Almanya'ya Masaüstü Bilgisayar Götürmek???

Başlatan dejavu1347, Ocak 17, 2014, 10:54:58 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dejavu1347

Alıntı yapılan: figu - Ocak 23, 2014, 08:31:28 ÖS
alemsiniz yahu ama helal olsun bu türklerden korkulur yuppi:)

Neyse ben kesin çözüm için Alman Gümrük Kurumuna durumu anlatan Almanca mail attım :))

EL-TURCO

degil bilgisayar Bilgi saymayani bile getirebilrsin,istersen normal valizlerinle beraber verirsin görevliye istersen Türkcesi ne bilmiyorum-sperrgepäck- dedigimiz cocuk arabasi,kirilacak hassas esya teslim bölümüne verirsin.madem bu havaalaninda calistin bilmen gerekir + kiloya ücretini verirsin Trden tasindigin icin göz kapatirlar görevliler ha illa mirin kirin eden olursa toplama bilgisayar ben kurdum dersin-faturan yoksa- ve digerleri 300 euro ve nakit 10 bin euro olayini Dogru anlamissin.ama su anda 300 euro olayina bakan Dogru dürüst bir Polis görmedim ben,ki beni bir defa durdurup arama yaptiklarinda hediye esyam cok olmasina ragmen iki kem küm etti birakti onlar büyük lokma ariyor mücevher,nakit para uyusturucu ve saglik kurallarina aykiri yiyecek(süt ürünleri getirmek yasak) kafani fazla takma pc olayina.

dejavu1347

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Ocak 24, 2014, 07:29:46 ÖÖ
degil bilgisayar Bilgi saymayani bile getirebilrsin,istersen normal valizlerinle beraber verirsin görevliye istersen Türkcesi ne bilmiyorum-sperrgepäck- dedigimiz cocuk arabasi,kirilacak hassas esya teslim bölümüne verirsin.madem bu havaalaninda calistin bilmen gerekir + kiloya ücretini verirsin

İyi de ben zaten uçağa yüklenir mi  ya da nasıl yüklenir diye sormadım bilmediğim bişeyi söylemiş gibi neden "bunu bilmen lazımdı" diyorsun anlamadım. Ben inatla sadece Alman Gümrüğüyle ilgili yorum istedikçe herkes yok kırılacak etiketi yok şu kadar bagaj hakkın var yazıyor  :zopa:
Sadece Almanya'da Gümrükte sorun olur mu diye soruyorum neyseki onla ilgilide bir kaç bilgi aldım yorum yazanlara teşekkürler. Ayrıca bebek arabaları ya da kırılacak eşyalar ayrı bir yerden verilmez. Kontuarda normal bavulları verdiğiniz kısımda kırılacak eşyalar için Fragile (Kırılacak) etiketi yaptışrırılır öyle verilir. Bebek arabalarına da DAA (delivery at aircraft) Uçakta teslim etiketi takılır. Bagaja teslim edilmeden yolcu beraberinde boarding salonuna kadar götürür. Yolcu uçağa binmek üzereyken uçağa binmeden merdivenin yanına koyarak bebek arabasının uçak kargo kapı ağzına yükletilmesi sağlanır. Ayrıca indiğinde de bebek arabasını hemen teslim alırsınız yani bagajları teslim alacağınız bölüme gitmeden bebek arabanız teslim edilir. Kırılacak eşya ya da bebek arabasını başka bir yerden teslim edilir diye bişey yok kısacası. Yok eğer ben bebek arabasını havaalanı içinde kullanmak istemiyorum dersenizde normal bavullarınızı verir gibi onu da aynı yerden teslim eder, alırkende bagajlarınızla beraber teslim alırsınız.

Ayrıca bilgisayar saymanı ne onu anlamadım :)

Reyya

dejavu1347 sen zannediyorum havaalanında çalıştın. bilirsin. benim bir sorum olacak. ben bu yılın sonlarında türkiyeye geri dönüş yapacağım. uçakta valiz hakkım 30 kilo biliyorum. duyduğuma göre bilet alırken 30 kiloluk hakkımdan hariç, fazladan olan valizim için, erken söylediğim an kilosunu 2 euro dan hesaplıyorlarmış. doğruluk payı varmı?

EL-TURCO

tamam dejavu  sensin!!bizim kecimiz ...olsun.Türkiyede normal valizle veya senin dedigin gibi olabilir.ben bu bilgileri avrupadaki havaalanindaki yapilan islemlere dayanarak söyledim,ve bu sadece 1-2 havaalani degil en azindan 3 ülke ve 10 degisik havaalaninda sahsi tecrübemle aktardim.burda o tür esyalar ayri bölümden verilir!örnek Stuttgart-Frankfurt.kopenhagen-Bremen-paris yeterli mi?

dejavu1347

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Ocak 24, 2014, 08:30:12 ÖS
tamam dejavu  sensin!!bizim kecimiz ...olsun.Türkiyede normal valizle veya senin dedigin gibi olabilir.ben bu bilgileri avrupadaki havaalanindaki yapilan islemlere dayanarak söyledim,ve bu sadece 1-2 havaalani degil en azindan 3 ülke ve 10 degisik havaalaninda sahsi tecrübemle aktardim.burda o tür esyalar ayri bölümden verilir!örnek Stuttgart-Frankfurt.kopenhagen-Bremen-paris yeterli mi?
,
İyide dostum ben ordan buraya getirmeyeceğimki burdan oraya götürücem zaten. Sen yurtdışındaki prosedürü iyi biliyor olabilirsin ya da saydığın şehirlerde öyle olabilir zaten benimde Avrupa'da nasıl olduğunu bildiğime dair herhangi bir iddiam yok orda nasıl olduğu benim için birşey ifade etmiyorki zaten. Ben işlemin burda nasıl olduğundan bahsettim. Ben sana ordan nasıl verildiği konusunda akıl vermeyeceğim gibi seninde burda işlemlerin nasıl olacağını akıl vermen mantıksız? Özellikle çalıştığım havaalanında nasıl olacağını iddia edersen doğal olarak bende bunun senin söylediğinden farklı olacağından bahsetmek zorunda kalıyorum.

Bilmediğim her konuda çekinmeden soru soruyorum her şeyi bilmek gibi bir iddiam yok tabiki. Almanya'daki Gümrük işlemlerinin nasıl olacağını bilmiş gibi davransam bişey demekte haklısın. Ya da ordaki havaalanlarında bagaj işlemlerinin nasıl olacağını iddia etsem yine haklısın. Ben burdaki bagaj mevzularıyla ilgili o yüzden bilgi istemedim. Sadece Gümrük'le ilgili bilgi istedim.

Sanırım birbirimizi yanlış anlıyoruz ama sorun değil. Sen iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyorsun bana ben de teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

dejavu1347

Alıntı yapılan: Reyya - Ocak 24, 2014, 07:58:10 ÖS
dejavu1347 sen zannediyorum havaalanında çalıştın. bilirsin. benim bir sorum olacak. ben bu yılın sonlarında Türkiyeye geri dönüş yapacağım. uçakta valiz hakkım 30 kilo biliyorum. duyduğuma göre bilet alırken 30 kiloluk hakkımdan hariç, fazladan olan valizim için, erken söylediğim an kilosunu 2 euro dan hesaplıyorlarmış. doğruluk payı varmı?

Hangi havayolu şirketiyle geleceğinizi söylerseniz daha detaylı bilgi verebilirim. Pegasus ve Sun Express 'de var o sistem ama onlarında bagaj taşıma hakkı 20 KG zaten.  En fazla Pegasus'la 20 KG daha extra bagaj satın alabilirsiniz. Sun Express de ise 10 Kg daha rezervasyon ile satın alabilirsiniz. Buda Pegasusla gelseniz toplamda 40 kg internet üzerinden rezervasyon yaparken alabileceğiniz anlamına geliyor. Kaç kilo bagajınız var buna göre farklı yollar denemek daha mantıklı.

Örneğin benim 40 kilo civarı bagajım TR den Almanya'ya giderken Pegasus'tan bilet alırım büyük olasılıkla. 20 Kilo ekstra bagajı 110 TL civarına alıyorsun internetten bilet alırken. Yalnız şöyle bir durum var. Bagajları küsüratlı alma gibi bir şansın yok. Yani randevu sisteminde 5 - 10 - 15 - 20 gibi bagaj ekletme seçeneği var. Misal 18 kilo almak istiyorsanız bu mümkün değil yine 20 KG satın alabilirsiniz

Ayrıca bir paket içerisinde 32 KG dan fazla yük olmasın. Çünkü o bagajları uçağa yükleyen işçilerin sağlığı düşünülerek max 32 kg olmasını isterler sizden. Yani 40 kg hakkım var diye hepsini bir bavula koymayın. Sonra hava alanında bunun içinden 8 KG çıkarıp başka bavula koyun diye sizi uğraştırırlar.

EL-TURCO

sn dejavu evet birbirimizi yanlis anlamisiz ve aslinda soru gümrük ile ilgiliymis ama konu taa nerelere kadar sapmis,gümrükte bir Problem olacagini sanmiyorum.istersen kirmizi bölüme gecer valizi acarsin yok ama zaten deklare edecek cok birsey yok diye düsünüyorsan gec yesilden sansini dene.
40 kg olayida Dogru bizzat benim basima geldi 8 kg bosaltmak zorunda kalmistim.el bagajim yoktu el bagaji yaptirdilar :-)

figu

süpr konu islemissiniz kulagimiza küpe oldu

digital

Ben  yardimci olmaya  calisayim Samsundan Münihe kendi deskop  bilgisarimi  getirdim  monitörsüz  fakat  ben  söyle  yaptim bilgisayari dagittim   ve  kendim topladigim  icin  her  parcayi  kutusuna  koydum  anakart  islemci ramler  ekran  karti power suply harici ses karti bluray rom syk star hd  tv karti hicbir  problem olmadi hicbir soruda  sorulmadi sonra Münihe  gelince  amazondan   istedigim  kasayi  siparis ettim   burda   geri  topladim  neden   böyle   yaptim  diye  merak  eden  arkadas  olursa   ben  oyun oynamayi  seviyorum  bilgisayarda burda ayni  özellikde  pc degeri 3500 euro tutuyor cok  pahali o  sebepden  böyle  yaptim

dejavu1347

Alıntı yapılan: digital - Ocak 31, 2014, 11:29:18 ÖS
Ben  yardimci olmaya  calisayim Samsundan Münihe kendi deskop  bilgisarimi  getirdim  monitörsüz  fakat  ben  söyle  yaptim bilgisayari dagittim   ve  kendim topladigim  icin  her  parcayi  kutusuna  koydum  anakart  islemci ramler  ekran  karti power suply harici ses karti bluray rom syk star hd  tv karti hicbir  problem olmadi hicbir soruda  sorulmadi sonra Münihe  gelince  amazondan   istedigim  kasayi  siparis ettim   burda   geri  topladim  neden   böyle   yaptim  diye  merak  eden  arkadas  olursa   ben  oyun oynamayi  seviyorum  bilgisayarda burda ayni  özellikde  pc degeri 3500 euro tutuyor cok  pahali o  sebepden  böyle  yaptim

Teşekkürler aslında bende ilk etap da senin dediğin gibi yapmayı düşündüm. Bende toplayabilirim kendim çünkü. Ama o kadar zahmeti çekmişken komple götürücem monitör dahil :)