B1'den sonra ESF BAMF mi yoksa normal B2 mi?

Başlatan guru, Kasım 29, 2014, 10:31:00 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

guru

Merhaba arkadaslar,
esim suan B1 kursuna devam ediyor. Mayis'ta sinava girecek. VHS'de ki kadinla baska bir konu icin görüsmeye gittigimizde B2 kursu olup olmadigini da sordum bana ESF BAMF gidebilecegini bu kursun ücretsiz oldugunu 800 Saat oldugunu söyledi. Bu kurste is ve meslege göre egitim oluyormus yanisira staj yapiliyormus. Iste bilgisayardan nasil CV hazirlanir, nasil basvurulur bu tür seyler.
Bu konu hakkinda Fikri olan var mi?
Bana biraz ayrintisiz geldi cünkü. Bamfin sayfasinda da ayni bilgiler var. Bu kurs nasil meslege yönelik olabilir ki? Benim anladigim kadariyla ne is bulmada bir faydasi var ne de dili ilerletmede. Sadece staj olayi var herhalde. Ve pc de yazi yazma falan bana tuhaf geldi. Kadin israrla bu kursu övüp Durdu ama ücretsiz diye isine yaramayacak biyere göndermek istemem esimi.

B2 kurslari parali ama burada almancayi detaylari ile ögreniyoruz öyle degil mi?
Yardimci olursaniz sevinirim.

omerumutesen

sana net bir sey soyleyemiyorum ama bu verdigim adresteki kurslara benzer kurslar dusun onlari da tabi her biri ayri sekilde oluyor ama mesela bu kursta secilen 2 meslekte 2 yada daha fazla hafta bir nevi staj yapiyor tam saatli isci gibi ama benimde aldigim bilgiye gore is bulmakla alakali uzaktan yakindan alakasi yok sadece meslek secimlerinde daha ayrintili bir yardim sagliyor ve secilen meslekle alakali en cok kullanilan terimlerden olusan bir kurs duzenleniyor amac daha cok meslege yonelik olarak dili gelistirmek ve meslegi tanitmak. ben sadece benim bildigim kursu soyledim su anda ama bunun gibi daha bir suru vardir genelliklede bamf tarafindan destekli kurslar bunlar
https://www.donner-partner.de/media/standorte/badenwuerttemberg/Kirchheim/OEH%2001-2015%20Kirchheim.pdf

Reyya

Guru merhaba. Söylediğin B1 plus meslek kursu. Ben gittim. 6 ay gidiliyor bu kursa. Sana tavsiyem boşyere eşin vakit kaybetmesin. Bana göre vakit kaybı. 1 ay ücretsiz praktikum yani staj yapıyor. Hemde kurs staj yapacağı  işyerini bulmuyor kendisi bulacak. Hammallıktan başka birşey değil. Açıkcası öğretici ve ilerletici bir kurs değil. Bewerbung yazmak için 6 ay kursa gitmek saçmaa. Zaten bewerbung hazırlamayı biliyorsundur, Mutlaka B1 den sonra almancasını ilerletmek adına B2 ye devam etsin derim. Ben 3 yıl boyunca tüm kurslara almancamı ilerletmek adına katıldım. Birtek B1plus meslek kursunu beğenmedim  ;) Artı kurs bittikten sonra iş falanda bulmuyorlar. Ben yanılıp,  mesleğimi ilerletip tavsiye ettikleri işyerlerinde iş bulurlar diye düşünerekten gitmiştim bu kursa  öyle değilmiş  :) Vakit kaybı

guru

ikinize de cok tesekkür ederim. vhsdeki dozent israrla bunu tavsiye etti ama tam tahmin ettigim gibi cikti anlattiklarina göre reyya =)
esim kesinlikle dil konusunu cok ciddiye aliyor, ücretsiz diye de isine fazlaca yaramayacagi biyere gitmesini istemem. b2 toplam kac modul oluyor biliyor musun?

Reyya

biraz geç cevap verdim  herhalde  :)
B2 sınavı için
sana link veriyorum. verdiğim linkte sınav örnekleride mevcut.

https://www.goethe.de/lrn/prj/pba/bes/gb2/bes/trindex.htm