Almanca Perfekt mit Modalverben konusu hk.

Başlatan Neurosius, Nisan 07, 2014, 06:46:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neurosius

Merhabalar ben lise 3. sınıf öğrencisiyim bugün öğretmenimiz bize bu konuyu anlattı yazdım şuanda eve geldim tekrar etmek için defterimi açtığımda pek bi'şey anlamadığımı farkettim.

Forumda da konuyu aradım fakat bulamadım bilen birisi varsa bu konuyu anlatır ya da özet geçebilir mi rica etsem ?

Reyya

normal şimdiki zaman ile karşılaştırma yaparak açıklamaya çalışayım sana
şimdiki zaman: ich kann schwimmen : yüzebiliyorum------ wir müssen gehen: gitmek zorundayız
perfekt mit modalverb: İCH HABE SCHWİMMEN GEKONNT: yüzebildim------ WİR HABEN GEHEN GEMUSST (gitmek zorundaydık.
perfekt zamanda modalverb ge eki alıyor. aslında perfekt zamanda modalverbleri ezberlemen şart. ozaman cümle yapman kolay olur. perfektte modalverb varsa ikinci yardımcı eylem daima HABEN olur..modalverbsiz cümlelerde biliyorsun hareket içeren eylem varsa mesela gehen, kommen gibi ikinci yardımcı eylem SEİN dir ama modalverbde gerçek yüklem yani eylem de hareket içerse dahi (gehen, kommen,laufen..) SEİN asla kullanılmaz daima HABEN olur.  bu önemli. aslında almancaxı iyice incele bu konu var. sen görmemişsin.sana bir link vereyim oradan ezberlemeye çalış

https://www.verbformen.de/konjugation/ko:nnen.htm
üste bütün modalverbleri yazarsan, geçmiş zamandaki hallerini görebilirsin.