Ekim 2015 İstanbul Konsolosluğu'ndan başvuranlar

Başlatan trk.trk, Ekim 17, 2015, 09:59:10 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BVB0510

Ben dortmunda gideceğim. İzmir konsolosluğa başvurumu yaptım , bir ayı geçti bekliyoruz. :/ sen nereyi aradın sormak için? İzmir konsolosluğun arama saatleri 15:00-17:00 arası, onu da bir kere aradığımda 90 günden önce bilgi veremiyoruz dedi , sen istanbul konsolosluğumu arıyorsun?

mrt81

Evet istanbul u arıyorum bi kagit verdiler görüşmede orda altta bi numara var orayı araya bilirsiniz ve barkod numarasi var ordan bilgi alabilirsiniz dediler ben işlemler hangi aşamada die soruyorum bu kadar bilgi verdiler daha fazlası yok bende de  offoff:) offoff:)

trk.trk

mrt81 kardeşim çok secindim adina...sana guzel bir haber vereyim o zaman...bende aradigimda banada isleminiz onaylanmis dediler ve kapattilar..surecle ilgili bilgi vermediler...ve ayni gunun icinde telefonuma ups ten mesaj geldi..ertesi gun pasaport elimdeydi ;) insAllah seninde boyle olacak kardesim stres yapma sakin...cok guzel bir haber gercekten darisi diger kardeslerimize..bu arada ben Almanyadayim asil isler bu saatten sonra basliyor..insAllah hersey yolunda gider...ilk olarak bugun Turk konsolosluguna gittim ve Tr deki adresimi buraya aldirdim...ordaki kaydimi sildirdim..Gss falan takilmamak icin ilk geldiginizde hemen bu islemi yapmanizi oneririm..hemde yurtdisinda oturuyoruz artik tabiki adresimizi guncellememiz gerekiyor..islem cok basit...pasaport ve nufus cuzdaniyla konsoloslugun nufus bolumunde isleminizi kisa surede halledebilirsiniz..bundan sonra da yaptigim ve yapacagim hareketleri burada sizlerle ve hic bilgisi olmayan kardeslerime yol gostermek adina paylasacagim Allah izin verirse..

Saygilar sevgiler..

mrt81

Trk.Trk kardeşim hayırlı olsun tekrardan bende oraya gelmekten yana bi sıkıntım yok 10 yıl yaşadım ailemin çoğu akrabalar arkadaşlarım fln orda sorun yok benim için ama artık bu kadar ilerleyip de bekleyince stres ister istemez oluyo inş dediğin gibi bir an önce gelir kardeşim  offoff:)

mrt81

Arkadaşlar benimde pasaport kargoda şimdi gördüm msj fln gelmedi tesadüfen bakim dedim elime ulaşınca güzel haberi vericem sizlere de  alkis:) halayy:)

gızmo

mrt81 inan cok sevındım gözün aydın hayırlı olsun arkadaşım,sızlerın müjdeli haberleri bır nebze rahatlatıyor.ınşAllah biz bekleyenlerede yakında ıyı haberler gelır

BVB0510

Çok güzel bir haber daha mrt81  halayy:)  halayy:) biz de bu güzel haberleri en kısa sürede alırız inşAllah. Kargodan nası baktın bu arada, ups in öle bir sistemi mi var??? İzmir konsolosluğu yurtiçi kargo ile çalışıyor galiba :/

gızmo

ıstanbul başvuru sırasında ups kargoya ödeme yapılıyor ve teslımat fişi alıyor,o fiş üzerınde yazılı no ıle ups kargo sıtesınden bakılıyor

mrt81

İnş sizlerinde bir an önce gelir inanin tam 1 ay 9 ekimde başvurdum bu gün 9 u yola çıktı sabah aradigimda almanyadan onay verilid bekleyin işlemler devam ediyo dendi bu aksam üzeri baktım halen bi gelişme yoktu bu gün daha yollanmaz die dusunuyodum öyle esti bakim dedim paket teslim sürecinde yolda görünüyo sanırım onaylanmıştır inş sizlerinde bir an önce onaylanır ve ailenize kavusursunuz dalarim sizlerle arkadaşlar

BVB0510

Az önce yurtiçi kargo ile ilgili vize süreçlerini Google'da ararken aşağıdaki geçen sene paylaşılmış trajikomik vize krizi paylaşımına denk geldim.. Ben de izmirden başvurduğum için bayağı endişelendirdi beni.

Alıntı yapılan: diyetisyen - Mart 25, 2014, 02:00:02 ÖS
Evet arkadaslar su anda size izmir antalya arasi yolculugumdan yaziyorum. Ben aramalarima ragmen en sonunda dun mailimr cevap geldi 13.03.2014 te bnm passimi kargoya vermisler kargoyu arayin yazmislar aradm kargoyu evimizi bulamadklarini ve konsolosluga geri pasaportumu verdiklerini soylediler. Ben dayanamayip dun gece yola cktim bugun Izmirdeydim giristeki bqyana durumu anlattim ve bni 20 dk beklektkten sonra pasaportuma kavustum tabiki vizeli sekilde... benim pasaport 12 gundur yollarda ve haber veren telefonumu arayan ne bir kargo sirketi var nede konsolosluk .... bunlarin hepsi salla basi al maasi yapanlar. Ben kargo sirketini sikayet edecegin yurtici kargo. Neyse sonuc olarak hersey bitti persembe gunu esime kavusuyorum

Kisaca durumumu ozet geceyim
07.01.2014 izmirden dortmunda basvuru
27.02.2014 esim tum evraklari verdi
13.03.2014 vizem basildi.
Elime benim gitmem ile25.03.2014 te gecti herkese bol sabir boyle insanlar var iken daha cokk stres oluruz insAllah kimse bnm yasadgm sanssizliklara ugramaz bir an once eslerine kavusur.

Yorum yapan yapmayan herkese tesekkurlerimi iletiyorum katkiniz buyukk

Umarım aynısı olmaz... Yarın bir şekilde konsolosluk ile iletişime geçip dosyamı incelemelerini rica edicim, umarım yine 90 günden önce bilgi veremeyiz demezler  :embarassed: :embarassed:
Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar...

psyhcopc

İyi akşamlar arkadaşlar. Daha önceden de yazmıştım forumda 8 ekimde Ankara dan başvuru yapmıştım ben sürekli aramama rağmen konuşmamıştım konsoloslukla eşim geçtiğimiz perşembe Almanya dan aradı ve ulaştı Vize Hakkı'nda bilgi almak istediğini söylemiş vize bölümüne aktarmışlar ve hayırlı olsun eşinizin kağıtları Almanya dan gelmiş biraz sabretmesi lazım eşinizin birkaç haftaya vizesi ulaşır demişler. Eşim beni yabancılar polisine çağırmadılar ama dediğinde siz Alman vatandaşısınız o yüzden gerek duymayıp olumlu görüp yollamışlar demişler. Aradan 3 iş günü geçti hala kargo msjı yok sizce de vize gelir mi yoksa Ankara oyalayıp ret mi verecek? İki yıl önce üniversite için başvurum ret edilmişti bunları göz önünde tutarlar mı?
Başvurudaki bayan öğrencilik başka aile birleşimi başka demişti ama şüphe oluyor yine de

BVB0510

Bence etkilemez psyhcopc. Dediğin gibi 2 si de farklı konular.

psyhcopc

Sonunda bende ulaşabildim konsolosluğun vize bölümüne bir hafta içerisinde pasaport sizde olur dedi peki olumlu mu diye sorduğumda evet olumlu dediler sonunda geliyor galiba vize :)

gızmo

bugün  5.haftayı kapatmış bulunmaktayım ve ses seda yok,beklemeye devam hayırlısı Allah tan gayrı  ya:)

BVB0510

trk.trk

Arkadaslar moralinizi bozmayin insAllah en yakin zamanda sizlerinde vizesi cikacaktir.Dualarimiz tum sevenler icin,sevipte kavusamayanlar icin..Bir an evvel kavusmaniz dilegiyle insAllah.Allah kalbinize gore versin.

gızmo

inşAllah inşAllah,iyi dileklerin için de teşekkürler arkadaşım trk.trk