Zamanım Kısıtlı Birkaç Sorum Var...

Başlatan enimmu, Ocak 07, 2015, 07:20:52 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YASABIR

Alıntı yapılan: omerumutesen - Şubat 09, 2015, 12:33:28 ÖÖ
    Figu eminmisin 6 ayda geldigine :D  :D  :D  belki boyle sorunca sen daha gec gelmis olursun diye sorayim dedim :D
senın sureç nasıl dı fugi kolpacı ya

fuk_18

simdi adama neden kolpaci dedin onu anlamadim ?

Alıntı yapılan: YASABIR - Şubat 09, 2015, 12:49:15 ÖÖ

omerumutesen

Alıntı yapılan: YASABIR - Şubat 09, 2015, 12:49:15 ÖÖ
Benim sureci soruyorsan eger bende de ayniydi diyecem sen eminsin diyeceksin ama gercekten ayniydi haziran basi basvuru yaptim 4 gun sonra kagitlar gitti gecici olarak beklettiler 1.5 hafta sonra cocuk dogdu 2 hafta sonra vizeyi gonderdirler toplamda tam 1 ay yani

figu

Buraya kayit olup geliyorlar bilgi yardim ihtiyaci duyuyorsun geliyorsun cevap veriyoruz sahimi eminmisin diyorsun tabiki seninle kafayaparim benimle birliktemi aldin vizeyi sen eminmisin diyorsun sonrada kalkiyorsun hakaret ediyorsun sen dua et sakin benim tarafa gelme  ya:)

omerumutesen

okey:)
Alıntı yapılan: figu - Şubat 09, 2015, 01:15:25 ÖÖ
Buraya kayit olup geliyorlar bilgi yardim ihtiyaci duyuyorsun geliyorsun cevap veriyoruz sahimi eminmisin diyorsun tabiki seninle kafayaparim benimle birliktemi aldin vizeyi sen eminmisin diyorsun sonrada kalkiyorsun hakaret ediyorsun sen dua et sakin benim tarafa gelme  ya:)

figu

Yinede insanlik bizde kalsin... Almanya aile birlesimi yada cocuk uzerinden gelirseniz almanyadaki esinizin durumu vatandaslik alman veya turk calisiyor calismiyor almanyadaki yasadigi yer buyuk kucuk yogunluk olma acisindan birde almanyadaki tatil gunlerine denk gelmemesi vize sureclerini etkileyebilicek etkenler ama normal sartlarda uygunsa 1 ay icinde vize cikar okey:)

enimmu

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 08, 2015, 11:20:52 ÖS
nasil yani nikahdan önce istenilen saglik kontrolumu diyorsunuz onu bildigim kadariyla saglik ocaklari yapiyor,bence onlar o kadar pahali seyler degil hatta para almiyorlardi herhalde hic biri icin

Evet Nikahtan önce istenilen sağlık raporu. Alman Vatandaşına da mı? Herhangi bir sağlık ocağına gidebiliyor muyum?

Birde birşey sorcam... şunu okudum az önce...
• Yabancı uyruklular evlenme ehliyet belgelerini ve doğum belgelerini kendi ülkelerinden getirecekler ise o ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği'ne onaylatacaklardır.

• Bazy ülkeler arasında anlaşma gereği apostille olarak almış oldukları evlenme ehliyet belgesi ve doğum belgelerinin Türkçe tercümelerini yaptırıp noterden onaylatmaları yeterlidir.

Benim de onaylatmam lazım mı evlenme ehliyet belgesini ve doğum belgesini?  :-\

enimmu

Alıntı yapılan: figu - Şubat 08, 2015, 11:24:19 ÖS
Türkiyede artik ev dr var bagli bulundugunuz ev dr bulun ucretsiz yapiyorlar tecrube edinilmistir

Ev Doktoru, yani Aile Hekimi? Benim ama kaydım falan yok. Kayıt mı yaptırmam lazım? Ki sigortam da yok Türkiyede  :-\

fuk_18

evet alman vatandasi mavi karti yokmu esinin nikah kiymadan önce kan uyusmazligina bakiyorlar birde flim cekiyorlar saglik ocaginda yapiyorlar diye biliyorum onu nikha dairesine gidip sorabilirisn ayri yetten esinin turkiyede  nikah icin getirmesi gereken dogum belgesi ve evlenme ehliyet belgesi evlenme ehliyet belgesi zaten 7 dilli oluyor tercümeye gerek yok sadece bazi nikah memurlari dogum belgesinin ve pasaportunun noter onayli tercümesini istiyor onuda kendi nikah dairene sorman lazim

Alıntı yapılan: enimmu - Şubat 09, 2015, 12:01:44 ÖS
Evet Nikahtan önce istenilen sağlık raporu. Alman Vatandaşına da mı? Herhangi bir sağlık ocağına gidebiliyor muyum?

Birde birşey sorcam... şunu okudum az önce...
• Yabancı uyruklular evlenme ehliyet belgelerini ve doğum belgelerini kendi ülkelerinden getirecekler ise o ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği'ne onaylatacaklardır.

• Bazy ülkeler arasında anlaşma gereği apostille olarak almış oldukları evlenme ehliyet belgesi ve doğum belgelerinin Türkçe tercümelerini yaptırıp noterden onaylatmaları yeterlidir.

Benim de onaylatmam lazım mı evlenme ehliyet belgesini ve doğum belgesini?  :-\

fuk_18

sen almanyadami yasiyon sigorta zaten sormuyorlar ama en iyisi nikah dairesine sorabilirsin cunku saglik ocaklari yada aile hekimi yapabiliyor aile hekimine misafir olarak kayit olabilirsin yani sigortan olmasada bakinabiliyorsun mavi kartin ile

Alıntı yapılan: enimmu - Şubat 09, 2015, 12:03:25 ÖS
Ev Doktoru, yani Aile Hekimi? Benim ama kaydım falan yok. Kayıt mı yaptırmam lazım? Ki sigortam da yok Türkiyede  :-\

enimmu

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 09, 2015, 12:05:42 ÖS
evet alman vatandasi mavi karti yokmu esinin nikah kiymadan önce kan uyusmazligina bakiyorlar birde flim cekiyorlar saglik ocaginda yapiyorlar diye biliyorum onu nikha dairesine gidip sorabilirisn ayri yetten esinin turkiyede  nikah icin getirmesi gereken dogum belgesi ve evlenme ehliyet belgesi evlenme ehliyet belgesi zaten 7 dilli oluyor tercümeye gerek yok sadece bazi nikah memurlari dogum belgesinin ve pasaportunun noter onayli tercümesini istiyor onuda kendi nikah dairene sorman lazim

Kendi semtimdeki aile sağlığı merkezini aradım, dediğin gibi misafir olarak kayıt edebilirz dediler. Nişanlım bana şimdi 4 evrak gönderdi, İkametgah, Doğum belgesi, Evlenme Ehliyet belgesi ve Nufüs Cüzdanı Fotokopisi noter tastikli ve Kaymakamlıktan onaylattı. Bekliyorum o kağıtları, bende onlarla Ehefaehigkeitszeugnis, Geburtsurkunde ve Meldebescheinigung alacam. Ara diyorsun da, aradım telefondaki kadın o kadar ilgisizdi ki, evleneceğimiz nikah dairesindeki. Benim şimdi bu almanyadan alacağım kağıtları, bildiğim kadarıyla sadece tercüme ettirmem gerekiyor. Ama işte o yazdığım yazıda bide Türkiye Büyükelçiliğine onaylatacaktır diyor :S

fuk_18

senin almyandan alacagin kagitlar tercüme ettirmen gereken sadece dogum belgesi onuda noter onayli yaptircaksin sen kagitlari gönderirken biryere imzalatman yada muhur vurdurman gerekmiyor senin turkiyede evlenmen icin gereken belgeler sitede konuda yazmistim onlari alman yeterli zaten turkiyede evlenecegin daire sana su su kagitlari getirin demistir esin noter onayli gondermesede olurdu normalde kabul ediyorlar

enimmu

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 09, 2015, 01:05:56 ÖS
senin almyandan alacagin kagitlar tercüme ettirmen gereken sadece dogum belgesi onuda noter onayli yaptircaksin sen kagitlari gönderirken biryere imzalatman yada muhur vurdurman gerekmiyor senin turkiyede evlenmen icin gereken belgeler sitede konuda yazmistim onlari alman yeterli zaten turkiyede evlenecegin daire sana su su kagitlari getirin demistir esin noter onayli gondermesede olurdu normalde kabul ediyorlar

Noter onaylı istediler burdan, bende ona öyle dedim, oda öyle yaptırdı. Evet bende dediklerine uyup, aynen o kağıtları istedim - o kağıtlar gelince bende kendi kağıtlarımı alacam... yani bu dışişleri falan hikaye o zaman, belki başka ülkeler için gereklidir - almanya için bana birşey dememişlerdi...

figu

alanyali

bilgileri tazeleme amaçlı alman vatandaşı arkadaşlar tr de evlenmek için türk vatandaşı eşten istewnen belgeler tamamlannarak evlenme ehliyet belgesi alarak bu belge ile birlikde tr de nikah yapabilmektedir

enimmu

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Ocak 07, 2015, 08:49:54 ÖS
Qlman vatandaşı olarak Türkiye'de nikah yapabilmen için Standesamt'dan Ehefähigkeitszeugnis belgesi alman gerekiyor.  Bunun içinde evlenmek istediğin kişinin,

Nüfus Müdürlüğünden Uluslararası Doğum Kayıt Örneği (Formül A),
Pasaport fotokopisi veya nüfus cüzdanı fotokopisi (noter tasdikli)
,Kişinin halen ikamet ettiği yerin adresini içeren Ikametgah Belgesi
(Nüfus Müdürlüğünden)Nüfus Müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
Önceki evliliğe ait resmi belge ve sona ermiş olan önceki evliliklere dair resmi belge(örneğin: Uluslararası Ölüm Kayıt Örneği, önceki evliliğe dair Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B) ve keslinleşmiş boşanma kararı vs.)

Belgelerini sana göndermesi lazım.  PTT Aps ile taahhütlü olarak göndersin vakit kaybetmeyin.
Senin için gereken evrakları söylerler zaten.

Ayrıntılı bilgi için Konsolosluğun sitesinden evlenme bölümüne bakabilirsin.

Bu Belgeler geldi bana şimdi...
Nüfus Kayıt Örneği
Doğum Kayıt Örneği
Ikametgah
Noter tastikli Kimlik Fotokopisi
hepsi de Apostilli

Turkiyede Evlenme Ehliyet belgesi yeni çıktı. Oda lazım mı?
Ayrıca Kadın bana kağıda yazmış ki, vatandaşlığının ve medeli halinin yazması lazım doğum kayıt örneğinde. Sadece tc kimlil yazıyor ve nüfus kayıt örneğinde de medeni hali yazıyor...

fuk_18

Formul a yokum ıclerınde

Alıntı yapılan: enimmu - Şubat 13, 2015, 11:58:44 ÖÖ
Bu Belgeler geldi bana şimdi...
Nüfus Kayıt Örneği
Doğum Kayıt Örneği
Ikametgah
Noter tastikli Kimlik Fotokopisi
hepsi de Apostilli

Turkiyede Evlenme Ehliyet belgesi yeni çıktı. Oda lazım mı?
Ayrıca Kadın bana kağıda yazmış ki, vatandaşlığının ve medeli halinin yazması lazım doğum kayıt örneğinde. Sadece tc kimlil yazıyor ve nüfus kayıt örneğinde de medeni hali yazıyor...