Bebek pasaportu veya alman kimliği

Başlatan tanerizmit, Aralık 23, 2014, 10:33:03 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tanerizmit

arkadaşlar arıyorum cevap yok soruyorum web sıtesınde var diyorlar bir türlü bulamadık ...

3 ay once Türkiyede cocugumuz oldu eşim mavı kartlı alman vatandaşı ben türk. ve Türkiyede yaşıyoruz.

3 ay sonra almanyaya gidecekler.   

öncelikle ilk sorum eşimin pasaportunda ve kimliğinde kızlık soyadı var fakat Almanya'da benim soyadım gorunuyor. zaten eşimde almanyaya alman kimliği ve pasaportunu değişmeye gidiyor. bu sorun olurmu uçağa binerken .

ikinci soru olarak konsolosluk daha once evlendikten sonra verdiğimiz soyadı beyanını Almanya'daki evlendırme daıresınde isteyin diyor. bunun gelmesı acaba ne kadar sürecek...

ayrıca bu işlemleri yapan arkadaşlar hangı evrakları verdi  bebeğe pasaport ve kımlık çıkarırken lütfen yardım.

fuk_18

esin sorun olmaz almanya girebilir sorun olmaz hic bir sekilde,bebegin dogum belgesi yeterli oluyor almanya icin

dejavu1347

Eşinin Pasaport yenilemesi için illaki Almanya'ya gitmesi şart değil, Türkiye'deki sizin oturduğunuz şehre bakan Alman Konsolosluğu'ndan da başvuru yaparak alabilirsiniz.... yok Almanya'ya sadece pasaport için değil ailesini falan da görecek eşim, yani illaki gidecek zaten diyorsan yine önce Konsolosluk'a gitmeniz lazım çünkü bebeğin pasaportu ve alman kimliği için başvuru yapmanız gerekiyor. Hazır gitmişken de hem eşinin yeni pasaportu, hemde yeni doğan bebeğinizin kimliği için başvuru yapabilirsiniz. Ben yaptım ordan biliyorum

Bu arada hep konsolosluk diyorum ama sizin işlemlere vize bölümü değil, konsolosluğa bağlı başka bi bölüm bakıyor.
şurada da çocuğunuza nasıl Pasaport çıkaracağınıza dair gerekli evrakları bulabilirsiniz...
https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/05__Rechts__und__Konsularabteilung/Pass__Ausweise/Kinderreisepass

tanerizmit

tskler dejavu ama eşimin oturumu halen orda açık olduğu için  maalesef almanyada oluyormuş işlemler 2012 de sormuştuk ama bu tarihten sonra değişiklik oldumu bilmiyorum malesef

dejavu1347

Alıntı yapılan: tanerizmit - Aralık 29, 2014, 01:04:17 ÖS
tskler dejavu ama eşimin oturumu halen orda açık olduğu için  maalesef Almanya'da oluyormuş işlemler 2012 de sormuştuk ama bu tarihten sonra değişiklik oldumu bilmiyorum malesef

Bebeği nasıl yurtdışına çıkaracaksınız?