Ehliyet konusunda acil yardım...

Başlatan oguzkaanslndg, Eylül 28, 2015, 12:58:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzkaanslndg

Arkadaşlar çok önemli bir haftadır bu iki sorunla karşılaşıyorum bir sürü cevap aldım kafam karıştı iki sorum olucak

Ben almanyaya üniversite okumak ve yerleşmek oranın vatandaşı olmak için gideceğim burda ehliyet almadan orda almayı planladım boşuna para kaybetmemek ve bir ton olayla gereksiz yere uğraşmamak için neyse sorularıma geleyim

1-Almanyada stajyer ehliyeti vericekler diye biliyorum bu stajyer ehliyeti aldığımda yanımda tecrübeli birisi olmak zorundamı?

2-O ehliyet herhalde 2 yıl sürüyormuş ben ilk sene yaz aylarının bir haftası arabamla istanbula dönmeyi planlıyorum ülke dışına stajyer ehliyetle çıkmama gibi bir durumla karşılaşmam dimi?

Arkadaşlar bu arada bir ortağımla gideceğim oda yaşıtım oda stajyer ehliyet olucak yani doğruysa.

Birde lütfen kesin bilgisi olan cevaplasın şimdiden teşekkürler

fuk_18

her universite okuyan alman vatandasi olup almanyadami kaliyor keske o kadar kolay olsa neyse onu daha sonra anlicaksin muhtamelen genc bir arkadassin, ilk defa ehliyet alcaksan sana maliyetin 2000 euro ve 17 yasindan buyuk isen yaninda biri olmasi gerekmiyor, 2 yil deneme suresinde buyuk ceza yemiceksin hepsi bu ve

almanyaya ogrenci olarak gittin araba aldin turkiyeye kendi arabanla dondun bile yani bravo sana ben seni pek ciddi bulmadim ama neyse sordugun sorularin cevabi bunlar

oguzkaanslndg

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 28, 2015, 02:56:41 ÖS
her universite okuyan alman vatandasi olup Almanya'dami kaliyor keske o kadar kolay olsa neyse onu daha sonra anlicaksin muhtamelen genc bir arkadassin, ilk defa ehliyet alcaksan sana maliyetin 2000 euro ve 17 yasindan buyuk isen yaninda biri olmasi gerekmiyor, 2 yil deneme suresinde buyuk ceza yemiceksin hepsi bu ve

almanyaya ogrenci olarak gittin araba aldin turkiyeye kendi arabanla dondun bile yani bravo sana ben seni pek ciddi bulmadim ama neyse sordugun sorularin cevabi bunlar

Oncelikle zaman ayirip yardimci oldugunuz icin tesekkurler evet bu sene universite sinavina girecegim orda vatandas olmanin zorlugunu biliyorum turkiyeye haftalik ziyaret icin gelecegim herseyi arastirdim bir cok kaynaktan staj ehliyet kafama takilmisti sadece belki ehliyeti burda alip oraya gececegim tekrardan tesekkurler

Break4Love

Alıntı yapılan: oguzkaanslndg - Eylül 28, 2015, 03:42:44 ÖS
Oncelikle zaman ayirip yardimci oldugunuz icin tesekkurler evet bu sene universite sinavina girecegim orda vatandas olmanin zorlugunu biliyorum turkiyeye haftalik ziyaret icin gelecegim herseyi arastirdim bir cok kaynaktan staj ehliyet kafama takilmisti sadece belki ehliyeti burda alip oraya gececegim tekrardan tesekkurler

turk ehliyeti al 600 euroya burda alman ehliyetini alirsin  hem ulkende hemde almanyada olur