Sa arkadaslar Nasılsınız

Başlatan Break4Love, Şubat 13, 2016, 03:27:07 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Break4Love

arkadaslar ben 1 senedır burdayım herkeze cok selamlar oncelıkle bu forumda bana cok yardımcı olan fuk_18 kardesıme  selamlar

Kafama Takılan sorular Sormak ıstedım  Genelde cok soru soruluyor yardımcı olmak ısterım ama en nıhayetınde bende pek bılmıorum

1 okula gıdıyorum ama 4 aydır toplasan 2 ay gıtmısımdır dogru duzgun gıdemıorum bazıları rapor alıorum bazılarıda raporsuz oluyorum  buraya geldıgımden berrı evde oturmaktan  vucudum tembellestı ılk zamanlar kacak

calısıyordum 1  ay sonra dogru bulamadım cıktım  Sımdı calısmıyorum jopcenterla konustugumda sen okula gıt demıslerdı Sımdı okula gıdıyorum ama dedıgım gıbı baya bır devamsızlıgım var ogrenmek desenız ıdare edecek kadar bısıler ogrendım ama  okulumdakıler canavar gıbı oldu ben hala fıyasko eger cok devamsızlık olursa ne gıbı sorun olur

2 eger sınava gırıp a1 alamassam ne olur

3 bu hafta pasaportu yenılıyıcem 1 senelık vıze vermıslerdı bende alman vatandaslıgı ıcın basvuru yapsam kanunları nedır  sımdılık bı sorunumum yok bı akc soru daha var bunları cevaplarsanız sormak ısterım

Sımdıden ıyı forumlar hayırlı seneler

telasli

sen daha a1 alamamışsın alman vatandaşlığından bahsediyorsun. kaldı ki işin bile yok. hadi işin var dilin yok. senin almanyaya gitmen bile mucize olmuş. ayrıca sen a1 almadan nasıl gittin? bu ayrı bir soru. ikincisi kursa gitmiyorum diyorsun. süresiz oturum alabilmek için b1 i alman şart. o yüzden zorunlu kursa gideceksin. böyle yaparsan oturumun hep 1 yıllık olur. ne iş verirler sana ne de aş. jobcenter da bir süre bakar sana sonra onlarda sıkılır senden başına vurmaya kalkarda kalkar nefes alamazsın. devlet sana imkan vermiş sayelerinde kursa gidiyorsun süresiz oturum alabilmen için b1 yap diyorlar sana sen hala kalkmış evden çıkasım yok işte arkadaşlar canavar oldu vs. sen en iyisi tr ye geri dön.

Break4Love

1 ıs buldum ılk zamanlar berlınde  dıl kursunun daha ıyı olacagı soylendı ıse gıtmedım hatta hısar denen yer var kreuzbergede unu bır restaurant

2 esımın aılesı nedenıyle  1 ay turkıyeye gıttım sorun yasadık bende baska sehre tasındım esımınıde aldım sorunu ortadan kaldırdım berlınde baska sehre tasındım aılersınden uzaklasarak (1 ay kursa gıtmedım) bu arada

3 ben sadece fıkır sundum  sen sunu dıyebılırsın b1 almamıssın bunu sunu yapman lazım yenımı basladın forum Kullanmaya yada streslısın burda mıllete laf sokmak ıcınmı konuya atladın

4 Allaha Sukur kral gıbı meslegım var  Ilk zamanlar ıs buldum jopcenter onerdı esımde bu ulkeye gelıorsan ılk basta dıl kursuna gıt dedı  Hatta bu forumdada baya bır konusmuslardı bu konu Hakkında Bende Kabul ettım 

5 onların verdıgı 3 5 kurusa muhtac degılım sımdı turklerle beraber cıt ve bahce ısıne gıtsem 70 80 euro alırım o kadar ac ama degılız sende bızı ıyıce burdakı ulkesınden kacıp gelen turklerden kurtlerden belledın buraya gelmem esımle alakalı esım turkıyede zapamıorum lutfen gel dedı ılk geldıgımde berlınde 1 ayda hotelde 800 euro yedım bırıkıntım yavas yavas bıttınce amcası jopcenmtere gıdın sıze yardım eder sonra parasını alırlar dedı  bende dedım tamam cok yanlıs bır cevap olmus

fuk_18

birsey degil yardim ettiysek sana ama kurs devamsizliginda yeniden kursa gidersin yada devlet parasini artik ödemez b1 alman sart süresiz oturum icin ve alman vatandasliginida simdi dusunce esin türk vatandasi ise 8 sene alman vatandasi ise 5 sene birlitke yasaman ve tam süreli bir isin olmasi gerekli

tugce_doerjer

belli bir devamsizlik hakkin var. cok fazla devamsizlik yaparsan sonunda sinavi gecemezsin. 2 kursu devlet ödemez. kursa yazilmazsan b1 almazsan vizeni süresiz alamazsin. is bulamazsin.  sürekli evde oturmak zorunda kalirsin. belli bir süre sonra integrasyon yapmadigin icin ne yardim alabilirsin devletten nede baska birsey. Valla kusura bakmayin ama insanlara sans veriliyor kullanmiyorlar.tembellik yapiyorlar daha sonra e ben ne olacam ne yapicam diye basliyorlar yakinmaya...

Fuat gry

Sa kimse var mi. Bi konuda yardiminizia ihtiyacim var

Break4Love

Sitede sorun var alıntı yapamıorum ılk geldıgımde kursa yazıldım tugce arkadasla tartısmıstık hatırlarsanız  yazıldım ama esımın aılesı dedesı nenesı babası bıraz sankı ben kadınımda esım erkek gıbı bı opsıyona gırdı 

benım yetıstırme tarzımda buna musadem yoktur  bastım turkıyeye gıttım   1 ay turkızedezdım o sırada esımde wuppertale yerlestı rıca ettı gerı gel tekrar denıyelım  bende gectım o surede 1 ay gecmıstı kurstan yanı gec

basladım kursa  esım alman vatandası 2 cocugumda gene oyle  ıs buldum ama jopcenterdakı eleman good sprechen good jop bissen sprechen bissen jop gibi bir seyler demıstı bende ok kursa gıdelım dedım Allaha var bisiler

ogrenmeye calısıyorum cabalıyorum ama bıraz kafa gıdık almıor fazla suriyelisi gelior benden 1 ay once basladı kursa gecen hafta dikkat ettim telefonda anmeldung yapıordu  delı oldum bende buyuk sorun var dedım ama ınsAllah ogrenecegım

Almanyayi sevdim cunku bende en buyuk sorunum turkiyede kurallardi burdada en sevdigim sey kurallar insanlar karsindakine saygi duyuyor kurallara uyuyor  ve ben bunu cok sevıyorum akabınde alım gucu ı

burda 2 aydır devamsızım toplamda nasıl sorun cıkar akabınde gecen test yaptı b1 alamasın dedı cok kotu dedı ama ben carısaya cıktıgımda gayet karsımdakıyle anlasabiliorum ınsAllah ılerletırım  sımdıden cevaplar ıcın tesekurler

tugce_doerjer

sorun su ki yabancilar subesi yada job center sizin yasadiginiz sorunlarla ilgilenmez. size belli bir süre verilmis ve o sürede kursa devam etmek zorundasiniz. bakin burda hasta oldugunuzda bile doktor raporu olmadan ise gitmemezlik yapamiyorsunuz. müsahamalari yok almanyadaki is verenin yada devlet dairelerinin. kursa devam edip sinavi gecemezseniz tekrar kursa yollarlar sizi devlet siz o sertifikayi alana kadar size yardim eder.

carsida pazarda tabiki de insanlarla anlasabilirsiniz yanlis cümle kursaniz bile dediginizi anladiklari icin size cevap verirler sizde dogru konusutugunuzu sanarsiniz. en büyük sorun da bu zaten insanlar sizin yanlis konustugunuzu yüzünüze söylemiyorlar ya üseniyorlar ya da umursamiyorlar bu yüzden bizler de dogru konusuyoruz diye seviniyoruz. kursa durum farkli sizden düzgün grameri oturmus cümleler kurmanizi istiyorlar.

sitede mektup örnekleri var onlara calisabilirsiniz evde esinizle almanca konusun ve kacirdiginiz dersleri geriden evde tekrarlayin baska türlü almancayi ögrenmeniz zor acikcasi... Allah yardimciniz olsun  ama gayret etmek lazim ve cok fazla sabir gerektiriyor burda bir yasam kurmak

fuk_18

tugcenin dediklerini kulak ver derim tecrübe cunku kendisi 5 yildir burda ve almanlara türkce dersi veriyor ögretmen oldu yani calisinca ugras verince oluyor bu yuzden sende biraz gayret et surda disini sikacagin 1 sene 1 sene guzelce calis b1 al ehliyetini yaparsin zaten sorun kalkiyor is her zaman bulursun issiz yada ac kalmazsin evi ayirmak lada iyi yapmisin burdakilerle anlasmak zor,

ikinci olarakda almanyada duzen kural varda bazi seyleride ilerde aricaksin türkiyedeki en kisa örnek sana sunu söyleyim adalet sistemi türkiyenin almanyadan cok daha ilerde mahkemeye isin duserse bunu kendin görceksin

Alıntı yapılan: Break4Love - Şubat 14, 2016, 03:53:32 ÖÖ
Sitede sorun var alıntı yapamıorum ılk geldıgımde kursa yazıldım tugce arkadasla tartısmıstık hatırlarsanız  yazıldım ama esımın aılesı dedesı nenesı babası bıraz sankı ben kadınımda esım erkek gıbı bı opsıyona gırdı 

benım yetıstırme tarzımda buna musadem yoktur  bastım turkıyeye gıttım   1 ay turkızedezdım o sırada esımde wuppertale yerlestı rıca ettı gerı gel tekrar denıyelım  bende gectım o surede 1 ay gecmıstı kurstan yanı gec

basladım kursa  esım alman vatandası 2 cocugumda gene oyle  ıs buldum ama jopcenterdakı eleman good sprechen good jop bissen sprechen bissen jop gibi bir seyler demıstı bende ok kursa gıdelım dedım Allah'a var bisiler

ogrenmeye calısıyorum cabalıyorum ama bıraz kafa gıdık almıor fazla suriyelisi gelior benden 1 ay once basladı kursa gecen hafta dikkat ettim telefonda anmeldung yapıordu  delı oldum bende buyuk sorun var dedım ama ınsAllah ogrenecegım

Almanyayi sevdim cunku bende en buyuk sorunum turkiyede kurallardi burdada en sevdigim sey kurallar insanlar karsindakine saygi duyuyor kurallara uyuyor  ve ben bunu cok sevıyorum akabınde alım gucu ı

burda 2 aydır devamsızım toplamda nasıl sorun cıkar akabınde gecen test yaptı b1 alamasın dedı cok kotu dedı ama ben carısaya cıktıgımda gayet karsımdakıyle anlasabiliorum ınsAllah ılerletırım  sımdıden cevaplar ıcın tesekurler

Break4Love

Tugce Hanım genelde bbcnın almanca ogretten belgeselerıne bakıyorum ama 2 dakka sonra unutuyorum  neden bılmıorum bana su derdı dasları bırde welche solttelerı ogrenecegım bı yol gostersenız sevınırım Cevaplar ıcın Tesekurler

fuk_18 hocam gercektende bazı konularda cok yavas ve serınler  ornek aok ornek evlılık ornek telefon baglatma

bır ınsan telefon baglatmaya 2 ay sonraya gun verırmı  ama genelde esım ugrastıgı ıcın pek gırmıyorum  2 kere dovusecektım ondan sonra kagıt ıslemlerınden uzak durdum hayatım ben halederım dedı ama genel olarak yesıl

guzel bır ulke bırde ıse baslayıp cebımızde para olup gezdıgımızde bence daha guzel olur

ama turkiyeyi bazı konularda arıyorsun mesela nazla ıs yaptırma al abı su 5 lırayıda 2 dakka yap falan  burda adama 20 euro teklıf ettım banamısın demedı

kamufle_2133

selam konu açılmışken bende sizlere bir şeyler sormak istiyorum öncelikle Almanya bazı konularda çok hantal o konulara girmeden benim asıl olan konuyu sorayım size 4 ay  2gündür burdayım ve halada dil kursunu bekliyorum nihayetinde geçen haber geldi gittik konuştuk kursla ve bu ayın  18 nde sınava tabi tutacaklar 30 dk lık dil seviyemi belirleyip ona seviyeme göre sınıfa yerleştireceklermiş şimdi benim çocuk üzerinden aile birleşimi yaptığım için A1 Falan hiç birşey almadım fakat interneten indirdiğim videolarla ve sitelerde kendimi geliştirdim biraz A1 seviyesinde falan varımdır sanırım fakat yinede temeli sağlam almak için sıfırdan başlamak istiyorum bu yüzden sınavda ne yapmam lazım bildiğim şeyleri yapmıyayımı ne yapayım gerçi sınavın nasıl oldugunuda bilmiyorum burda tecrübeli arkadaşlarımdan öneri alacaktım.
sınavda  soracakları bazı soruları bilebilirim ve geçebilirim fakat bilmiyeceğim ve atlıyacagım şeylerde olacagını düşündüğüm için dili temelden almak istiyorum özelikle bu konularda tecrübeli olan tuğçe arkadaşımdan bilgi rica ediyorum ve burdaki yaşantımı kolaylaştırmak ve gelecekte daha rahat etmek için nasıl bir yol sunarsınız edindiğim bilgiler neticesi ile diyorumki b-1 aldıktan sonra dilimi dahada geliştirip artık c.1 kadar gidebilirmiyim bilmiyorum ve ondan sonrada meslek okulunda 2-yada 3 senelik meslek okulunu bitirip kendime yakın bir meslek edinmek yoksa diğer türlü burda hep statüsüz bir işçi  sağda solda sömürülen bir işçi olarak kalınır sanırım yinede siz değerli tecrübeli arkadaşlarımın göstereceği yol önemliolur benim için

tugce_doerjer

Almancada isimlerin önlerine artikeller gelir der die das her ismin kendine ait artikeli vardir. bu artikeller de ismin hallerine göre degisirler akkusaitv dativ genetiv olurlar. ayni türkcedeki gibi nasil bizde ismin e hali de hali den  hali varsa almancada da ayni. kelime ezberlerken artikelleri ve dogul halleriyle ezberlemeniz gerekiyor cünkü kelimeler cogul olduklari zaman yapilari degisiyor. bunlar önemli. cogul isimlerin artikeli die.

soru sorarken de artikellerden yarim alacaksiniz

welche   = die
Welcher = der
Welches = das

sollen,wollen,möchten,können,brauchen modalverb lerdir. bunlar ikinci yardimci fiil görevi görürler. kullanimlari kolaydir bir kere kaptiktan sonra. ayni türkcedeki gibi yardimci fiilleri cümle icinde kullanabilirsin.

dedigim gibi sitede bir sürü gramer dersleri var kelime listeleri artikeller var. hepsine bir göz at. takildigin konuda yardimci oluruz. konu acarsin takildigin her konuyu yazarsin bizde elimizden geldigi kadar cevaplariz sorularini. cok stres yapmadan bol alistirma yaparak bol tv izleyerek ve kitap okuyarak kaybettigin zamani telaffi edersin.

kaanK

Öncelikle  "Break4Love" ,  yeni gelmiş ve gelecek olan arkadaşlar için önemli tavsiyelerim var.

1. Eşinizin geliri veya aldığınız yardımla çok çok çok büyük sıkıntılar yaşamadan hayatınızı sürdürebiliyorsanız KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE ilk 1,5 yıl kursunuz bitinceye kadar ÇALIşMAYINIZ.  Almanca öğrenin, almanca öğrenin, almanca öğrenin. Tamam belki çok sıkılacaksınız, bunalıma gireceksiniz ama yinede kendinizi Almanca'ya verin almanca çalışın. ÇOK ÇOK önemli.
Kursa mutlaka gidin bir gün dahi olsa devamsızlık etmeyim. Kursta öğrendiklerinizden daha önemli olan kurs arkadaşlarınızla günlük konuşmuş olmanızın çok daha faydası olacak, bunu sonradan fark edeceksiniz.

2. Türkiye'den kısa kurslarla aldığınız A1 sertifikası sadece bir kağıt parçası, hiç bir önemi yok. Eğer TR'da sağlam bir kusa gitmeden gerçekte olması gereken gibi hiçbir sıkıntı çekmeden A1 seviyesinde konuşuyorsanız sorun değil ama öyle değilse Almanya'daki kusa mümkünse yine A1 seviyesinden başlayın. Çünkü siz 3 ay sonra A2 seviyesinde başladığınızda arkadaşlarınız bir biri ile tanışmış, zaman geçirmiş oluyor ve siz uzun bir süre sınıfta yabancılık çekiyorsunuz.

3. Break4Love 'un dediği Suriye'li  tabiki öğrenecek, öğrenmek zorunda, canını kurtarmış gelmiş, burada olmak hayatının en önemli fırsatı, gitmemek için canını dişine takacak öğrenecek.  Öğrenemiyorum diye bir bahane yok. Perfekt olmaz ama konuşursun, her şekilde öğrenirsin.

4. ilk etapta B1 sınavına girip sertifikanızı almadan hiç bir Türkün size teklif ettiği kaçak işleri dikkate almayın. Onlar için sizin almanca öğrenmemiş olmanız önemli değil, onlar için işi bilen birisini ucuza çalıştırıp daha çok kazanmak, sizleri eşek gibi kullanmak olacaktır. Bu şekilde yapılan yardım teklifleri aslında sizin faydanıza değil kesinlikle zararınıza olacaktır.  Tabi aynı anda hem kursa gidip çalışabilirsiniz ama bu durumda yinede çalışmayın derim, kurs sonrası o günü mutlaka ve mutlaka tekrar edin konuları tamamen kavrayın.

5. İlk yıllarınızda Almanca ile yatın Almanca ile kalkın, tek işiniz bu olsun. Bir süre sonra iyi almanca bir çok insanın önüne geçmenizi sağlayacaktır. Bunu kesin iş sahibi olur şeklinde değerlendirmeyin ama şansınızı büyük oranda arttıracaktır.

6. Eşinizin Almancası iyiyse onu sizinle Almanca konuşması için zorlayın, günlük konuşma çok önemli, ev içerisinde konuşamıyorsanız çevrenizden birisiyle mutlaka günlük yapınız. Örneğin ben   mahallemde nine bir komşuma var, her gün bahçesine bakım yapar, ilk günlerde onunla tanıştım, kurstan sonra yanına gider bahçede ona yardım eder Almanca sohbet etmeye çalışırdım, her şeyi tane tane anlatır öğretmeye çalışırdı.

Son olarak;

Almaya'ya alışamıyorsanız ve alışamayacağınızı düşünerek sürekli bu düşünceyle hayatınızı geçiriyorsanız, alışamayacağınıza inanıyorsanız  en kısa zamanda vakit kaybetmeden TR'ye dönün, aksi taktirde zaman geçtikçe hayat size cehennem gibi olacaktır. Bir süre sonra ne buradan kopup gidebilirsiniz, nede burada mutlu mesut yaşayabiliirsiniz, hem mutsuz olursunuz hem gurbet kuşu. Hiç olmazsa mutsuz olacaksanız memleketinizde olun.

Break4Love

Azynen benim sorun bende 0 dan cocuk uzerı geldım  oncelıkle der die das lara calıs sayılara hemen ıkılı ılıskılere gırmeye calıs karınla almanca konus

cocuklara turkcezı ogret ama yanlız  akabınde welche soltelere calıs sana lınk atıyorum bana cok yardımcı oldu bos zamanlarında  bunu ızle

https://www.youtube.com/watch?v=4lk9rS7n-4Q&list=PL0AEA0DC06F9577B6

kamufle_2133

sitede alıntı yapmakta sorun var sanırm  kaanK Arkadaşım verdiğin bilgi öneri ve tecrübelerini paylaştığın için teşekürler.

KaLpSiz

Bende.yorum.yapmadan duramayacagim kacak calisirsin.kursa gitmek istemezsin param var devletin parasina muhtac degilim.dersin devletten yardim alirsi. Bahce isi var 70-80 euro kazanirim dersin gitmezsin. Ya kardes senin ne isin var burada Allah.askina :) ben neler yasadim hâla yasiyorum ufuk cok iyi taniyor beni ama kimse gulmesin alay etmesin ozelliklede eski esimin ailesi diye su anda Almanya'da hayata tutunmaya calisiyorum tek yasiyorum arabam var bana yetecek kadar parada kazaniyorum isim var   cocugumuda goruyorum uzun lafin kisasi sunu soyleyeyim esinin ailesinden baski gormussundur o konuda haklisin bende ayni.seyleri yasadim. Ama bu anlattiklarindan hic birini yapmadim genede yurumedi evlilik ama senin hakkinda sunu soyleyebilirim (anlattiklarindan yola cikarak ) sana esin nasil tahammul ediyor hayret. Son olarak turkiyeden kacan turkler kurtler vs laflar kullanma o.insanlar burada neleri.basariyor calisiyor dil. Ogreniyor asalak.olarak yasamaktansa ve doktora esiyle vs gitmektense bence bazi insanlarla kendini kiyaslarken aynaya baksan daha iyi.olur. kacip gelenlerin basardiklarindan hangisini basarabilmisim.diye saygilar...

Break4Love

Alinti yapamiyorum Kalpsız  bahce ısını kacak olarak calısmak ıcın soyledım ama ben ve esım bunu etık bulmadık akabınde bende 15 gun calısıp hem o sıra evı dayayıp doseyıp soyledım ayrıldım turkıyeden gedıgmde  900

euro cıvarı param vardı  berlınde kaldım orda baya bir sıkıntı cektım turkıyedede evımın cogumalzemesını ordakı suriyeli insanlara vermıstım geldim 4 aya yakın berlınde ev bulamadım hotellerde falan kaldım baktım olmuyor

dedım yuru gerı donelimamcası aılesı degısık  bu sefer rıca ettı baska sehre gectık ordada kayın babamın bahce ıslerınde gel calıs dedı bende calıstım bır sure akabınde  isten cıktım 1600 euro cıvarı para topladım o sıra evı dayayıp dosedım

akabınde burdakı bazı arkadaslar bunun etnik bısey olmadıgını beklememı soyledı zaten jopcenter gereken yardımı sıze  kurs bıttene kadar yapar sonra calısırsın denıldı en nıhayetındede bugun kagıdım geldı ızın verıldı

hatta sımdı o konu hakkında fıkır alıs verısınde bulunacaktım

yardım konusuna gelınce haftaya ıs basvurusuna gıdecegım toplamda saatı 8 eurodan anlasacakmısım denılene gore bana 1000 euro para kalacakmıs 800 euro falan kesıntı olacak denıldı yanı burda yardımı senın veya onun

babasının hayrına vermıyor yarın calısıp vergımı verdıgımde parasını benden fazlasızla cıkaracak

akabınde turklerle kurtlerı bıraz daha onyargıllı degılde akıllıca dusundugunde anlıyabılırdın kolne gıdıyorum kurt camısı ayrı dusseldotfa gıdıyorum turkun camısı ayrı   pasaport cıkarmaya gıdıyorum konsoloslugun onunde 

1 avuc  Vatan haını ıs yapılmasını engellıyor  bı yere gıdecegım cumaya biri der kurde gıt onburu caferıye oburu yok mıllıgenclıge burda 30 bolunmussuz

neler basardıklarına gelınce Ben burda bısey basarmıs turkler pek goremedım Hatta hıc goremedım aldı netto gıbı kuruluslar dunyada 1 avuc olan yahudılern  sen burda nufusun %10 olusturuyorsun bır saglam temsılcın

bıle yok donerciden marketten baska pek bıldıgın bısey yok  1 avuc ermenı lobısı almanya fransayı havda zıplatırken sen ancak  doner satarsın neler basarmıslar dıyorsunda ben pek bısey basarmıs ınsanlar pek goremedım

dil konusuna gelınce elın ıtalyanı morrocolsu zaten anlatıor