Almanya'ya Aile Birlş. ile giderken hangi belgeler götürülmeli?

Başlatan pillarmann, Mart 08, 2016, 11:42:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pillarmann

Arkadaşlar herkese merhabalar, uzun süredir almancax'ı ve sizlerin önerilerini takip etmekteyim, Almanya'ya aile birleşimi vize başvurusu yaptım ve kabul oldu, Mart sonunda Almanya'ya gidiyorum, şimdi sormak istediğim bir konu var, eşim alman, mesleği var, ev de hazır, bana da oturma ve çalışma hakkı verdiler,
ben Almanya'ya giderken kendimi kaydettirmek için buradan hangi belgeleri götürmeliyim?
örneğin, nüfus kayıt örneği, noterli almanca tercümesi gibi belgeler gerekiyor mu?
bu konuda yardımcı olursanız her zamanki gibi yine almancax ailesine müteşekkir kalacağım :) şimdiden herkese çok teşekkürler.

fuk_18

yok yok hic birsey götürme varsa egtimin onun ile iligli diplomalari götür geri kalan herseyi ordan ayarlarsin

pillarmann

Hocam yanıtın için çok teşekkür ederim, bu yanıt benim için yeterli fakat yine de sormak istediğim aynı bağlamda bir soru daha var,
eşim orda yabancılar dairesine hangi belgelere ihtiyacımz olduğunu sormuş, şu listeyi vermiş çalışan:

-          Reisepass

-          Heiratsurkunde

-          Sprachnachweis

-          Anmeldebescheinigung

-          Finanzierungsnachweise (z.B. Lohnscheine von Ihnen)

-          Krankenversicherungsnachweis

Burada Reisepass tamam pasaportum, Heiratskunde nikah belgemiz, Sprachnachweis benim aldığım A1 dil belgesi, eşimden istenen Finanzieringsnachweise, fakat buradaki "Anmeldebescheinigung" ve "Krankenwersicherungsnachweis" ı nasıl edinebileceğim hakkında da bilgin var mıdır acaba? şimdiden çok çok teşekkürler.

fuk_18

sen türkiyeden gelen degilmisin, onlar istesin hic birsey götürmüceksin ilk 3 belgen var digerleri zaten almanyada esinin uzerine olcan bosver isguzarlik sadece

pillarmann

yeniceri57

selamlar

bilmiyorum belki boşuna oldu ama ben daha önce çalıştığım iş yerinden aldığım referans mektuplarını, diplomalarımı, sertifikalarımı, transkriptlerimi tercüme ettirdim.

belki lazım olur.

pillarmann

yeniceri57 dostum çok teşekkür ederim cevabın için, tabi çalıştığım yerlerden referans mektuplarını herşeyi almancasını hazırladım :) cevabın için çok teşekkürler.

pillarmann

tekrar merhabalar, takip mesajı yazmak istedim, aufenterlaubnis için kesinlikle  Krankenversicherungsnachweis ile ilgili belge bulundurmam gerekiyormuş, sadece ilk üç belge ile olmadı.. baya zor duruma düştüm şu an almanyada bu sorunla uğraşmaktayım. almanyaya gelecek diğer arkadaşlar, eşinizin finansal belgeleri hariç diğer belgeler hakkında siz siz olun mutlaka araştırma yapıp nasıl temin edeceğinizi araştırın.

yeniceri57

sagol kardes bilgilendirme icin..
ilk sorunda Almanya ya hangi belgeleri goturmek gerekir diye sorudugundan oyle cevap verilmis. cunku turkiyeden goturecegin herhangi bir belge yok. pasaport haricinde.
bu istenen belgeleri auslanderbehorde istiyor oturum icin. kesinlikle Krankenversicherungsnachweis, Anmeldebescheinigung istiyorlar. Krankenversicherungsnachweis icin IKK ya da AOK ya esinle beraber gidip kayit olmak gerekiyor sonra auslanderbehorde ye vermek gerekiyormus. zaten turkiye den basvuruken verdigin tum evraklar memurun elinde oluyor. o yuzden evlilik belgesi dogum belgesi falan onlari istemiyorlar. Dosya onlarda oldugu icin. benimde basvuru yapali 20 gun oldu. 4 hafta da gelir oturum kartin dedi. beklemedeyiz.

selametle