Türkiyede doğan bebeğin kimlik işlemleri

Başlatan tanerizmit, Ağustos 27, 2014, 12:09:49 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tanerizmit

arkadaşlarım selamlar.

konuyu tekrardan düzenliyorum :)

türkiyede yaşıyoruz eşim alman vatandaşı bir türk.

1 ay sonra türkiyede çocuğumuz olacak. ve çocuğun alman vatandaşı olması için konsolosluğa başvurup kimlik çıkartmak istiyoruz. acaba çocuk doğduğundan itibaren belirli bir süresi var mıdır ?

ve benim gibi aynı durumda olupta çocuğun alman vatandaşlığına geçmesi ve kimlik çıkartması için uğraşmış arkadaşlarımız varsa  hangi evraklar lazım onları öğrenmek istiyorum.

Herkese saygılar.

jeremyrenner

anne babanin pasaportlari veya kimlik kartlari dogum belgesi yeterli oluo. Anlyamadigim ne gibi sorunun var sure soruyosun, bence kayitlara gecir hemen

tanerizmit

Alıntı yapılan: jeremyrenner - Ağustos 27, 2014, 02:03:04 ÖS
anne babanin pasaportlari veya kimlik kartlari dogum belgesi yeterli oluo. Anlyamadigim ne gibi sorunun var sure soruyosun, bence kayitlara gecir hemen

ben evlenmeden önce yine bu forumda evlilik işlerim için yardımcı olan kardeşlerim 30 gün demişti.

30 gun ıcerısınde mutlaka cocugu bıldırmen gerek yoksa vatandaslıgı olmaz mıış mış:D

Break4Love

Doğum belgesini götür 2 dakikada kimliğini al benimkide öyleydi hastanedeki doğum belgesiyle direk kimliğini veriyolar

Break4Love

Alıntı yapılan: jeremyrenner - Ağustos 27, 2014, 02:03:04 ÖS

Ben 3 ay sonra çocuğum TC vatandasi yaptim  Berlin deki hastanedeki çok dilli belge verdiler goturdum Türkiye de doğurmuş gibi bi hizmet sunuldu direk t.c kimliğini aldim kizimin

tanerizmit

Alıntı yapılan: Break4Love - Ağustos 27, 2014, 02:41:12 ÖS
Doğum belgesini götür 2 dakikada kimliğini al benimkide öyleydi hastanedeki doğum belgesiyle direk kimliğini veriyolar

o dediğiniz Türkiye'de nüfus müdürlüğüne gidip doğum belgesiyle alınan TC kimliği.:)

Türkiye'de yaşıyoruz . eşim alman vatandaşı

İstanbul'da konsoloslukta çocuğun alman kimliğini çıkartmak için neler lazım diye sormuştum.

jeremyrenner

güzel kardeşim dedimya Alman vatandaşıysa sorun yok hatta eşin konsolosluğu arasın yardım dahi ederler. Sana dediğim gibi kimlik kartı veya pasaport bide doğum belgesi

tanerizmit

maalesef sadece o dediğiniz evraklar ile olmuyormuş. aradım ama konsolosluk ta detaylı vermıyor bilgi

Reyya

Alıntı yapılan: tanerizmit - Ağustos 27, 2014, 12:09:49 ÖS
arkadaşlarım selamlar.

konuyu tekrardan düzenliyorum :)

Türkiyede yaşıyoruz eşim alman vatandaşı bir türk.

1 ay sonra Türkiyede çocuğumuz olacak. ve çocuğun alman vatandaşı olması için konsolosluğa başvurup kimlik çıkartmak istiyoruz. acaba çocuk doğduğundan itibaren belirli bir süresi var mıdır ?

ve benim gibi aynı durumda olupta çocuğun alman vatandaşlığına geçmesi ve kimlik çıkartması için uğraşmış arkadaşlarımız varsa  hangi evraklar lazım onları öğrenmek istiyorum.

Herkese saygılar.

Eşin alman vatandaşı ama sen değilsin. Türkiyede yaşıyorsunuz ve bebek Türkiyede doğacak . benim bildiğim Almanya'da doğan bebekler anne veya baba alman vatandaşı ise tabiki vatandaşlık hakkı veriyorlar. (anne veya baba türk vatandaşı olup Almanya'da doğsa bile bebek yine türk vatandaşı oluyor. Sizin bu şartlarınızda anne alman vatandaşı bir türk olsa dahi , Türkiyede doğan bebeğe alman vatandaşlığı veriliyormu??  Ben verilmiyor diye biliyorum ama belkide yanılıyorum

KaLpSiz

alakasi yok turkiyede dogan cocuk anne yada babasindan biri  alman oldugu taktirde alman vatandasliginida dogumla alir nerde dogdugu onemli degil ayni Almanya'da dogan cocuk gibi

Reyya

dejavu1347

Arkadaşım bu konuda bizzat yaşadığım tecrübeye göre bilgi vereyim istedim.

Eşim çifte vatandaş ve ben türk vatandaşıyım ve evlendikten sonra Türkiye'de yaşadık 4 yıl kadar. Oğlumuz oldu ve normal bir türk çocuğa hangi işlemler yapıldıysa o şekilde türk kimliğini falan çıkardık. Oğlumuz 1,5 yaşına gelene kadar işimden dolayı fırsat bulup Ankara'daki Alman konsolosluğuna gidemedim. Daha sonra eşim Almanya'ya ailesini görmeye gideceği için mecburen oğlumuza da Alman kimliği çıkarmamız gerekiyordu.

Önce Alman konsolosluğundan telefonla randevu aldık. (1 Ocak 2014 itibariyle Online Randevu Sistemine geçti diye bilgi var konsolosluk sitesinde bu konuda tam bilgim yok araştırırsınız nasıl randevu alındığını)

Biz yanımızda evrak olarak Nüfus Müdürlüğünden çocuğun doğum belgesini (Formul A), ve eşimle evlilik belgemizi (Formul B), Vukuatlı nüfus kayıt örneğini alarak gittik. Ayrıca eşinin Alman kimliği, Alman vatandaşlığına sonradan alındıysa buna ilişkin evrağı (Einbürgerungsurkunde) ve eşin Almanyada doğduysa Alman Doğum belgesini de mutlaka yanında götürsün. Ayrıca eşinin Almanyada son ikimet ettiği yerdeki İkametgahını kaldırdığına dair evrak isteyecekler. Son söylediğim evrak bizi biraz uğraştırmıştı eşinin Almanyadaki bi yakını varsa ordaki belediyeden ikametgahın kaldırıldığına dair bir evrak alıp size göndermesi gerek. Yani biz bu şekilde hallettik başka bi yöntemi var mı bilemiyorum.

Ayrıca çocuğa ait biometrik fotoğraf çektirmeniz gerekiyor ve mutlaka anne baba aynı anda konsolosluktaki randevuda bulunması gerekiyor çünkü babadan da imza falan alıyorlar. Bide yanınızda mutlaka Euro bulundurun. Belirli bir kimlik ücretleri var ve Türk Lirası kabul etmiyorlar. Hatta şöyle söylüyeyim 29 Euro ise ücret 50 Euro bile kabul etmeyip git bunu bozdur gel diyebiliyorlar. Ondan sonra uğraş dur :) Yani bozuk para şart arkadaşım

Kolay gelsin