Almanya'ya geleli 3. hafta oldu izlenimler hk.

Başlatan erddinc, Ağustos 18, 2015, 02:38:29 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erddinc

Öncellikle herkese selamlar ;

Almanya'ya geleli 3 hafta oldu.şu an itibariyle her şey yolunda Allah'a şükür.Oturum işlemlerini ve sigorta işlemlerini tamamladık.7 gün içerisinde sigorta kartım gelecek.Eylül'ün 4'de oturum kartını teslim alacağım , kurs kaydını yaptırdık ekimde de kursum başlayacak İnşAllah.
Geç yazmamın sebebi iş yoğunluğundan dolayı :) eşimde bende profesyonel fotoğrafçıyız ,geldiğimden beri yoğun bir şekilde çift çekimlerimiz oldu 3 hafta nasıl geçti anlayamadım bile.

Bu esnasında çok dolaştığımız için farklı farklı şehirleri dolaşma imkanımızda oldu.En güzel şey hayat disiplinli ve düzenli bu çok güzel.Trafik,çevre, sosyal yaşam ve genel olarak her şey diyebiliriz.Benim Almanya'ya 2. gelişim diğerinde çok kalamadığım gibi , çokta dolaşamamıştık.Giyim,market alışverişi uygun,poşet israfı yok :) poşetin hep yanında olacak çok iyi.Genel olarak temiz alanlar. İnsanlar güleryüzlü , saygılı ve bir o kadarda mesafeli bu da çok iyi bu durum bence. Açıkçası herkes kendinden sorumlu , hayatı bir düzene oturtturmuşlar ve bu düzeni bir oyun farz edelim.Oyundaki oyuncular oyunu kurallar çerçevesinde oynuyor  hile vs yok .

Tabi bunlardan en önemlisi DİL , dili iyi ve kısa sürede öğrenmek gerekiyor entegre olabilmen için.Ben kendime sözlük aldım 15.000 kelimelik ordan hep kelime ezberliyorum tavsiye ederim.Kelime haznemi geliştirmek için.

Birde küçük bir iş bakacağım kendime part-time aktif olman gerekiyor , sosyal hayat girmen gerekiyor.

Almancax forum arkadaşlarım hepinize teşekkürler , forumda aktif olarak da bildiğim konularda bu yola yeni başlayacak olan arkadaşlara naçizane yardımcı olmaya çalışacağım

Herkesin Allah yolunu açık etsin ve yardımcısı olsun. ya:)

tugce_doerjer

erddinc

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 19, 2015, 09:11:06 ÖÖ
hakkinizda hayirlisi olsun insAllah

Çok teşekkür ederim sizde çok yardımcı oldunuz Tuğçe hanım

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: erddinc - Ağustos 19, 2015, 10:39:53 ÖÖ
Çok teşekkür ederim sizde çok yardımcı oldunuz Tuğçe hanım

yardimlasmak sorunlara birlikte cözüm bulmak icin buradayiz hepimiz.  okey:)

posmasterr

Hayirlisi olsun.Oncelikle oturum ne kadar verdiler?ve hangi sehirdesin

erddinc

Alıntı yapılan: posmasterr - Ağustos 23, 2015, 05:39:23 ÖS
Hayirlisi olsun.Oncelikle oturum ne kadar verdiler?ve hangi sehirdesin

Sağol kardeş oturum ne kadar verdiklerini bilmiyorum :) Eylül 4.nde oturum Kartımı Alınca öğrneceğim Artık. Bu arada dortmund da yaşıyoruz.

posmasterr

ilk almanyaya giris yaptiginda pasaportuna kac aylik vize vurdular peki konsolosluktan?

erddinc

Alıntı yapılan: posmasterr - Ağustos 24, 2015, 01:20:34 ÖÖ
ilk almanyaya giris yaptiginda pasaportuna kac aylik vize vurdular peki konsolosluktan?
O standart zaten 90 gün diye biliyorum , benimde 90 gün 3 aylık

erddinc

Bugün itibariyle oturum Kartımı aldım 3 yıllık oturum vermişler  halayy:)