorun degil bu lakin yinede insanın canını sıkabiliyor yınede moralini bozma siz vizenizi insAllah en kısa sürece alıcak hayırlısıyla gideceksiniz...durumdan bizide haber edin ki bu sorunla karsılasan arkadasların ki ins karsılasmazlar yol gosterici olur ya:)

onur5555

Arzu benim evraklarda eksikti kayın pederimin kağıtları ama sen şanslısn benden 3 ay snra istedlr snden 1 hafta

figu

ustad sizindemi eşin ailesinden evrak istediler ? biraz acıklama yaparmisin eşin ailesinden evrak istemeleri ilk dedik ama iki oldu sizdende istemisler

guru

bende ilk defa duyuyorum aile ne alaka ki? eşin doğumla birlikte mi alman oldu emin misin? eger sonradan olduysa belki düsünceler bölümü eksikti yani tam vukuatlı değildi

beyaz34

ben 23.04.2013 te başvuru yaptım... 27.07.2013 te bana RED geldi
gelen RED eşimin fazla çalışmasından dı
neyse avukat tuttuk
istedikleri evrakları felan hazırladık
ikinci işini değiştirdi
sonra bizi 23 aralık 2013 te çapraz sorguya aldılar
sorguyu geçtik
dün yine RED geldi
bu sefer ki RED eşimin ikinci işin fratragında 6 ay deneme sürecinde olduğu yazdığından
onlara göre ikinci işi garanti değilmiş çıkabillirmiş

şimdi konsolosluk bana gönderdiği kağıtta bir ay içinde MAHKEMEYE veririniz yazıyor

NAPACAM şaşırdım valla

beyaz34

tam olacak derken RED geldi ikinci kez
yani avukatında bir faydası olmadııııı anlayacağınız

beyaz34

şimdi MAHKEMEYE başvursam oda en 1 sene sürer yada ne kadar süre bilmiyorum  :embarassed:

guru

beyaz34

yada 6 bekleyeceğim sonra tekrar başvuracağım ozamanda 3 ay aile birleşimi sürecek birde yine benden a1 sertifika isteyecekler

beyaz34

eşim türk ama alman vatandaşlığına başvurdu başvuralıda 6 ay oldu bekliyoruz onun cevabınıda
alman vatandaşlığına geçmesinin bi faydası olur mu acaba

arzuguvenc

Alıntı yapılan: guru - Ocak 16, 2014, 03:44:37 ÖS
bende ilk defa duyuyorum aile ne alaka ki? eşin doğumla birlikte mi alman oldu emin misin? eger sonradan olduysa belki düsünceler bölümü eksikti yani tam vukuatlı değildi

Zaten eşimde bizde olduğu gibi vukuatı nüfus kayıt örneği yoktu arkadaşlar o sadece Türk vatandaşlarında oluyormuş ben doğum belgesi falan götürdüm konsolosluktaki bayanda sizin vukuatlı nüfus kaydı gerekmiyor demişti ama eşimin ailesi hakkında da soru sordu memur emîn değilîm neden istendi ya vatandaşlığa gecişte bi sorun var Yada emin olmak istediler bana özellikle sormuştu eşin Alman mı sonradan mı oldu ailesi ne zaman oldu gîbi sorular sormuştu zaten eşimin doğum kayıtında Alman olduğu yazıyor anne babasına dair bilgi yoktu sanırım başka bişey bulamadı emin olmak istedi hayırlısı artık hepimiz için arkadaşlar

beyaz34

ben 23.04.2013 te başvuru yaptım... 27.07.2013 te bana RED geldi
gelen RED eşimin fazla çalışmasından dı
neyse avukat tuttuk
istedikleri evrakları felan hazırladık
ikinci işini değiştirdi
sonra bizi 23 aralık 2013 te çapraz sorguya aldılar
sorguyu geçtik
dün yine RED geldi
bu sefer ki RED eşimin ikinci işin fratragında 6 ay deneme sürecinde olduğu yazdığından
onlara göre ikinci işi garanti değilmiş çıkabillirmiş

şimdi konsolosluk bana gönderdiği kağıtta bir ay içinde MAHKEMEYE veririniz yazıyor

NAPACAM şaşırdım valla

tam olacak derken RED geldi ikinci kez
yani avukatında bir faydası olmadııııı anlayacağınız

şimdi MAHKEMEYE başvursam oda en 1 sene sürer yada ne kadar süre bilmiyorum  :embarassed:

yada 6 bekleyeceğim sonra tekrar başvuracağım ozamanda 3 ay aile birleşimi sürecek birde yine benden a1 sertifika isteyecekler

eşim türk ama alman vatandaşlığına başvurdu başvuralıda 6 ay oldu bekliyoruz onun cevabınıda

arzuguvenc

Alıntı yapılan: beyaz34 - Ocak 16, 2014, 03:55:11 ÖS

Birde şunu araştırın derim sanırım yine sitelerden birinde görmüştüm anladığım kadarıyla sizin maddi yönden sorun olur diye red çıkmış acaba eşinizin yakını yani anne babası kefil olma durumları olabilir mi avukata sorun bakalım belki ordaki masraflarınızı karşılayacağına dair kefil olursa belki çıkar vize bu konuyu da araştırın derim

beyaz34

sorduk öyle birşey yapabilirmiyiz diye avukat olmaz dedi avukat ikinci iş fetragının süresiz alısanız hemen mahkeme açarım dedi
yada 6 bekleyeceksiniz yeniden başvuru yapacaksınız dedi
oysaki biz avukat tutarken avukat kesin alırız kazanırız dedi avukatta alman bide ama yapamadı