Yolculuk hakkında

Başlatan titanm4a1, Ocak 22, 2015, 10:01:41 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

titanm4a1

Merhaba arkadaşlar.
Vizem geldi şimdi sıra yolculukta. Daha önce hiç yurtdışına gitmemiş, hatta uçağa binmemiş biri olarak birçok soru var kafamda.

-Aile birleşimi ile gidenler harç ödüyor mu?
-Seyehat sigortası gerekiyor mu?
-havalimanında yapmamı önerdiğiniz tavsiyeler nelerdir?

turkiyem25

Yurttisi cikis harci ödiceksin ister havaalaninda ister ziraat bankasindan pasaportunla gidip ödeyebilirsin havaalaninda ugrasma derim kalabalik olursa ucaga yetismwk gibi skintilar olabilir bence ziraattan  yatir

turkiyem25

Sigortaya ihtiyacin yok o turist vizesinde mecburi sen aile birlesimi vizesine sahipsin ok sorun yok

turkiyem25

yurtdisi cikis harcini unutma pasaport kontrolunden gecerken gostereceksin

titanm4a1

Alıntı yapılan: turkiyem25 - Ocak 22, 2015, 10:14:02 ÖS
yurtdisi cikis harcini unutma pasaport kontrolunden gecerken gostereceksin

Bilgi için çok teşekkürler kardeşim

turkiyem25

kara2929

Arkadaslar bu yurt disi cikis harci ailebirlesimi yapalarami gecerli.  Acaba ne kadar odeniyokiii.

fuk_18

arkadas yukarda zaten söylemis 15 tl odenecek var yani

Alıntı yapılan: kara2929 - Ocak 22, 2015, 10:52:33 ÖS
Arkadaslar bu yurt disi cikis harci ailebirlesimi yapalarami gecerli.  Acaba ne kadar odeniyokiii.

kara2929

kusura bakmaaaa görmemisim kardesss  :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

YASABIR

15 lira harç öduyorsunuz ziraate felan gıtmenıze gerek yok ilk xraydan geçtikden sonra sağ tarafınızda dovız burosunun yanında oluyor

fuk_18

sen simdi neden adama bankaya gitmenize gerek yok diyorsunki adam yukard yazmis havalimaninda sira olursa sikinti cikiyor genis genis 2 3 gun önceden istedigi bankaya gidip pasaportuyla yatirsa cokmu birsey kaybedicek insanlar isini garantie almak varken neden havalimanindaki riske girsin

Alıntı yapılan: YASABIR - Ocak 23, 2015, 11:06:40 ÖÖ
15 lira harç öduyorsunuz ziraate felan gıtmenıze gerek yok ilk xraydan geçtikden sonra sağ tarafınızda dovız burosunun yanında oluyor

titanm4a1

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ocak 23, 2015, 11:08:35 ÖÖ
sen simdi neden adama bankaya gitmenize gerek yok diyorsunki adam yukard yazmis havalimaninda sira olursa sikinti cikiyor genis genis 2 3 gun önceden istedigi bankaya gidip pasaportuyla yatirsa cokmu birsey kaybedicek insanlar isini garantie almak varken neden havalimanindaki riske girsin

Aynen bence de. Hele birde benim gibi acemi ise havaalanında iyice kafa karıştırmaya gerek yok bir gün öncesinden sakin sakin halletmek varken.

omerumutesen

Harci odeyecegin kisimda cok uzun surecek kuyruk ya da oyle bir engabeye hic denk gelmedin olacagini pek sanmiyorum aslinda ama eger ki havalimaniyla ilk kez tanisiyorsan bence kendini riske atma derim bankadan pasalar gibi gidip yatir bak keyfine havalimaninda ucak saatin gelene kadar sadece beklersin ve gonul rahatliyla dolasir vakit gecirirsin simdiden hayirli yolculuklar sana yolculuk hangi sehire?

titanm4a1

Alıntı yapılan: omerumutesen - Ocak 24, 2015, 01:57:08 ÖÖ
               Harci odeyecegin kisimda cok uzun surecek kuyruk ya da oyle bir engabeye hic denk gelmedin olacagini pek sanmiyorum aslinda ama eger ki havalimaniyla ilk kez tanisiyorsan bence kendini riske atma derim bankadan pasalar gibi gidip yatir bak keyfine havalimaninda ucak saatin gelene kadar sadece beklersin ve gonul rahatliyla dolasir vakit gecirirsin simdiden hayirli yolculuklar sana yolculuk hangi sehire?

Öncelikle bilgilendiren herkese teşekkür ederim arkadaşlar.
Yolculuk schwâbisch gmunde kardeşim,  Stuttgart havaalanına iniş yapacağım kısmetse.
Kafama takılan bir diğer konuda elektronik eşya götürmemde bir sıkıntı olur mu acaba, 23 inchlik bir monitör götürmek istesem sıkıntı yaşar mıyım?

fuk_18

valizde yada laptop cantasinda goturebilirsin sorun olmucaktir

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Ocak 24, 2015, 06:35:09 ÖÖ
Yolculuk schwâbisch gmunde kardeşim,  Stuttgart havaalanına iniş yapacağım kısmetse.
Kafama takılan bir diğer konuda elektronik eşya götürmemde bir sıkıntı olur mu acaba, 23 inchlik bir monitör götürmek istesem sıkıntı yaşar mıyım?

omerumutesen

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Ocak 24, 2015, 06:35:09 ÖÖ

Hmm iyimis bende nürtingendeyim schwäbisch gmünd e 50 dk falan suruyor. bu tarafa yolun duserse haber edersin

KaLpSiz

arkadaslar harctan bahsediyorsunuz benim kafama takilan bir sey oldu simdi merak ediyorum sadece kasimda izmire gidip geldim 3 senedir de tr ye gitmiyordum pasaport kontrolde gelirken polis bana hic bir sey demedi almadimda sadece cikis yapti yoluma devam ettim yani benden oyle birsey istenmedi bu anormal bir durum mu? sadece merak ettim soruyorum