sertifika alanlar buraya

Başlatan seiblossstill, Aralık 02, 2007, 10:13:30 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

Alıntı yapılan: ahmetb - Aralık 20, 2007, 06:24:04 ÖS
Merhaba arkadaslar bana yardimci olsaniz cok sevinirim. ben türkiyede evlendim ve esim türkiyede kurssa gidiyor, vizeye muracaat etmedim nasil olacagini hic bilgim yok nerden basliyacam hicte haberim yok.ben Almanyada yasiyorum benim konsulosluga gittmem sartmi vize bas vurusunda detayli bilgi lütfen rica olunur saygilarimla.

Almanyada Landratsamt/Ausländeramt a basvurucaksiniz, en son üc ayin aldiginiz para kagidi ve pasaportunuz, hanimizin adresi vs. lazim, türk konsolosluguna sormayin, onlar onlarin davetiyenin türkiyede gecmedigini bildikleri halde size davetiye verip 25 euroyu da cebe atiyorlar, ve türkiyede de burdada kosturmaca basliyor. Ausländeramtta, 2o - 25 Euro civarinda para ödüyorsunuz.

tospi09

meraba arkadaşlar bende aldım belgemi sınava gircek arkadaşlar rahat olun gerçekten cok kolay isteyince yapabilirsiniz rahatlıkla hadi Allah yardımcınız olsun...

erbek66

gözünaydın kardesim tospi09 inanki çok sevindim darısı inşAllah diger arkadaslara, onlar için dua etmeyi unutmaa
konsolosluktan randevu aldınmı?

dero

arkadaşlar bende dahil hepimiz almanyaya gitmeye çalışıyoruz ben biraz bu fikirden caydım gibi almanyayı çok kötü anlatıyorlar hayat çok zormuş işsizlik varmış vesaire ne yaparız nasıl yaşarız oralarda sizi bilmemde ben vazgeçmek üzereyim

ayseyildiz

eVET ARKADAşLAR BENDE DERO'YA KATILIYORUM BENDE ASLINDA HİÇ GİTMEK İSTEMİYORUM HATTA EşİMİ İKNA ETMEYE ÇALIşTIM AMA OLMADI !VE BENİ EN ÇOK BU DİL SINAVI ÇOK KASIYOR ELİMDE DEĞİL MAALESEF AMA ÖYLE ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...

firdevs

kendini kasma aysecim bak bu sınava olumsuz bakma zaten almanyada yaşayacağım onuniçin almanca öğrenmeliyim diye düşün orda eşine yada birilerine bağlı kalmamak için öğreniyoruz inş. başaracağız

adntkn

sertifikamı aldım arkadaşlar.çok şükür.lesen bölümüne dikat edin arkadaşlar.

seiblossstill

Alıntı yapılan: adntkn - Aralık 28, 2007, 03:37:33 ÖS
sertifikamı aldım arkadaşlar.çok şükür.lesen bölümüne dikat edin arkadaşlar.

tebrikler arkadaşım darısı tüm sınava girecek arkadaşlara
inşAllah vizeni de kolaylıkla alırsın

seiblossstill

Alıntı yapılan: tospi09 - Aralık 24, 2007, 12:23:55 ÖÖ
meraba arkadaşlar bende aldım belgemi sınava gircek arkadaşlar rahat olun gerçekten cok kolay isteyince yapabilirsiniz rahatlıkla hadi Allah yardımcınız olsun...

tebrikler tospi arkadaşım
ne güzel sertifika alan arkadaşlar her geçen gün artıyor
herkesin sertifikasını alması dileğiyle...

dero

ben sonunda vazgeçtim arkadaşlar.çok kişiden duydum almanyayı yazık edersin kendine sürünürsün diyor herkes.birçok arkadaş gitmiş bir sene zor dayanmış lanet olsun deyip kaçmışlar.bende karıyı boşuyorum o türkiyeye gelmiyor bende gidemiyorum evli kalmanın faydası yok.size başarılar diliyorum

firdevs

dero çok kaba bi tabir karıyı boşuyorum bukadar kolaymı boşanmak kendi kararın bişey diyemeyiz ama bukadar geçen arkadaslar var istersen sende gecersin eşini gercekten sevseydin geçerdin ama sanırım sende sevgi olayı yokki karıyı bosuyorum diyosun artı bu sınava olumsuz bakmamak gerekir sonuçta almanyada yaşayacaksan almanca öğrenmelisin neyse hayırlısı 

JiyanLe

Merhaba Arkadaslar ... Oncelikle Almanyanin bu uygulamasini kinayarak konuya baslamak istiyorum.. Bende Istanbul Goethe'de Sinava girip 75 puanla kazandim ve sertifikami aldim... Simdi Alman Konsoloslugunun Randevu gununu bekliyorum... Vize basvurusunda bulunup vize alan arkadaslarin sureci ne kadardi... Bu konuda yazabilecekler varsa sevinirim... Gireceklere simdiden basarilar dilerim... (Aile Tablosunu Almanca tercumesi ilemi istiyorlar bunuda ek olarak yazacak kimse varsa sevinirim :) ...) Sinavdan Korkmayin... Sadece sakin olup konsantre olmaniz yeterli... Ama Calisip tekrar Etmeniz Sart...

MEKTUP 'a cok calisin.. Sinavda onemli olan mektup... Zor olanda Sirasiyla Hören - Lesen - Schreiben ... Sprehen'den hic korkmayin... Kalip soru cumleleri ve Nezaket kelimeleri ile yapin sorularinizi karsinizdakine sorarken... mesela  Können Sie mir sagen ... diyip sorunuzu sorun yada Könnte'yi kullanin basina... Cevap verirkende Ja , gerne... Ja , Natürlich , Ja ... bu sekilde kisa cevaplar verebilirsiniz...Karsinizdakinin ne dedigini anlamak icinde cok iyi dinlemenizi oneririm... Normalde sicak havada geciyor Sprehen... Sakin Olun... Basaracaksiniz... Yeterki sakinca calisin ve isteyin kazanmayi... Su ALMANLA'ra hadlerini hep beraber verelim !!!

seiblossstill

Alıntı yapılan: dero - Aralık 28, 2007, 06:55:18 ÖS
ben sonunda vazgeçtim arkadaşlar.çok kişiden duydum Almanyayı yazık edersin kendine sürünürsün diyor herkes.birçok arkadaş gitmiş bir sene zor dayanmış lanet olsun deyip kaçmışlar.bende karıyı boşuyorum o türkiyeye gelmiyor bende gidemiyorum evli kalmanın faydası yok.size başarılar diliyorum

arkadaşım bu başlık altında sınav ve sertifika hakkında iletişim sağlanıyor lütfen almanya ve aile birleşimi ilgili konuları gerekli başlıkların altında tartışın

bluestar

Alıntı yapılan: JiyanLe - Aralık 29, 2007, 03:09:17 ÖÖ
Merhaba Arkadaslar ... Oncelikle Almanyanin bu uygulamasini kinayarak konuya baslamak istiyorum.. Bende Istanbul Goethe'de Sinava girip 75 puanla kazandim ve sertifikami aldim... Simdi Alman Konsoloslugunun Randevu gununu bekliyorum... Vize basvurusunda bulunup vize alan arkadaslarin sureci ne kadardi... Bu konuda yazabilecekler varsa sevinirim... Gireceklere simdiden basarilar dilerim... (Aile Tablosunu Almanca tercumesi ilemi istiyorlar bunuda ek olarak yazacak kimse varsa sevinirim :) ...) Sinavdan Korkmayin... Sadece sakin olup konsantre olmaniz yeterli... Ama Calisip tekrar Etmeniz Sart...

MEKTUP 'a cok calisin.. Sinavda onemli olan mektup... Zor olanda Sirasiyla Hören - Lesen - Schreiben ... Sprehen'den hic korkmayin... Kalip soru cumleleri ve Nezaket kelimeleri ile yapin sorularinizi karsinizdakine sorarken... mesela  Können Sie mir sagen ... diyip sorunuzu sorun yada Könnte'yi kullanin basina... Cevap verirkende Ja , gerne... Ja , Natürlich , Ja ... bu sekilde kisa cevaplar verebilirsiniz...Karsinizdakinin ne dedigini anlamak icinde cok iyi dinlemenizi oneririm... Normalde sicak havada geciyor Sprehen... Sakin Olun... Basaracaksiniz... Yeterki sakinca calisin ve isteyin kazanmayi... Su ALMANLA'ra hadlerini hep beraber verelim !!!

1-konsolosluktan alacağın 2 adet dilekçe formunun ALMANCA olarak doldurulması

2- 3 adet 6 aydan eski olmayan  BİOMETRİK RESİM (konsolosluğun yakınlarında 10 dk da çekiyorlar.)

3- uluslararası evlenme kayıt örneği FORMÜL B  ( evlilik cüzdanı değil, nüfus dairesine "FORMÜL B" diye söyleyince veriyorlar) 1 ADET ASLI + 1 ADET FOTOKOPİSİ (bunda tercümeye gerek yok)

4- daha önce evlilik varsa her iki taraf içinde boşanma kağıtlarının asılları ve  ALMANCA tercümelerinin 1'er  adet asılları+ 1'er  adet fotokopileri, önceden evlilik yapmış olanınız yoksa bu maddeyi es geçebilirsin:)

5- hem SENİN AİLENE hem de EşİNİN AİLESİNE ait "VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEKLERİ" hem TÜRKÇE hem de ALMANCA tercümelerinin fotokopileri

6- en az 1 yıllık geçerli TC pasaportu(2 YILLIK ÇIKARMANI TAVSİYE EDERİM.)

7- (bu yeni eklenen madde)  almanca bildiğini ispat eden START1 belgesi + fotokopisi

bu evrakları tamamladın mı tamamdır, giderken yanında 30 EURO bozuk bulundurman iyi olur:)

bütün evrakların mutlaka asıl+fotokopi yani "çift" olması gerekiyor.
TÜRKÇE olan her evrağın mutlaka ALMANCA tercümesi de olması gerekiyor.
örnek:

1 adet türkçe, vukuatlı nüfüs kayıt örneği (senin ailenin) + fotokopisi
1 adet almanca vukuatlı nüfüs kayıt örneği (senin ailenin) + fotokopisi
1 adet türkçe vukuatlı nüfüs kayıt örneği (eşinin ailesinin) + fotokopisi
1 adet almanca vukuatlı nüfüs kayıt örneği (eşinin ailesinin) + fotokopisi

kolaylıklar dilerim.

HAZIRLADIĞIN BÜTÜN EVRAKLARDAN KENDİNE DE 1 ER TANE NUMUNE AYIR, NE OLUR NE OLMAZ GEREKEBİLİR.

VİZENİN GELMESİ MAALESEF ZAMANSIZ BAZEN UZUN BAZEN KISA SÜREBİLİYOR.

hasret_acısı

mrb arkadaşlar bende kursa gidiyorum ve kurs yerimde sınava giricm çünkü bizim kurs götiyle anlaşmalı hiç bir seyden korkmuyorm ve subat 15te sınava giricez mektup olayıda kolay yaa insan isterse herşeyi yapar zaten herkeze başarılar

duygusu

eğer yanlış başlık altında yazıyorsam özürdilerimmmm...
slm arkadaşlar öncelikle herkese cok teşekkür ediyrm verdiğiniz bilgilerden dolayı. benim bir soru olacak  eğer bilen arkadaşlar varsa benimle paylaşırsalar cok sevinirim. Almancayı öğrenmek için illa geothe institut kursunamı gitmek gerekiyor ? kendimiz özel öğretmen tutsak yada başka bir kursa yazılıpta öğrensek a1 belgesini alamıyormuyuz? bunu cok merak ediyorum
ben iki buçuk ay hafta sonu geothenin kursuna gittim haftaici calıştığım için mecburen haftasonuna kayıt oldum ama hicbirşey anladım hicbirşey öğrenemedim işimi bırakmak istemiyorum özel bir öğretmen tutsam yada evime yakın bir kursa kayıt olsam olmazmı ? sorularıma cevap yazarsanız beni aydınlatmış olursunuz .ALLAH herkesin yardımcısı olsun.

firdevs

duysusu geothenin kursuna gitmek zorunda değilsin istediğin kursa git istersen özel ders al ama geothenin sınavına girip geçmek zorundasın geothenin örnek sınavlar isimli bi kitabı var o kitabı al o kitapla hazırlan ister hocanla ister yalnız başarılar ;)