AlmanyaAile Birlesimi basvurusu yapanlar ve Vize Bekleyenler buraya Toplaniyoruz

Başlatan figu, Ocak 23, 2014, 09:56:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

diyetisyen

muhakkak gitmeliydi simdiye kadar esiniz yabncilar dairesine sorsun surekli sizde konsoloslugu arayin ve nedenini sorun bence

xxdeepxx

Alıntı yapılan: melihcem - Mart 03, 2014, 05:10:45 ÖS

kardeşim mazur gör ama hangi eyalet veya vize basvuru kosulun nedir aile birleşimimi yoksa cocuk üzerinden mi yoksa tatil mi ayrıca 1 mart cumartesiye geliyor ve bildiğim kadarıyla pazartesileri 16:00 dan sonra vizeler yollanıyor. benim eşimde evrakları 20 gün önce verdi ama hala ses seda yok. bavyera yani münih  e basvuru yaptık biz. lanet oalsı konsolosluk calısanları bu kadar yavaş olamaz daha gitmeden nefret ettim fazla kalıcamı zannetmıyorum. en son hanımı da alıp geri dönücem alanya ya Allah bizi keyfi olarak  bu kadar  bekletenlerin belasını verirr. resmen hakkımızı yiyorlar 7 aydır ne işe girebiliyorum ne herhangi birşey yapabiliyorum.

şimdi arkadaşım vala ben yazdım gibi 30 ocak 2014 de ankarada başvuruda bulundum gideceğim yer kuzeyde bir yer kölne yakın nordhorn eyaleti küçük kasaba gibi bir yer ben aile birleşimden başvuru yaptım eşime devamlı soledim ama mektubu bekleme yabancılar polısıne gir evrakları sor dıye zaten evrak dedimiz mail yolu ile gönderilıyor evraklar direk gitmiyor şimdi söle bir şeyde var eğer 2 ci evliliğin ise biraz geç sürüyor vizeler herhalde ama ilk evliliklerde 4 hafta içinde kesin yolluyolar arkadaşım bence eşim yabancılar polısıne gitsin okeyledınızmı diye vizeyi eğer vize okeyse ankara 1 hafta içinde adresine yollaması lazım işlem bu şekil

xxdeepxx

şimdi arkadaşım vala ben yazdım gibi 30 ocak 2014 de ankarada başvuruda bulundum gideceğim yer kuzeyde bir yer kölne yakın nordhorn eyaleti küçük kasaba gibi bir yer ben aile birleşimden başvuru yaptım eşime devamlı soledim ama mektubu bekleme yabancılar polısıne gir evrakları sor dıye zaten evrak dedimiz mail yolu ile gönderilıyor evraklar direk gitmiyor şimdi söle bir şeyde var eğer 2 ci evliliğin ise biraz geç sürüyor vizeler herhalde ama ilk evliliklerde 4 hafta içinde kesin yolluyolar arkadaşım bence eşim yabancılar polısıne gitsin okeyledınızmı diye vizeyi eğer vize okeyse ankara 1 hafta içinde adresine yollaması lazım işlem bu şekil

xxdeepxx

melihcem bu arada birde ankara konsolosluğu cuma günü kargoya verdi pasomu  çumartesi saat 14:30 da elime geçdi..

guru

merhaba arkadaslar benim esin 17 subat ist kons basvurdu. bugun yabancilar subesini aradim evraklar ulasmis. islem yaplacak gerektigi taktirde sizden evrak istencek dediler. ne kadar surer dedim, bisey soylemek zor ama haftaya hafta ortasinda belli olur dedilee...beklemwk.ne zor

oguzhan_21

Herkese selamlar

Çocuk üzerinden başvurumu 12 şubat'ta yapmıştım.
Eşim geçen hafta aradı kağıtlar gelmedi demişler ve daha erken olduğunu
Söylemişler.
Ama dün vize geldi çok şaşırdım.  Eşime haber dahi vermemişler.
25 günde vize geçti elime.

Belki, daha önce Almanya da 2 yıl kadar yaşadığım için bu kadar erken verildi vize ama sonuçta vize elime ulaştı.
Bekleyen herkese Allah'tan sabır diliyorum inş hepiniz eşlerinize hemen kavuşursunuz.

diyetisyen

gerçekten cok sanslısın nereden başvuru yaptığını ögrenebilirmiyim. Ben 07.01.2014 te başvuru yaptım. Almanya onay verdi 1 hafta once ama maili yollayan mudurleri izindeymiş. cuma gunu gönderdiler simdide haftasonuna Bu arada eşim Alman vatandaşı.

arzuguvenc

Benim de eşim gecen hafta sormuştu yabancılar şubeye once evraklar gelmedi demişlerdi cuma günü gittiğinde görevli evraklarınızı bugün aldım demiş hastaymış güya neyse eşimden bazı evraklar istemişler cuma teslim etti hepsini Pazartesi onay veririm arayacağım sizi demîş görevli inşAllah en kısa sürede bekleyen herkesin vizesi eline ulaşır arkadaşlar şuan ups den mesaj beklemek kaldı gîbi :)

oguzhan_21

Ben istanbuldan başvuru yaptım arkadaşlar. Eşim Türk vatandaşı ve haliyle çalışmıyor. Mekan Münih.
Bu arada bana ups den ne mesaj geldi nede bir uyarı.

Dediğim gibi, sanırım daha önce Almanya'da bulunduğum için bu kadar erken çıktı vize.
Ama anlamadığım eşimin bile haberi olmadı direk vizeyi onaylamışlar hiç belge istememişler.

arzuguvenc

Alıntı yapılan: oguzhan_21 - Mart 08, 2014, 07:59:13 ÖS
Ben istanbuldan başvuru yaptım arkadaşlar. Eşim Türk vatandaşı ve haliyle çalışmıyor. Mekan Münih.
Bu arada bana ups den ne mesaj geldi nede bir uyarı.

Dediğim gibi, sanırım daha önce Almanya'da bulunduğum için bu kadar erken çıktı vize.
Ama anlamadığım eşimin bile haberi olmadı direk vizeyi onaylamışlar hiç belge istememişler.

Çocuk üzerinden vizelerde zaten vermek zorundalar vizeyi şanslısının hayırlı olsun güzel günlerde büyütmek nasip olsun inşAllah

oguzhan_21

Alıntı yapılan: arzuguvenc - Mart 08, 2014, 08:24:42 ÖS

Çocuk üzerinden vizelerde zaten vermek zorundalar vizeyi şanslısının hayırlı olsun güzel günlerde büyütmek nasip olsun inşAllah

Evet haklısınız , Çocuk üzerinden Yapılan başvurularda vize vermek zorundalar  yani işi yokuşa pek süremiyorlar (Tabi isteseler Yine sürerler orası ayrı)
Benim asıl şaşırdığım nokta Vizenin çok erken gelmesi ve eşime haber bile verilmemiş olması..

Güzel dilekleriniz için tşl ederim. İnş hepimiz hayırlı birer evlat yetişririz.

dejavu1347

Alıntı yapılan: oguzhan_21 - Mart 09, 2014, 12:58:43 ÖÖ
Evet haklısınız , Çocuk üzerinden Yapılan başvurularda vize vermek zorundalar  yani işi yokuşa pek süremiyorlar (Tabi isteseler Yine sürerler orası ayrı)
Benim asıl şaşırdığım nokta Vizenin çok erken gelmesi ve eşime haber bile verilmemiş olması..

Güzel dilekleriniz için tşl ederim. İnş hepimiz hayırlı birer evlat yetişririz.

Oğuzhan merhaba, başvuruyu hangi konsolosluğa yaptın ve evrakların nerenin yabancılar polisine gitti söyleyebilir misin...

İnşAllah bizim yabancılar poliside böyle direk yollarlar :)

duygusal_kiz34

merhabalar  arkadaşlar benim eşim avusturyada yaşıyor bizde başvuru yapacağız kusura bakmayın burası almanya aile birleşimi için yorum yapılıyor ama avusturya için ben pek site bulamadım herkes farklı birşey söylüyor artık kafam allak bullak oldu eşim türk vatandaşı maaşı 2000 euro evleride baya büyük kayınvalidemle birlikte yaşıyorlar .....eşim benden bazı evraklar istedi nüfüs kayıt doğum-A-B formülü sabıka kaydı v.s  eşimde kendi evraklarını hazırladı hepsini bir yabancılar şubesine verecek benim bildiğim ilk önce kendi evraklarını yollayıp bende ankaraya başvurmak ama anlamadım oradan kendisi başvurumu yapacak ne yapacak bizimkide tam bilmiyor herkes ayrı birşey diyor diyo hafta içi gidecekmiş bakalım ne olacak acaba oradan başvurulup ankaraya mı yollacaklar :) keşke öyle olsada bize sadece vize almak kalsa...işi yokuşa sürmeseler.....herkes kendi ülkesinde başvuru yapsa ve sonrasında biz  vize almak kalsa amaa  nerdeeeee avusturya hakkında bilgisi olan varmı başvuru yapan

fuk_18

almanyanin aynisi olcak esinin yaptigi mumkun degil mantiken de uygun degil,sen once dil sertifikasini alcaksin sonra avursturya icin randevu veren kurumdan randevunu alip gerekli evraklari tamamliyacaksin basvuracaksin hepsi bu burdakiler senin icinde gecerli cogu

Alıntı yapılan: duygusal_kiz34 - Mart 09, 2014, 01:37:09 ÖÖ
merhabalar  arkadaşlar benim eşim avusturyada yaşıyor bizde başvuru yapacağız kusura bakmayın burası almanya aile birleşimi için yorum yapılıyor ama avusturya için ben pek site bulamadım herkes farklı birşey söylüyor artık kafam allak bullak oldu eşim türk vatandaşı maaşı 2000 euro evleride baya büyük kayınvalidemle birlikte yaşıyorlar .....eşim benden bazı evraklar istedi nüfüs kayıt doğum-A-B formülü sabıka kaydı v.s  eşimde kendi evraklarını hazırladı hepsini bir yabancılar şubesine verecek benim bildiğim ilk önce kendi evraklarını yollayıp bende ankaraya başvurmak ama anlamadım oradan kendisi başvurumu yapacak ne yapacak bizimkide tam bilmiyor herkes ayrı birşey diyor diyo hafta içi gidecekmiş bakalım ne olacak acaba oradan başvurulup ankaraya mı yollacaklar :) keşke öyle olsada bize sadece vize almak kalsa...işi yokuşa sürmeseler.....herkes kendi ülkesinde başvuru yapsa ve sonrasında biz  vize almak kalsa amaa  nerdeeeee avusturya hakkında bilgisi olan varmı başvuru yapan

duygusal_kiz34

Alıntı yapılan: fuk_18 - Mart 09, 2014, 02:05:09 ÖÖ
Almanya'nın aynisi olcak esinin yaptigi mumkun degil mantiken de uygun degil,sen once dil sertifikasini alcaksin sonra avursturya icin randevu veren kurumdan randevunu alip gerekli evraklari tamamliyacaksin basvuracaksin hepsi bu burdakiler senin icinde gecerli cogu
valla bende dedim ama bakacak işte oradan onaylatıp mı tekrra bana yollayacak evrakalrı bilmiyorum ama ben ankaraya gidecem o kesin  avusturyada dil zorunluluğu yok burada öğrenmeme gerek yok ama orada a1 seviyesinde mi ne görmem şart  bakalım hayırlısı ne olacak

oguzhan_21

Alıntı yapılan: dejavu1347 - Mart 09, 2014, 01:32:42 ÖÖ
Oğuzhan merhaba, başvuruyu hangi konsolosluğa yaptın ve evrakların nerenin yabancılar polisine gitti söyleyebilir misin...

İnşAllah bizim yabancılar poliside böyle direk yollarlar :)

Istanbul dan başvurumu yaptım ben arkadaşım ve evraklar da Münih e gitti.
İnş sizlerinde işi benim kadar kolay ve kısa sürer.

smtrc

Arkadaşlar konsolosluktan başvuru yaptıktan sonra evraklar kölndeki hangi merkezden dağıtılıyor acaba bunu bilen birisi var mı? Kargo şirketi mi yoksa devletin bi kurumu mu? Bir de eğer numarasını bilen varsa yardımını rica edecem!