Randevu ve Konsolosluk islemleri.

Başlatan posmasterr, Mart 15, 2015, 12:05:14 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

posmasterr

Arkadaşlar merhaba.Onumuzdeki hafta ortalarinda istanbul konsoloslugunda aile birlesimi vizesi randevum var.A1 sertifikami alali yaklasik bir bucuk.yıl oldu.Elbette unuttugum almanca cumleler ve kelimeler oldu.Calisiyorum tekrardan.Eminim ki sertifika tarihinden epey sure gectigi icin biraz zorlayacaklar.Elimden geldigince baş etmeye calisacagim.Forumda arastirdigim kadariyla İstanbul kons. idata tarafindan verilen evrak listesindeki belgelerin lisetede yazilmamasi na ragmen almanca tercumesini istiyormus.Bu evraklar nelerdir yazabilirmisiniz ? Paylasim yapilan bir konuda nufus kayit orneginin almanca tervumesi isteniliyot diye yazilmis lakin tam.olarak hamgi evraklarin almanca tercumesi isteniyor

aykut52

merhaba arkadaşım hayır bende istanbuldan başvurdum 17 şubatta idata ne istediyse onları götürdüm tercüme felan yaptırmadım tercüme istemiyolar hic bi belgeye idata ne verdiyse onları götür ben öyle yaptım hiç bi problemde yaşamadım..tercüme istemiyolar anlayacağın..

posmasterr

Tesekkurler cevabın icin.Birde ben istanbul konsoloslugu adresine bakiyorum ama gümüşsuyu diye geciyor.İstanbulu da bilmiyorum adres vs olarak.Bir kac kisiye sordum Taksim,beyoglu diyorlar ama tarif edebilecek olan varmi.Esenler otogarda inecegim.Direk kons.onunden veya yakinindan gecen ulasim araclari nelerdir?

aykut52

Rica ederim kardeşim ne demek evet taksim meydanından az aşagı iniyosun gümüşsuyu bence sen taksiyle git bende istanbullu degilim taksiyle gittim yada otogardan otobüslere bin eminönüne gelene eminönünde in ordan taksiyle gel fazla yazmaz..taksiciye alman konsolosluğu de onlar bilir.. Yada eminönündende otobüse bin taksim yazana taksim meydana cık orda beyoglu tarafına degil orda herkeze sorsan sana gösterirler yürüyerek gecebilirsin taksim meydanından ben öyle yaptım 5-10 dakika meydandan konsolosluk.

posmasterr

Sagolasın yardimin icin tesekkurler.Herseyi cozdum uzun bir sureden sonra sira simdi kons randevu tarihinde ve almanca sorularla sikistirdiklarinda onlarla bas edebilmekte :)

aykut52

Alıntı yapılan: posmasterr - Mart 16, 2015, 11:40:23 ÖS
Sagolasın yardimin icin tesekkurler.Herseyi cozdum uzun bir sureden sonra sira simdi kons randevu tarihinde ve almanca sorularla sikistirdiklarinda onlarla bas edebilmekte :)
Rica ederim kardeşim korkma bende bi tane soru cevaplayamadım heyecanlandım dedim korkma heyecan yapma dedi ☺️Hayırlısı olsun artık ☺️

Almancax06

Evrakları teslim için Alman Konsolosluğuna mı ? yoksa İDATA ya mı ? gideceksin. Çünkü ikisi farklı yerlerde.

aykut52

Yok ya bencede karıstmasın daha acık söyliyeyim idata senden ne evrak götürmeni mail atıyor sen o evrakları alıp konsolosluğa gidiyorsun yanlış bilgi olmasın arkadaşa ☺️Yada konsolosluk internet sayfasında var belgeler ben sadece tercüme istemiyolar onu belirtmek istedim.

posmasterr

İdata nin mail ile atmis oldugi evrak listesini alip kons. goturecegim.Netlestirdim zaten herseyi cevaplar sayesinde herkese tesekkurler.Randevu icin gun sayiyorum.Tek korkum a1 belgesini 2013 sonunda aldigim icin ve uzerinden iki seneye yaklasik zaman dilimi de gwctigi icin almanca sorularla sikistirmalari yada orada test yapmalari.En buyuk korkum bu...