İş BULDUM şİMDİ NE YAPMAM GEREK ?

Başlatan nando_yilmaz, Ocak 24, 2015, 08:51:00 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nando_yilmaz

Almanya'da bir akrabama ait olan pizzacıda iş buldum. Oraya gidebilmek için şimdi benim ne yapmam geekiyor ve karşı tarafın bana ne göndermesi lazım ?

fuk_18

pizzaci icin turkiyedenmi eleman getircekmis is yeri buna izin vermezler zamanini harcama o konuda

nando_yilmaz

Hocam konu şu şekilde pizzacı dediğim yani bir restaurant türk yemekleri de dahil. mekan sahibi babamın kuzeni bana iş veremez mi ?

figu

Ustad Alman Yabancılar Kanunu hükümlerine göre Almanya`da çalışmak isteyen yabancıların ayrıca vizeleri veya oturma izinleri olmak zorundadır.Imkansiz bosuna vaktini harcama

nando_yilmaz

Evlenip gitmek istiyorum ama kız arkadaşım iş sahibi değil daha doğrusu daha üniversite ve ya ausbildung yapmadığı için sağlam bi iş bulamıyor. şu an çalıştığı iş yerinden aldığı aylık 400 Euro alıyor ve annesine ait evde kalıyor annesi ve erkek kardeşiyle beraber. Evlilik için davetiye göndermek istediğinde 1.500 euro artı kalacak ev isteniyor diye biliyoruz. Daha önceki bi arkadaşımda aynı şeyle karşılaştı ama onun kız arkadaşı iyi gelirli bir iş sahibiydi ve arkadaşıma evlilik davetiyesi gönderdi o da burda ki işlemlerini halletti vizesi çıktı gitti orda evlendi. şimdi 9 aylık bir dil kursu varmış ona gidiyor. Kız arkadaşım Dortmund'a yaşıyor ve dediğim restaurantta ona yakın.

figu

nando_yilmaz

figu

Almanca kurusuna gideceksin A1 sertifikayi alicaksin akabinde evleneceksin daha sonra aile birlesimi yapicaksin

nando_yilmaz

Almancam var bu belgeyi Türkiye'de ki evlilik için mi istiyolar mı ? Yoksa Türkiye'de evlilik yaptıktan sonra mı bu belgeye ihtiyaç duyucam?

figu

ALmancan varsa ozaman  evlendikten sonra aile birlesimi yapacaksin konsolosdaki memur ile almanca konusacaksin seni sozlu alamanca sinava tabi tutar biliyorsan vize alirsin

nando_yilmaz

Tamam Türkiye'de evlendik diyelim kız Almanya'ya döndü aile birlişimi için bana davetiye yollarken ondan son 3 aya ait maaş bordrosu ve ev garantisi istemicekler mi ?

figu

Davetiyeye gerek yok ustad evlenin esini gonder gitsin almanyaya sen konsolosluga aile birlisimi icin randevu alicaksin randevu gunun gelince senden istenen evraklarla oraya gidiceksin almanca bilgine guveniyorsan oradaki memurun sozlu sinavina tabi tutulup orayi gecersen sonrasi kolay esin alman vatandasi ama ogrenci olduguicin muhtemelen ev veya maas konusundasorun olucak ama esinin ailesi size kefil olursa hersey hallettin ozaman

nando_yilmaz

yani kesin alman vatandaşı olsada iş ve ev garantisi isteniyor mu ?

figu

memurun o anki piskolosine kalmis ister veya istemez ama esin okuyor oldugu icin sizin devletten gecinmenizi istemez avukata gidersin esinin ailesi size kefil olur so run cozulur

nando_yilmaz

fuk_18

bak sitede gezin kulaktan duyma haberler ile yola cikma yok arkadasimin davetiye gonderdi almanyada evlendi falan hepsi hikaye 3 turlu aile birlesimi vizesi var

turkiyede evlenip nikah kiyip ondan sonra aile birlesimine basvurabilirsin
almanyada evlenmek icin aile birlesimine basvurabilirsin
cocuk uzerinden aile birlesimine basvurabilirisin

Suan sen daha basindasin nikah yok sanirim o zaten ayri sorun turkiyede evlenmeniz icin esinin izin almasi gerek ve kafandan davetiye cikar  öyle birsey yok

ikincisi is konusunu gec oda imkansiz mecbur evlenerek gideceksin oda esin alman vatandasi ogrenci yada baska birsey fark etmiyor normalde maas ev isteyemezler haklari yok senin yapman gereken almanca seviyeni bilmiyorum ama kendini yorma sinava gir a1 al o sekilde basvur vizeye

Alıntı yapılan: nando_yilmaz - Ocak 25, 2015, 02:36:23 ÖÖ
anladım EyvAllah çok sağol.

nando_yilmaz

anladım hocam. yani kısaca Türkiye'de nikah kıyıcam sonra a1 sertifikasını kazanacam ardından aile birleşimi için başvuruda bulunucam ve dosyalarımı randevu günü eksiksiz şekilde sunacam. ve kızdan garanti iş ve ev istemicekler. doğrumudur ?