Cocuk uzerınden Aıle bırlesımı basvuru sonucları

Başlatan halitceri28, Şubat 08, 2014, 10:01:58 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halitceri28

Merhaba arkadaslar bu baslığı yasanmıs tecrubelerı herkesın paylasmasını ıhtıyacı olan herkesıınde bu paylasımlarla ıhtıyaclarını karsılayabılmelerı amacıyla acıyorum. Ben 08.12.2014 tarıhınde konsoloslukdan basvurdum burada eklemek ıstedıgım bır konu sız sız olun randevu gununden bır gun once evraklarınızı a dan z ye kontrol edın kucuk bır evrak eksıklıgı randevunuzu yakmaya sebep olabılır kı bu uzak mesafede kı konsolosluklar ıcın cok onemlı. Evet sagsalım basvurumu yaptım ve beklemeye gecdım aradan yaklasık 4 hafta gecdı ve bır gelısme olmadı hemen ben burdan Konsoloslugu esım ise ordan yabancılar daıresını aradık. Esıme gelen bır seyın olmadıgı bılgısı verılmıs ben aradıgımda yenı gonderdıklerını bır kac gun ıcınde evrakların ulasacagını soledıler. Okey dogru da cıkdı 1 hafta sonra esım aradıgında evraklar ulasmıs bılgısı verıldi  esıme. ve en kısa zamanda esıme kagıt gonderceklerını belırtmısler yaklasık 3 gun sonra da esımden oturdugu eve aıt ev sahıbı tarafından doldurulması gereken bır forum ve jobcentırdan aldıgı parayla ılgılı belge ıstedıler esımde zaman kaybetmeden evrakları hazırlayıp 3 gun ıcerısınde gonderımını sagladı. evraklar da bır kac gun ıcınde ulasmıs yabancılar polısıne bız randevu ıcın bır posta beklerken bır kac gun sonra gelen evrakda forumun tam doldurulmadıgı ıcın gerı geldıgını ve oğlum ıcın alınan cocuk parasının da belgesı talep edıldı. Bunları da hazırladı esım ve gonderdı yaklasık 1 hafta gecdı herhangı bır bılgı gelmedıgı ıcın esıme polısı arayıp baska ıstenılecek evrak olup olmadıgını orenmesını yurtdısına cıkacagını soyleyerek ogrenmesını ıstedım. Oda oyle yaptı calısan kadın polıs gonderılen evrakların elıne ulasmadıgını soyledı doru da ulasmamıs evraklar bır ıkı gun sonra gerı gelmıs ulasılmadıgı ıcın o yuzden burda da tavsıyem esım evraklar deutcs post denılen normal postadan gondermıs o da ucuz odemeyle gıden bır posta kurumu o yuzden o kadar ustune dusmuyorlar ve ısın kotu yanı postanın gıdıp gıtmedıgınede bakamıyorsun. Herneyse sutten azı yanan yogurdu ufleyerek yer evrakları gonder postaladık bu sefer daha kalıtelı bır kargo fırmasıyla kargo takıp numarası olan bır kargoyla tavsıyem herkes aynısını yapsın ısını garantıye alsın surecın kısa surmesını ıstıyorlarsa hatta yabancılar polısı yakın ıse elden teslım en garantısı. herneyse gonderımını sagladık esım tekrar bu persembe polısı arıyor ıslemlerı yapan polısı fakat polıs sahsı nedenlerınden gelmedıgınden dolayı ulasamıyor pazartesı aranması soylenıyor. Bu pazartesı arıcak ben yurtdısına cıkıcam dıyerekden baska ıstenılen evrak varmı yokmu dıye sonrası Allah kerım beklıcez ve gorucez burdan da aktarıcam herseyi. Bu arada basvuru yaptıgım konsolosluk Istanbul Konsoluslugu esımde Warendorf da oturuyor oranın yabancılar polısı ıslem yapıyor.

Bu arada sormak ıstedım bır kac soru var 1. sı cocuk uzerınden yapılan bırlesımlerde gelır veya oturulcak yer sartı aranmıyor dıye bılıyorum ama esımden bu belgeler ıstendı. 2. Si bunun degerlendırmesı olucaksa neye gore olucak esımın maası yok cocuk baktıgından dolayı 7 aylık oglum var jobcentırdan gecımını saglıyor bu sıkıntı olur mu ?

zeynepp_87

Merhaba halit^^
Genelde hakları olmayan evrwklarida istiyolar.
esin ve cocuk alman vatandasi degil mi?

halitceri28

Esim degil suresiz oturuma sahip oglum orda dogdu cifte vatandas ve ben cocuk uzerinden basvuru yaptim.

dejavu1347

Alıntı yapılan: halitceri28 - Şubat 09, 2014, 01:15:22 ÖS
Esim degil suresiz oturuma sahip oglum orda dogdu cifte vatandas ve ben cocuk uzerinden basvuru yaptim.

Oturduğunuz evle ilgili evrak istemediler mi?

halitceri28

Alıntı yapılan: dejavu1347 - Şubat 09, 2014, 01:56:36 ÖS
Oturduğunuz evle ilgili evrak istemediler mi?

Yukarıda belırttıgım gıbı oturdugumuz evle ılgılı evsahıbının doldurması gereken bır forum yonlendırdıler bu belge sanırım ıstedıklerı oturdugumuz yerle ılgılı belge .. Nıe sordunuz kı
?

dejavu1347

Alıntı yapılan: halitceri28 - Şubat 09, 2014, 11:09:25 ÖS
Yukarıda belırttıgım gıbı oturdugumuz evle ılgılı evsahıbının doldurması gereken bır forum yonlendırdıler bu belge sanırım ıstedıklerı oturdugumuz yerle ılgılı belge .. Nıe sordunuz kı
?

Bende çocuk üzerinden başvuracağım Mart ayında randevum var. Önceden hazırlıklı olalım diye size de sordular mı diye merak ettim. Eşim ailesiyle kalıyor ve bende gidince evin metrekaresi yetersiz diye sorun olabilir diye korkuyorum.

halitceri28

Alıntı yapılan: dejavu1347 - Şubat 09, 2014, 11:59:47 ÖS
Bende çocuk üzerinden başvuracağım Mart ayında randevum var. Önceden hazırlıklı olalım diye size de sordular mı diye merak ettim. Eşim ailesiyle kalıyor ve bende gidince evin metrekaresi yetersiz diye sorun olabilir diye korkuyorum.

İnşAllah olmaz ama saten cocugunuz yas olarak 3 yasından kucukse esınızın calısmama ıznı var yanı ekstra bır ev tutsa kırasını saten kendısı vermıcek bu sorun olmaz dıye dusunuyorum en cok bu sekılde yapılması solenır oda olmıcak bır sey degıl hayırlısı hepımız ıcın. Son sıralarda cocuk uzuerınden aıle bırlesımı yapıp sonuclanan cok az kısı var sanırım kı hıc kımse tecrubesını aktarmıyor hep eskıye donuk tecrubeler.

omerumutesen

merhaba arkadaslar bende cocuk uzerinden aile birlesimi ile geldim o yuzden size tavsiyem kendinizi rahat tutun benim esimde turk vatandasi kizim alman vatandasi ev bilgilerini  illaki boyle kosulda istiyorlar daha dogrusu % 80 onlarin insiyatifinde annenin arbeitsamttan yardim almasi sorun olmaz cunku annenin calisip calismadigi onemli degil bu pozisyonda cocugun durumuna onem veriyorlar bende cocuk dogmadan basvuru yapmistim hersey tamam sorunsuzdu hatta dogumdan once gidebilmeyi dort gozle bekliyordum fakat esim turk vatandasi oldugu ve calismadigi icin musade etmediler eger esim calisiyor olsaydi buna da izin vereceklerdi  bende mecbur basvuruyu yaptiktan sonra cocugumun pasaportunun cikmasini bekledim cocugun passi ciktiktan sonra esim belgeleri ayni gun yabancilar dairesine goturdu ve o gunden sonra 4 gun icinde  de ben vizemi aldim. cocuk uzerinden aile birlesiminde gelecek kisinin buyuk yasal suclari olmadigi takdirde vize vermeme gibi sanslari kalmiyor. bu arada deutsche post a gelince arkadasin dedigi gibi normal posta ile gonderim yaparsaniz sorun bizim turkiyeden cikiyor ama eger ki acil posta gonderirseniz oda cok pahali ama  buradaki deutsche post zaten dhl ortakligi ile calistigi icin onlarin guvencesiyle gidiyor diyebilirim.