AlmanyaAile Birlesimi basvurusu yapanlar ve Vize Bekleyenler buraya Toplaniyoruz

Başlatan figu, Ocak 23, 2014, 09:56:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dejavu1347

Alıntı yapılan: sultan07 - Ocak 24, 2014, 10:41:17 ÖS
İnsanlar hakkında önyargılı olmamanızı öneririm. Çünkü evet, mesleğim gereği  Alman tarihini bir çok Alman'dan daha iyi , Türk ve Avrupa tarihini bir çok insandan daha iyi biliyorum. Bunun Almanya'da yaşamakla eşimin Alman olmasıyla hiç bir ilgisi yok. Türkiye'de yaşayan sanki çok iyi Türk tarihini mi biliyor. Ayrıca Adolf Hitler örneğini siz verdiniz Almanların atası diye. Adam 1900lülerin başında yaşamış bir Avusturyalı olduğundan ata olamayacağını belirtmek amaçlı ek bilgiydi. Ayrıca ben '' Almanya'nın değil Türkiyenin kalkınmaya ihtiyacı var derken bundan nasıl Almanyayı kalkındıracaksınız olarak anlam çıkardınız ???? Siz Almanya da bilinçli Türkler çoğaldıkça Irkçı Almanlar da yola gelir demeniz üzerine yapılmış bir yorumdur.  Bilinçli Türklerin burda değil Türkiye de çoğalması gerek dedim. Çünkü Almanlar yeterince kalkınmışlar !!!!!  Ayrıca eğitimli insanlara neden bu kadar gareziniz var anlamadım ama  yine de ben eğitimli insan demedim '' bilinçli , yapıcı ve eğitimli '' dedim. 

Burda aslında ne tarihi ne de insanların nerede yaşamak isteyip istemediğini tartışmak derdinde değilim. Ancak Irkçı tavırlara karşı durmak için Irkçı olmamak gerektiği de tartışılmaz sanırım.

Almanya'da Almanlar ile diğer milletlerden gelenler arasındaki fark Türkiye de zengin ile fakir arasındaki farktan çok daha fazla olmadığını görmek için de 100 yıl burda yaşamaya gerek yok.

Bu konuyu daha fazla deşmek istemem ama en azından ekmek yiyeceğimiz yere de oranın insanlarına da '' tü kaka '' dememek gerektiğini düşünüyoruz.

Gelecek olan vizesini bekleyen, ailesine , sevdiğine kavuşmayı bekleyen herkese sabır diliyor yolunuz açık olsun.

S

Bende size ön yargılı olmamanızı öneririm. Eğitimli insanlara gareziniz var demişsiniz. Ben kendim de eğitimliyim. Kendi kendime niye ön yargım olsun. Sizin bu ithamınız ön yargı bence. Ayrıca 1900 'lü yıllarda yaşamış olmak Ata olmaya engelse o zaman Atatürk'de mi Ata değil?

Sizin anlamadığınız ya da anlamak istemediğiniz "Irkçı Almanlar " ifademin genelleme olmadığı sadece Irkçı olanları kastetmiş olmam. Siz benim genelleme yaptığımı düşünüyorsunuz. Eğer bütün Almanları öyle görsem başına o sıfatı koymazdım sadece Almanların hepsi böyle tarzı konuşurdum ve oraya tü kaka deyipte orda yaşamazdım. Benim kızdığımda Almanya'da yaşayıp Almanca bile öğrenmemiş Türk profili zaten. O yüzden bilinçli olmakla bunları kastettim. Herkes master yapsın Almanya'yı kalkındırsın diye bir temennim yok sizin dediğiniz gibi zaten Almanya yeterince kalkınmış bir ülke.
Yine de tekrar etmemde fayda var çünkü hala sözlerimi yanlış anlıyorsunuz "özellikle ırkçı olanları kastettim hepsini değil." Ben Irkçı olan her insana karşıyım bu Türk olsa da geçerli Alman olsa da Arap olsa da geçerli. Burda hiç ırkçı Alman yok diye iddia edersen de kundaklanan dönerci dükkanlarını ben kundakladım o zaman derim. Bunu eleştirmem tüm Almanları eleştirmem anlamına gelmiyor anlamak istemesen bile.

Neyse insanlar burda vizeyle ilgili bilgi sahibi olmak istiyor ya da sormak istediği sorulara yanıt arıyor. Burayı tartışma alanına dönüştürmek yanlış olur. Cevap vereceksen ya da saygı çevçevesinde tartışmak ya da fikir alışverişi yapmak istersen özelden de yazabilirsin. Konuyu karşılıklı mesajlarımızla doldurmayalım diğer arkadaşlara ayıp oluyor rahatsızlık hissediyorum.

figu

üstad vizeyi aldın ugramaz oldun neredesin senin esinden evrak istemislerdi alm vatandası oldugu halde naptınız nasıl halletiniz acıklarmısın ya:)
Alıntı yapılan: Everything - Ocak 24, 2014, 02:49:19 ÖS
Başvuru tarihi:18.12.2013 istanbul başkonsolosluğu eşim yabancılar polisine:20.01.2014 tarihinde gitti bugünde pasaportum geldi çok şükür vizem çıkmış:24.01.2014 inş şubatın 6 sında yolcuyum Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun burdan furkan kardeşime slmlar olsun fuk-18 :)herşey için canı gönülden çok ama çok tşk ediorum kardeşim Allah sendende razı olsun...Allah'a emanet olun dostlarım inş herşey gönlünüzce olur 😊

EL-TURCO

aslinda bu konunun forumda yeri olmamakla beraber seviyeli bir uslupla tartisildigi icin sevindim,.Tabii ki iki tarafinda hakli oldugu noktalar var.Ben asagi yukari 20 senedir almanlarla iciceyim.(ki esimde almandir).Zevkle yorumlari okudum.

tugce_doerjer

Arkadaslar irkci almanlar kadar alman olup irkci almanlara karsi cikanda cok insan var. Kim yazmis hatirlamiyorum ama almanlarin atasi hitler degil.bir cok alman o zamanlarda yapilanlar yuzunden hala utanc icinde ve konu acildigi zaman ne kadar mahcup olduklarini gorebilirsiniz. Benim esimde alman.benim oturdugum yerde irkcilik batiya yada buyuk sehirlere gore cok cok daha fazla.burada hala nazi partileri yapiliyor bahcelerde.insanlar icip icip balkonlardan nazi isareti yapabiliyorlar rahatlikla. bunu yapanlar hemen sikayet ediliyor almanlar tarafindan.ne sehirlerinde nede sokaklarinda boyle seyler gormek istemiyorlar.

ben tek turkum burada.bu kadar rahat irkciliklarini gostermelerine ragmen bu gune kadar cok buyuk bir tepki gormedim.sadece bazilari artik selam vermiyor.yada arkamdan konusuyorlar.auslander istemiyoruz diye.ama fiili bir eylemde kimse bulunmadi.

her milletin iyiside var kotusude.belki devlet dairelerinde sonradan alman olanlar hala sorun yasiyordur bilmiyorum.alman vatandasi olmadim. fakat sunu da anlamaniz lazim. Turkiyede sonradan turk olanlarla dogma turk olanlar ayni mi? devlet dairelerinde sonradan turk olanlardan da bir dunya farkli yada arti islem istenmiyor mu ? bizde de irkcilik var.bizdede ayrimcilik var.

din,dil,irk,renk bunlarin hicbiri onemli degil.onemli olan insanlarin diger insanlara saygili olmasi.haklarina tecavuz etmemesi. kanunlara uygun yasandiktan sonra heryerde rahat eder insan.

figu

%100 katiliyorum bu konun cok irdelenmesi gerekmez sayin tugce_doerjer konuya noktayi koymus...

figu

vizesi onaylanan sayın bay ve bayan arkadaslar ortada yoklar galiba valiz hazırlama telasi icindeler  ya:)

figu

zeynep hanim sizin sürec nasıl gidiyor bilgi verirmisiniz
Alıntı yapılan: zeynepp_87 - Ocak 24, 2014, 04:13:01 ÖS
MasAllah ya cok hizli olmus islemler. Darisi bizlerin başına^^

figu

ins hayırlısı ile sorunsuz gecer nereden basvuru nereye gıdeceksınız es alm türk vatandasimi bilgi verirmisiniz evraklariniz tamammi?
Alıntı yapılan: HeLLFiRe - Ocak 24, 2014, 04:52:01 ÖS
04-02-2014 gunu aile birleşimi randevum war inş. bir sıkıntı cıkmaz

zeynepp_87

Benim tüm islemler haftaya kaldi^^
Yanlis anlasilmalar oldu maalesef^^
Onun icin arkadaslar tüm islemler hakkinda alcaginiz bilgileri gercekten titizlikle arastirin. Forumdan bir arkadastan öğrendim nasil yapildigini. Bizim islemleri yapan kadin yanlis bilgi vermiş maalesef -.-
Formul b olayi vardi ama haftaya hallolcak inşAllah
gelismelerden haberdar edeceğim sizleri ^^

figu

evlilik cüzdanı mantık olarak zaten gerek olmaz almanya tc evlilik cüzdani ne yapsin tanimaz belge olarak tanımaz zaten onun tanıyacagı formul B yeter kayıt için ve keske forumdan degilse bir google arastirsanız dahi bu biliyi rahatca bulursunuz..sizin tek sorun evliliginizi kayıt ettirmeniz den dolayi oldu galiba onun disinda sorun yok

zeynepp_87

Simdilik yok gibi. En bastada dedigim gibi gereginden fazla evrak istedi bayan. Buna hakkiniz yok diyince bazilarini istemedi. Ev ve evlilik kayidi mecbur dedi sadece. Onun icin kanunlardan haberdarmis gibi yapmakta cok işe yarayabiliyo ^^

figu

alman vatandaslar ev maas aslında istemiyorlar kanunları bal gibi biliyorlarda maksat tabiri caizde çakma alman vatandası zorluk olsun ev olarak naptınız siz maas sorun olmadı galiba

zeynepp_87

Ev tutuldu onun evraklari hazir. Haftaya görüşmemiz olcagi icin maaş konusinu ve diger evraklar hakkinda ne söyler bilmiyorum. Ama yanimda o kanunlarida cikarttirip götüreceğim.  Avukatla görüştüm ve aynisini dedi. Zorluk cikartirsalar zaten avukat devreye girecek miş ^^
Dediginiz gibi maksat işi sadece yokusa sürüp insanlari zora sokmak.

figu

ev hotelde olsa aslından sorun olmaması gerek maas konusunda hic oralı olma ıstenmeyen evrak ıstemezler ama bız verırsek alıskanlık halıne getırıyorlar onların ekmegıne yag bal suruyoruz zaten sorun cıkarmak ıcın elınden gelenı yapıyorlar bırda boyle yaparsak :) dimi sizden tam olarak ne istediler evrak kesin istenen evraklar nedir

zeynepp_87

Eşimin evi ve isi icin doldurulmasi gereken evraklar gondermisler. Burda olmadan nasil is sahibi olacak anlamis değilim.
Evin yakit giderleri hakkinda evrak istendi.
Benim ev ve maas bilgileri.
Evliligimizi burda kayit ettirdigimize dair evrak ve esimin kimlik bilgileri.
Bu kadar dicem ama daha ne olsun^^

figu

simdi siz almanyadakı es degilmi trde es enişte diyeli tde ev iş için degildir bu işte bir hata var komık bir durum o memur normal degil ya keskel alaka oyle evrakmi olur evlilik kayıt olayı cok dogru ama digeri ve evinizin yakıt gideri yahu bunlar delimi yenı tuttum evi ne olcak ne yakıt valla iyi birinie catmıssın ılkkez duydum bu evrakları sen calisiyormusun

zeynepp_87

Evet ben almanyadaki eş oluyorum ve alman vatandasiyim güya :laugh:
Bende sasirdim.
Simdilik part time bir işim var ama diplomami almama bir ay kaldi. Is bulunur elbet ama sorun yaparlar mi bunu bilmiyorum. Haklari yok gerci ama bizde bu şans varken mutlaka sorun ederler^^