Almanya Federal İstihdam Dairesi

Başlatan natur06, Mart 12, 2014, 11:56:46 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

natur06

Almanyaya  işçi vizesi ile ilgili araştırma yaparken şöyle birşey çıktı karşıma:
''Üst düzey yöneticiler ile yüksek nitelikli personelin Almanya’da çalışabilmesi için Federal İstihdam Dairesi’nin onayı gerekmiyor. Bu kişilere Almanya'ya yerleşme izni verilebilmesi için yılda en az 63.600 euro kazanmaları şartı aranıyor.''

Diyelim ki bir iş buldum ve işveren bana  bu maaşı veriyor( brüt mü bu maaş o da ayrı  soru)...''Üst düzey yöneticiler ile yüksek nitelikli personel'' mi olmak zorundayım aynı zamanda yoksa işverenin benim vekilim gibi yanımda çalışacaktır ve ben de bu maaşı bu yüzden veriyorum dese yeterli olur mu?

Bu konu hakkındaki yorum ve düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim..

fuk_18

tabiki bu kadar maasi normal bir vatandasa veremiyecegine gore mutlaka üst düzey bir vatandas olman lazim egtimini almis yani diploma sahibi olcaksin ve bu is verenin elini guclendircek ama bu normla herkezin okudugu bir bolum olmaya bilir mesela doktor olursun ucak muhendisi gibi yuksek bölümler is verende almanyada bulamdaigi icin aradigi kirterdeki kisiyi yurt disindan getiriyorum diye bilir o parada brüttür nett konusulmaz hic yani eger sartlarin yetmiyorsa ise hic bulasma eskiden di artik isci olarak gideyim derdi

natur06

fuk_18, teşekkür ederim cevabın için..Benim için en iyisi gitmek kısacası..O yüzden araştırıp soruşturuyorum....