Oturum Hakkinda

Başlatan firarisevdam07, Temmuz 10, 2014, 02:48:39 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

firarisevdam07

Merhaba arkadaslar.
Benim bu ayin 18 de oturum icin terminim var.Gecen hafta yabancilar dairesine gidip oturumumu uzatmak istiyorum dedim,gorevli kadin daha erken dedi (19.11.2014) bende evet dedim haklisiniz,yeni fest fetrag imzaladim izin kullanicam dedim oda tamam dedi.Bu arada 2010 yilinda aile birlesimi ile geldim almanya ya..2014 mart tarihinde evleri ayirdik.Gorevli bana ayrilmissiniz dedi evet dedim detaya girmedi hic.Benden işe basladigim tarihten itibaren maas bordosunu istedi  ve esimle beraber gelmemi soyledi.
Sizce nasil bir yol izlemem gerekli?neye hazirlikli olmam gerek?
Acikcasi suresiz oturum istiyorum verirler mi?B1 sinavina girdim 2 ay  once malesef kazanamadim sadece konusmadan B1 almisim.
3senedir tam zamanli olarak calisiyorum..
Tskler

fuk_18

a2 normalde oturum icin yeterlide bence suresiz yerine 3 sene vercekler esinden ayrilmissin birde dua et geri göndermesinler cunku bunuda gördük esi alman olan 3 sene turk olan 5 sene birlikde yasadikdan sonra ancak ayrildiginda sorun olmuyor,eger memur inat biriyse yokusa surer isi b1 isteye bilirler illaki yani belli bir standart yok suresiz oturumu almak icin kanunda 3 yil calismis olman gerekiyor ve 3 sene alman ise ayni evi paylasmis olman gerekiyor

EL-TURCO

ufukcugum zaten arkada 2010 da evlenmis ve mart 2014 esli ayri yasadigini bildirmis.yasal olarak esinini alman vatandasi sayarsak zaten 3 sene evli kalmayi doldurmus.bundan sonra süresizi almasi esine degil calistigi icin festvertraga ve sinava baglidir.bu saatten sonra onu kimse bir yere gönderemez!göndermeyen kalkanda basina is acar.

Simdi arkadasimin memur sana veya evine bir mektup gönderdimi doldurman gereken bir sayfa ve getirmen gereken evraklarin yazdigi baska bir sayfa???
ki eger Verdi yada göndermis ise zaten orda yazar alacagin oturum sekli (süresiz-niederlassung diye) !
senin esin alman diye hatirliyorum ben firari yaniliyor muyum ?antalyalimiydin ?

firarisevdam07

Merhaba tekrardan oncelikle cevaplariniz icin tsk ederim..Artik o gun geldigi zaman ne olucagini gorucez.El-Turco evet ben Antalyaliyim Yalniz esim Alman degil Turk Alman vatandasi.Bana gorevli kadin doldurmam icin bir kagit verdi evet,ama isaretlememis ne olucagi. Anladigim kadariyla termin gunu belli olucak,neden esimle gelmemi istedi onu cozemedim sadece..Hayirlisi bakalim.

firarisevdam07

Merhaba Arkada$lar,
Sonucu sizinle paylasmak istedim,2 senelik oturum verdiler,gorevli kadin  Almanvatandasi ile 3 yil evli kalirsan normelde suresiz oturum veriliyormus bunu bende biliyordum,fakat bu yasa degismis yada kalkmis  buna cok sasirdim ne derece dogru bilemiyorum.Bundan haberiniz varmi ?Suresiz oturum icin benden B1 istedi,benim bildigim b1 alman vatandasligina gecmek icin degil mi?

Vesselam

fuk_18

hayir dogru b1 bazi yerlerde oturum icin bazi yerlerde a2 yeterli suresiz icin yani o memurun insiyatifine kalmis birsey