Bugün başvuru yaptım ama takıldığım noktalar var.

Başlatan Brn7, Mayıs 11, 2015, 09:19:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Brn7

Herkese iyi akşamlar.

Bugün aile birleşimi için Ankara konsolosluğun dan başvurumu yaptım. Eşim alman oğlumda 5 ay önce orda doğdu oda alman. Çocuk üzerinden aile birleşimine başvurdum. Ama bazı tuhaflıklar sezdim. Başvuruyu alan bayanın tavırları çok rahattı yani sanki bana Almanya'ya hoşgeldin der gibiydi. Hiç bişey sormadı tam aksine gülüyodu espri felan. Yada benle dalgamı geçti anlamadım. Hatta eşimin tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneğide yoktu. Bende çaktırmadım zaten :D Bana eşimin bağlı olduğu şehri sordu. Minden dedim ooo süper senin vize 1 ayda gelir dedi.

şimdi bu nedir arkadaşlar? Herkes zorluk çekerken bana neden böle yaptılar ? Kıllanmaya başladım dalgamı geçtiler diye :)

yuva kurcam

Merhaba, çocuk üzerinden olduğu içindir...
sahte evlilik diyemez maaş diyemez almanca sertifikası diyemez...ne diycek :)
Hoşgeldin diycek...tez samanda kavuşursun eşine inşAllah :)

Brn7

Harika o zaman :) peki bi mucize olup 1 aydan önce de gelirmi ? :D Bide eşime ait olması gereken tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği yoktu. neden istemediler acaba ?

yuva kurcam

O kadarını bilemiycem artık  kur;)
Nufus kayit örnegi eskiden Türk olandan istiyorlar, eger sen çıkartamazan, eşin Almanya'da Türk Konsoloslugundan alsin, ben almıstım,eksik varmi diye kontrol etmek için. Ama belki cocuk üzeri den önemsemiyorlar ;)

Brn7

1963

merhaba eksik evragi oanda farketmeye biliyorlar insAllah sonradan istemezler isterlerse vize süreci uzar tabiiki bu senin islemlerini yapan memurada bagli sorun cikaracaksa eksik olmasada sorun cikarir sansina kalmis birsey nezaman gelecegide onlarin demesine bakma bakarsin 15 gün sürer bakarsin 3 ay islemleri yürüten memurlara bagli bir olay demek istedigim kendini sartlama bir ay dedi diye sonucta ordaki memur sadece basvuru aliyor islemlerin almanyada ilerliyor ne kadar zamanda gelecegi hakkinda sadece tahmin yürütebilir bazisinada yaklasik 3 ay diyorlar 1 ayda geliyor yani onun demesinin cok bir önemi yok

Brn7

Anladım. Neyse ben en kısa sürede gelmesi için beklicem artık :) tşk ederim cevap için.

Reyya

Alıntı yapılan: Brn7 - Mayıs 11, 2015, 09:19:57 ÖS
Herkese iyi akşamlar.

Bugün aile birleşimi için Ankara konsolosluğun dan başvurumu yaptım. Eşim alman oğlumda 5 ay önce orda doğdu oda alman. Çocuk üzerinden aile birleşimine başvurdum. Ama bazı tuhaflıklar sezdim. Başvuruyu alan bayanın tavırları çok rahattı yani sanki bana Almanya'ya hoşgeldin der gibiydi. Hiç bişey sormadı tam aksine gülüyodu espri felan. Yada benle dalgamı geçti anlamadım. Hatta eşimin tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneğide yoktu. Bende çaktırmadım zaten :D Bana eşimin bağlı olduğu şehri sordu. Minden dedim ooo süper senin vize 1 ayda gelir dedi.

şimdi bu nedir arkadaşlar? Herkes zorluk çekerken bana neden böle yaptılar ? Kıllanmaya başladım dalgamı geçtiler diye :)

merhaba. eşiniz türk asıllı alman vatandaşımı yoksa almanmı? Memurun bu tavrı itibari ile sanki vizeniz olumlu olacak gibi. :) Bende kendi memleketimde Ankarada başvurumu yapmıştım yıllar önce. İlk başvurumu hatırladığımda aynı rahat tavırları ve esprileri benimle ilgilenen  memurda yapmıştı. Bu olumlu birşey.  ;) Eşinizin alman veya alman vatandaşı olmasından dolayı belge eksikliğini kaile almamıştır bence. Dalga asla geçmemiştir.

Brn7

Aslında Türk asıllı. Ama hiç Türk vatandaşlığını almamış. Yani oda doğup direk oranın vatandaşlığını almış. Umarım dediğiniz gibi kolay olur beklemedeyim hala 1 hafta oldu daha :)

Bu arada burada okudğum bazı konularda yanlış hatırlamıyorsam bazı arkadaşlar evraklarının almanyaya ulaştığını yazmıştı. Acaba takip edebildiğimiz online bir sistem felan varmıdır? Yada bu takibi nasıl yapıyoruz?

yuva kurcam

0228 993583296

Bu numarayı arayın, Türkiye'den gelen vize dosyalari burda toplaniyor ve burdan ait olan yabancilar dairesine postalaniyor...
Vize işlem numarasinla başvurunuz hangi aşamada oldugunu öğrenebilirsiniz

Brn7

Peki benim vize işlem numaram hangisi oluyor acaba ? :)

yuva kurcam

Size bir makbuz verdiler, vizeye basvurdugunuzda...iste onun üzerinde yaziyor..isim ve dogum tarihi de yeterli oluyor

Brn7

selcuk1805

Arkadaslar bende 18 .05 de randevuya girdim sadece almnca kendini anlat dedi anlattim yeterli dedi evraklari aldi kontrol etti elime bir kağıt verip gidebilirsin dedi, bende suphelendim yoksa kafadan red mi diye dusunmedim değil :D simdi bundan sonraki süreçte ne olacak bilmiyorum böylece bekliyorum saygilar

Brn7

Arkadaşlar yeni konu açmak yerine burdan sorularıma devam etmek istedim. Konunun başında aklıma takılanları yazmıştım ve gerekli cevapları aldım. şimdi bekleme sürecinde burada okuduğum bazı şeyler kafama takıldı ve onları sormak istiyorum. Çocuk üzerinden aile birleşimine başvurduğumu tekrar hatırlatmak isterim.

şimdi benim eşimi görüşme için çağıracaklarmı ? Yada herhangi bir evrak isticekler mi? Mesela oturduğumuz ev olarak şu anda ailesinin evini gösterdik. 2 katlı bir ev ama iki katıda ayrı bir ev. Biz 3 odalı olan üst katı gösterdik bi sorun olur mu ?

Eşim şu anda devletten para alıyor ve haliyle ben gittiğimde dil öğrenene kadar bende öle yapıcam. Bu bize zorluk çıkarır mı?

Bazı yazılarda ise kaçıncı evlilik olduğundan bahsedilmiş. Benim ilk ama eşimin ikinci evliliği. Bu soruyu konsoloslukta banada sormuşlardı. Sormalarındaki amaç nedir ? Yani eşimin ikinci evliliği olması bize dezavantaj mı?

Birde bazı arkadaşlar onay mailinden bahsetmiş. Acaba mail adresimize onay maili felan mı geliyor? Eğer öleyse ben başvuru formunda yazım kötü olduğu için mail adresimi sığdıramadım yani okuyamayabilirler :) Durum böyle olursa ne olacak ?

Cevaplar için şimdiden tşk ler.

Brn7

heidi 078

Merhaba,eşimin bugün yabancılar dairesinde görüşmesi vardı,son derece iyi geçmiş,herhangi bir problem yok,eşiniz pasaportunu beklesin demiş,sona geldim anlayacağınız..şimdi, belki ben sizi aydınlatamam tam olarak, ama forum arkadaşı olarak fikrimi söyleyebilirim,okudum iletinizi,çocuk üzerinden başvuru yapmışsınız,eşiniz alman,çocuğunuz alman,eviniz var..bence bir sorun yok en kısa zamanda alırsınız vizenizi..onay maili de sanırım bugün benim de beklediğim mail..Almanya da ki yabancılar dairesinin,Türkiye de ki konsolosluğa,evrakları inceledikten sonra gönderdiği mail..Allah yolunuzu açık etsin,tez zamanda eşinize ve tatlı bebişinize kavuşun inşAllah...