ALMANYA'YA UÇAK YOLCULUĞU İLE İLGİLİ BİLGİLER

Başlatan dejavu1347, Şubat 01, 2014, 03:13:46 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dejavu1347

Evet arkadaşlar, öncelikle bu konuyu açma sebebim vize alıp gidecek arkadaşların çoğunda temelli gidiyorum ama yanımda ne kadar eşyamı götürebilirim, kaç kilo hakkım var tarzında kafalarında sürekli soru işaretleri olması. Bende bu konuya vakıf olduğum için elimden geldiğinde yardımcı olmak istedim. Sadece bagaj değil, diğer uçuşla ilgili konularda sorusu olanlar varsa yardımcı olabilirim. (Örneğin, tekerlekli sandalyeli yolcunun uçuş yapması, hamile yolcunun uçuş yapması, 18 yaşından küçüklerin ailesi olmadan yalnız seyahat edebilmesi gibi aklınıza gelebilecek her konu)

Ben Öncelikle en büyük sorun olan fazla bagaj mevzusuna değinmek istiyorum; aşağıda THY, Sun Express ve Pegasus Havayollarına ait detaylı fazla bagaj ücretlerini bulabilirsiniz.

Türk Hava Yolları

Ücretsiz Bagaj Hakkı                                      : 30 Kg
Fazla Bagaj Ücreti                                          : 5 Euro (Kilo Başı)
Rezervasyon Sırasında Fazla Bagaj Ücreti     : YOK
2 Yaşından Küçük Bebekler İçin Bagaj Hakkı : 10 kg

Sun Express

Ücretsiz Bagaj Hakkı                                      : 20 Kg

Rezervasyon Sırasında Fazla Bagaj Ücreti    : 5 kg  (15 Euro)
                                                                      : 10 kg (30 Euro)
                                                                      : 15 kg (45 Euro)
                                                                      : 20 kg (60 Euro)

Havaalanında Fazla Bagaj Ücreti     : 10 Euro (Kg Başına)

Pegasus

Ücretsiz Bagaj Hakkı                                      : 20 Kg

Rezervasyon Sırasında Fazla Bagaj Ücreti    : 2 Euro  (Kg başına)

Havaalanında Fazla Bagaj Ücreti     : 6 Euro (Kg Başına)

NOT: Pegasus ve Sun Express 'de havaalanına gitmeden önce telefonla Call Center aranarak rezervasyon ve ya bilet numarası verilip fazla bagaj ekletmek mümkündür. Aksi takdirde havaalanı fiyatlarıyla ödeme yapmanız gerekir ki bu da çok fazla ücret vermenize neden olur. Eğer fazla bagajınız olacaksa mutlaka önceden telefonla müşteri hizmetlerini arayıp kredi kartıyla fazla bagaj hakkı satın alın ya da bilet aldığınız sırada fazla bagaj satın alın.
Türk Hava Yollarında bilet satın alınırken fazla bagaj satın alma yoktur. Sadece havaalanında fazla gelen her kg için ödeme yapabilirsiniz. Fiyatları yukardaki listede mevcuttur.

Fiyatlar Türkiye'den Almanya'ya gidiş olarak baz alınmıştır. Farklı ülkeler için fiyatlar değişiklik gösterebilir.
Bu tarifeler 01 şubat 2014 için geçerli olan mevcut fiyat tarifeleridir. Havayolları fiyatlarda değişiklik yapabilir.

Reyya

sen süpersin arkadaşım. alkis:).  çok güzel bir açıklama yaptın. teşekkür ederim sana. aslında bende burada bilgi almak için Almanya'dan Türkiyeye dönüş için fazla bagajım hakkında bir başlık açmıştım. çok yararı oldu. artık fazla bagaj hakkı olarak sadece 60 kilo götüreceğim yanımda. diğer eşyaları ebayda satacağım en mantıklısı bu yol.  :) ben bileti bir reise bürodan alıyorum.  sen müşteri hizmetlerini ara demişsin ya, fazla bagaj almam için reise büro  bunu benim için yapar herhalde.
şahsıma söyleyeyim, çok yardımın dokundu. varol  okey:)

dejavu1347

Alıntı yapılan: Reyya - Şubat 01, 2014, 03:36:25 ÖS
sen süpersin arkadaşım. alkis:).  çok güzel bir açıklama yaptın. teşekkür ederim sana. aslında bende burada bilgi almak için Almanya'dan Türkiyeye dönüş için fazla bagajım hakkında bir başlık açmıştım. çok yararı oldu. artık fazla bagaj hakkı olarak sadece 60 kilo götüreceğim yanımda. diğer eşyaları ebayda satacağım en mantıklısı bu yol.  :) ben bileti bir reise bürodan alıyorum.  sen müşteri hizmetlerini ara demişsin ya, fazla bagaj almam için reise büro  bunu benim için yapar herhalde.
şahsıma söyleyeyim, çok yardımın dokundu. varol  okey:)
Reise büro bileti kesmeden önce bagaj hakkıda satın almak istiyorum şu kadar kilo ekler misiniz dersen onlar ayarlar ona göre fiyat verirler ;)

figu

Reyya

dejavu1347 arkadaşım bir sorum daha var. ben sun ekspres ile yolculuk yaptım şimdiye kadar. siz sun ekspres in ücretsiz bagaj hakkına 20 kilo demişsiniz ama ben 4 yıldır gidiş geliş  daima 30 kilo ile yolculuk yaptım.  ???  şayet sun ekspreste 30 kiloluk hakkım olursa ve artı sizin söylediğiniz ekstra fazladan bağaj ücretinde değişme olmuyor değilmi?

dejavu1347

Alıntı yapılan: Reyya - Şubat 19, 2014, 04:29:23 ÖS
dejavu1347 arkadaşım bir sorum daha var. ben sun ekspres ile yolculuk yaptım şimdiye kadar. siz sun ekspres in ücretsiz bagaj hakkına 20 kilo demişsiniz ama ben 4 yıldır gidiş geliş  daima 30 kilo ile yolculuk yaptım.  ???  şayet sun ekspreste 30 kiloluk hakkım olursa ve artı sizin söylediğiniz ekstra fazladan bağaj ücretinde değişme olmuyor değilmi?

Sun Express 'e ait iki adet havayolu şirketi var. Birisi Sun Express diğeri Sun Express Deutschland.  Siz muhtemelen Sun Express Deutschland'ı kullanmışsınızdır. Bu ikisini nasıl ayırırız diyorsan birinin uçuş numarası XQ ile başlar diğerinin uçuş numarası XG ile başlar. Normal Sun Express için söylediğim kurallar geçerli. Sun Express Deustchland dediğim firma Alman bayraklı uçaklara sahip Sun Express ve Lufthansa ortaklığı var. Kuralları farklı olabiliyor onla ilgili detaylı bilgi veremiyorum o yüzden.

guru

arkadaslar bizde esyalarimizi ptt ile yollicaz insAllah sorun cikmaz

Reyya

anladım. çok teşekkür ediyorum tüm bilgilerin için