Aile birleşimi eşim öğreci

Başlatan mustyon, Kasım 24, 2015, 11:23:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustyon

Selamlar arkadaşlar , 23.10.2015 de Ankara dan başvuru yapmış olduğum aile birleşimi vizesine 20.11.2015 tarihinde eşime yabancılar  dairesinden mektup geldi . Eşimden bazı evraklar istendi alman vatandaşı olmasına rağmen .
İstenilen evraklar ;
Kimlik , Kira sözleşmesi , Son 3 aylık gelir ve doldurulması gereken evrak .

Bizim sorunumuz eşim öğrenci kaldığı ev küçük (22 m2)geliri yok ve Darmstadt da. Kayın babam  kefil olacak amcam da orada iş garantisi verecek ama onlar Dortmund da yaşıyor  . Korkum şu vizemi bu şekilde  onaylarlarmı .
Kefil nasıl olunur , olunur?

İnşAllah herkes istediğine ulaşır vizesi gelir .

kamufle_2133

ilginç bir durum kişiden kişiye farklılık göstermemesi lazım  bütün Alman vatandaşları için aynı kural geçerli olması lazım benim bildiğim eş alman vatandaşı ise sadece oturduğu evin adresini göstermesi yeterli . bir şeylerden kılanmışlar gibi yada bölgeden bölgeye farkta olabilir yada kökeni Türk olup sonradan Alman vatandaşlığına geçmiş olduğu için kıllık yapmış olabilirler . inşAllah bir sıkıntı çıkmaz çıksada hukuki yollara başvurursanız sonuç alırsınız diye düşünüyorum sonuçta  kişi alman vatandaşlığına geçmişse vatandaşlığın tüm haklarından faydalanması lazım.

fuk_18

kesinlikle keyfi yapilan bir uygulama maas ev istenmesi hic birsey yapmayin esinkz gercekten alman vatandasi ise verin avukata
(ALMANYA DA ) sadece tek mektup ile olayi cozup vizeyi alacaktir

mustyon

Eşim tam alman değil, vatandaş olarak alman ama Türk asıllı .

yeniceri57

Selamlar

Normalde Alman vatandaşı olanlardan gelir belgesi kira gibi belgeler istenmiyor. Ancak eşinizin öğrenci durumu nedeniyle göndermiş olmalılar. Garantörde bulmuşsunuz. Bununla ilgili garantörden bazı belgeler istenecek. örneğin son 3 aynı maaş bordrosu beraber kalacak evinize ilişkin belgeler.
kayınbabanın evi yeterliyse kalacak yeri orayı gösterin. amcanızdan da garantörlük alırsınız. gerekli belgeleri size konsolosluk söyler. İnşAllah vizeniz çıkar
selametle

Alıntı yapılan: mustyon - Kasım 24, 2015, 11:23:21 ÖS
Selamlar arkadaşlar , 23.10.2015 de Ankara dan başvuru yapmış olduğum aile birleşimi vizesine 20.11.2015 tarihinde eşime yabancılar  dairesinden mektup geldi . Eşimden bazı evraklar istendi alman vatandaşı olmasına rağmen .
İstenilen evraklar ;
Kimlik , Kira sözleşmesi , Son 3 aylık gelir ve doldurulması gereken evrak .

Bizim sorunumuz eşim öğrenci kaldığı ev küçük (22 m2)geliri yok ve Darmstadt da. Kayın babam  kefil olacak amcam da orada iş garantisi verecek ama onlar Dortmund da yaşıyor  . Korkum şu vizemi bu şekilde  onaylarlarmı .
Kefil nasıl olunur , olunur?

İnşAllah herkes istediğine ulaşır vizesi gelir .

mustyon

Bilmek istediğim eşimin yarın yabancılar şubesinde randevusu var ama kefil olacak kişiler herhangi bir şey yapmadı yarın eşim randevuya gittiğinde eşimin elinde bir belge yok oradan bize söylerler mi nereden kefil olunacağını .  Ayrıca yarın gidip konuşsa sonradan belgeleri verse olur mu ?

İlginize çok teşekkür ederim bilgisi olan varsa memnun olurum .

fuk_18

has alman ile alman vatandasinin kagit uzerinde farki yoktur. esinizden ikamet disinda gelir belgesi isteyemezler acik acik kanunlarinda var bu madde siz eger yok ben ugrasamam derseniz kefil di ugrasin red olursa tekrar basdan baslarsiniz kefil olayi iyi birsey de degil yardim falanda alamazsiniz sikistiginizda, eger alman vatandasi ise bu vatandaslik burda ise yaramicak da nerde yaricak

Alıntı yapılan: mustyon - Kasım 25, 2015, 12:00:18 ÖÖ
Bilmek istediğim eşimin yarın yabancılar şubesinde randevusu var ama kefil olacak kişiler herhangi bir şey yapmadı yarın eşim randevuya gittiğinde eşimin elinde bir belge yok oradan bize söylerler mi nereden kefil olunacağını .  Ayrıca yarın gidip konuşsa sonradan belgeleri verse olur mu ?

İlginize çok teşekkür ederim bilgisi olan varsa memnun olurum .

mustyon

Anlıyorum sizi fakat avukatla filan daha zor duruma sokmak istemiyoruz .En son çare avukat olur diye düşünüyorum ama siz daha iyi bilirsiniz ki bu durumlar zor bilmediğimiz için korkarak yaklaşıyoruz .

fuk_18

siz bilirsiniz hic bir zorluguda olmaz esiniz deseki hatta alman vatandaslarinda gelir istenmiyor hadi olmadi avukata danissin ya direk basvuru yapmasin avukast ne digcek, birde almanyaya gittikden sonra bu sekilde olursaniz hakkinizi cok yerler ve bu arada yas kacti sizin

Alıntı yapılan: mustyon - Kasım 25, 2015, 12:13:07 ÖÖ
Anlıyorum sizi fakat avukatla filan daha zor duruma sokmak istemiyoruz .En son çare avukat olur diye düşünüyorum ama siz daha iyi bilirsiniz ki bu durumlar zor bilmediğimiz için korkarak yaklaşıyoruz .

mustyon

Benim yaşım 24 sizde haklısınız söylediklerinizde . Anlayacağınız bizde o şekilde beklemiştik alman vatandaşından hiç bir şey istemezler diye şaşırdık şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz .

fuk_18

anladim gencsin daha ben ve burdaki akilli herkez biliyor istenmemesi gerekiyor eger istenildiginde kisinin maasi iyise ugrasmiyor ama senin esinin durumunda ise geliri yok ama isteniyor ise avukatta danisilip akil alinmasi en iyi yöntem rechtsschutzversicherung var ise avukat bile önerebilirim size

Alıntı yapılan: mustyon - Kasım 25, 2015, 12:33:34 ÖÖ
Benim yaşım 24 sizde haklısınız söylediklerinizde . Anlayacağınız bizde o şekilde beklemiştik alman vatandaşından hiç bir şey istemezler diye şaşırdık şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz .

mustyon

Öncelikle ilginize hayran kaldım Moderator. Zamanınızı ayırıp bize yardımcı olduğunuz için . Ben eşimle ve kayın babamla konuşup bir karara varalım daha sonrasında olmazsa sizin yine yardımınıza başvururuz . 
Tekrardan çok teşekkürler .

fuk_18

almanya gittikden sonra yazarsan bana daha cok yardimci olurum sana bilmedigin konularda neyi nasil yapacagini cunku almanyada dogup buyuyen esler bilmiyorlar cogu seyi aileleride dahil.

Alıntı yapılan: mustyon - Kasım 25, 2015, 12:41:11 ÖÖ
Öncelikle ilginize hayran kaldım Moderator. Zamanınızı ayırıp bize yardımcı olduğunuz için . Ben eşimle ve kayın babamla konuşup bir karara varalım daha sonrasında olmazsa sizin yine yardımınıza başvururuz . 
Tekrardan çok teşekkürler .

fakoo

Ufuk kardeşimiz Candır. Elinden geldiği kadar herkeze yardımcı olur. Tabi ki bir arkadaşımız daha var Baybars. 

Bu insanlara ne kadar Teşekkür edilse azdır. Selamlar...

mustyon

Arkadaşlar selamlar vizem hakında bilgi vermek için yazayım dedim . Çünkü vize başvurusu yaptıktan sonra bekleme sürecinde bu forumda fazlasıyla konu okudum ve vizesi cıkan arkadaslara o kadar sevindim ki anlatamam galiba benimde vizem cıktı yarın teslim alacağım .

Vize başvuru tarihim 23.10.2015 
Yabancılar dairesinden eşime mektup gelme tarihi  25.11.2015 eşim evrakları 30.11.2015 tarinde teslim etti .
Ups den kargo mesajı 01.12.2015 tahinde geldi ön görülen teslim tarihi 02.12.2015 kısacası vizem   37 günde sonuçlandı umarım vize vermişlerdir .

Forumda yardımcı olan ve diğer vize bekleyen arkadaşlarımın bir an önce ailelerine kavuşması dileğimle . Hepinize teşekkür ederim .

BVB0510

Hayırlı olsun mutsyon , darısı bizim başımıza... Hangi şehire gidiyosun tam olarak ve hangi konsolosluktan başvurmuştun??

banavizever

ne güzel haber birini daha yolluyoruz anlaşılan hayırlı olsun. Benim nişanlım alman değil ama zaten tüm belgeleri verdik Verpflichtungserklaerung yani garantörlük. Moderatör anlasın diye almanca yazdım. Acaba bana da avukat konusunda yardımcı olabilir misiniz eğer ki gerek duyarsak? Benim 2.hafta bitti başvurudan beri. Nişanlımla ben almanyada 1.5 sene beraber yaşamıştım zaten 2.5 senelik ilişkimiz var benim almanyadaki boşanma davamın tanıma tenfizi için 10 aydır türkiyedeyim oturumum yoktu öğrenci olmama rağmen uzatılmadı da ve geri istanbula dönmek zorunda kaldım. baya sıkıntılı durum yani şu vize çıksa da kaldığım yerden ara verdiğimiz hayatımıza devam etsek..

ama korkmuyor değilim açıkcası çok uzun sürecek diye.