insolvenz

Başlatan sinem2311, Nisan 09, 2016, 06:19:26 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sinem2311

Mrb. Benimde sole bi.sorunum var.malesef esim.borclardan dolayi.insolvenz yapicak. Ve bizdee tr ye.donmek.istiyoruz. esim.giris.cikis.yaomak.istiyo.kizimda 4 yasinda alman vatandasi.donersek turkiyede.okumasi.icin.neler yapilmasi gerekli.ve esimin.sigortasi nasil.olucak. turkiyde.sigotadan.yararlanailiriyiz. bilginiz vrmi acaba

fuk_18

insolvenz demek istediniz sanirim, esinizin borcu ne kadar eger cok degilse yapmasini tavsiye etmem insolvenz yapip Türkiyeye dönerseniz Türkiyede calismaniz ve sigorta yaptiracaksiniz. alman vatandasi olduug icin giris cikisda sorun yasamicaktir yada Türkiyede kalmada mavi kart yeterli olacaktir kizinizada türk kimlik cikartiysaniz birsey yapmaniza gerek yok direk Türkiyede yasi gelince yakindaki okula verebilirsiniz sadece almanya icin okuldan kagit alip Türkiyede okdugunu gösterir Almanya'da gerekli mercilere vermeniz gerekli

sinem2311

Esim alman vatandasi degil.kizim sadece oyle.ama dedigin.gibi.tc.kimlik.cikartirim ozaman.sorun.olmaz.yani.cocuk.icin.dimi.esim  tr de  olsa tc vatandasligiyla.6 ayda.bir.giris.yapmasi gerekicek.ozaman.dimi.tr calissa bu.sekilde.bi.sorun.olurmu acaba. Almanya'da bi.yer.belirtmesi.gerekirmi tr de olsa.70 bine.yakin var zorlaniyoruz.esim calismiyorda rahatsiz.kendisi.yani.burda.bogaz.tokluguna gecincegimize tr de oluruz.diye dusunduk.

Burasi.bizim.icin.artik.yassancak.yerden.cikti.birikim.yaoa miyoruz.huzur.derseniz.oda.yok. kimsemizde yok.bize.en.mantikli.bu geldi.peki.insolvenz de  esim calismadigi.icin.sigorta.nasil odencek  haberiniz.varmi acaba.

fuk_18

oncelikle 6 ayda bir giris cikis olmuyor oturumu iptal olur esinizin esiniz ya alman vatandasi olcak yada oturumu öldürüp gitcek tr ye  kizin icin ise türk kimligi cikartman lazim zaten hakki var

sinem2311

Neden oturumu iptal olurki.bu sekilde hem hakkini oldurmez..insolvenste olup turkiyeye temelli donus yapilabiliyormu

sinem2311

Almanyadan dindugunde temelli sigortasi ne oluck pki.tr yrmi aktrick.orda calistiginda elinden parayi almazlarmi.yada burda ev tutsa tek odali giris cikus yapsa.o sekil hkkini oldurmeden

Almancax06

Bu altı ayda bir gişir çıkış meselesi için bişey söylüycem öyle bir şey yok. Alman yetkililerinin söylediğini söylüyorum TC vatandaşı isen Almanya da süresiz oturumun var ise bir sene içinde en az altı ay Almanya da yaşamış olman gerekiyormuş. Öyle kafamıza göre giriş çıkış yaptım hakkımı öldürmedim diye bir şey yokmuş. Ya Almanya da yaşayacaksın ya Türkiye  de aynı anda iki ülkenin imkanlarında yararlanmak gib bir lüksün yok yani adamlar tercihini yap diyorlar. Bu çocuk içinde eğer Almanya da okutmaz isen başvurunu yapıyorsun çocuğun sosyal yardım haklarını kesiyorlar. Yoksa bunun içinde cezai işlem yapıyorlar. Bence kesin bir karar verin yoksa hayatınız hep ikilem içinde kalıyor. Giriş çıkış yapmakla çözülmüyor işler. Diğer konularda fuk_18 kardeşim gerçekten bilgilidir söylediklerini ve uyarılarını dikkate alın.

sinem2311

Ben.soyle bisey duydum.birde. yabancilar dairesiyle sanirim.yada avukatlami tam.hatrliyamiyorum.onlarla.kinustugun zaman derdini.anlattinmi sana 3 senelik.tr de kalabilirsin.fln.diye.bi.kagit veriyolarmis. Yalniz.tr de adresini fln.herseyini.buraya.bildirmen.gerekiyormus bunla.ilgili.bilginiz varmi.insolvens.yapinca. belli.miktar.para veriolarmia.gevinmek.icin. tr ye gidince eger.o.para devm.edermi acaba

fuk_18

sinem yazdiklarin cok kotü zar zor anliyoruz lütfen dogru duzgun yazarsan daha net anlicaz sana, tavsiyem

ben kafadan uydurmuyorum esinin oturumu ölür yamanin dedigi gibi 180 gün mutlaka almanyada kalmasi gerekli esinin 1 yil icinde  senin icin de gecerli bu tabiki alman vatandasligi olmayan kisi almanya disinda 180 gunden fazla kaldigi zaman oturumu iptal edili bunu izni falanda yok yabancilar dairesi izin vermez size

ve insolvenz de zaten türkcesi iflas demek iflas yazsaniz yeterli cunku dogru yazamiyorsunuz, daha öncede dedigim gibi eger 50 100 bin borcu yok ise onermem iflas göstermeyi 7 sene hic birseyin olmuyor sütüne ve belirli para ödemenizde gerekli tabiki iflas deyip siyrilamiyorsunuz illa cebinizden yine para cikiyor iflas icin kurumlar var esiniz almanyada yasadigina göre bunlari bilmesi gerekli o bürolara gidip sorabilir

cocuk icinde dedigim gibi türk kimligini cikart önce ondan sonra türkiyeye dönerken cocuk parasi aldiginiz tüm yardimlari kestirin cunku ilerde faizi ile geri ödersiniz ve esininde simdiye kadar calismisligi var ise toplu olarak parasini alir almanyadan sigortadan o sekilde tum haklarini öldürür dönersiniz sadece kiziniz 18 yasina kadar cift vatandas olur kizinda buyuk ihtimal türkiyede buyucegi icin türk vatandasligini secip komple türkiyede kalirsiniz

omerumutesen

schuldenberater ile görüstügünde söyleyecegi ilk kelime borcun ne kadar  ?

30.000 euroya kadar borc duzenlemesı yapıyorlar  ıstersen tek seferde 2500 euro cıvarı odersın  ve 2 sene ıcınde  schufada eksı puanla kalır ve 2 sene sonunda temıze cıkarsın bunu  3 yılda bır yapabılıyorsun yada aylık 50 euroluk odemelerle 3 yıl boyunca odersın ayrıetten 2 sene tekrarda schufada eksı puanın kalır.

ıflas yasasına gelınce  o anayasa ıcerısındekı kanunlar geregı borc duzenlemelerıne af yasası olarak gecer  5000 euroluk borcada ıflas gosterebılırsın sıkıntı degıl fakat 7 yıl bu yasa geregı yasal surec ve uzerıne de 2 yıl schufada  eksı puanla kalma suresı var 7 yıl sonunda  2-3000 euroluk bır net maaslı ıste calısıp odemelerın devam edıyorsa bu 2 yıllık sure daha da kısalıcaktır banka ıslemlerın lastschrıft odemelerıne gore dıyebılırım.

ıflas gosterdıgınde  eger bır degısıklık olmadıysa tekradan temıze cıktıktan sonra 15 yıl ıcınde yapabılıyorsun.ıflas yada borc duzenlemesı yaptıgında tum borcların avukatlık yoluyla uzlasmaya gıder sen oturursun evınde mektup bıle gelmez yılda bır kere schuldenberater a gıdersın yıllık 80 ıle 250 euro arası avukatlık parası odersın schuldenberater a gore degısır ıflas gosterdıgınde pfændungsschutzkonto actırmak zorundasın bu yuzden 3 kısılık aıleye aylık o kontoya gırebılecek mıktar yanlıs olmasın ama 1900-2100 euro cıvarı kontona aylık bu mıktardan fazla gıren her cente el konur ve avukatlık yoluyla odemelerıne ılave edılır  hıc bır hak ıddaa edıp gerı alamazsın ayrıetten yıl ıcınde kontodakı mıktarı asan her sefer ıcın avukatlık masraflarında gelırın asılmıs gozuktugunden avukatlık masraflarında artar yıl sonundakı mıktarı  bıraz yada bır kac kat gecebılır.

turkıyede yasama sartlarına alakalı konuyla gereklı olanları arkadaslar zaten dogru bıcımde aktarmıs sana  ıflas yasasını kullanıp burdan turkıyeye gıtmenın bır faydası yok ve ayrıetten af yasası Almanya'da yasayan ınsanlar ıcın gecerlı burdan gıttıgınde alg 2 alınmadıgı takdırde yıl sonunda bunlar hangı gelırle gecındıgını soracaklar

buna hıc bır hak ıddaa edemeyeceksın ve ustune ustluk turkıyede oldugunu soylersen turkıyede nasıl gecındıgıne daır gelır ısteyeceklerdır kesınlıkle bu ısı devam ettırebılmen ıcın bu sekılde turkıyeye gıdınce bu borclar ulkenın borcu olup kalmıyor sonucta turkıyedekı gecımıne hıc bırseyıne karısamazlar elbette burdakı fınanzamt oyle herseyı basıte alıp amannn bosver dıyecek bır kurum degıl bence burda borcu sıfırlamadan gıtme ısıne kalkısmayın derım tercıh sızın unutmadan ayrıetten bu ıslemler yapılırken schuldenberater glæubıger sayısına gore 300 ıle 800 euro arası ıslem ucretı cıkartacaktır bu ayrıetten pesın yada bır kac taksıtle odenıyor ınternet cok basıte ındırgemıs bır cok schuldenberater var fakat ıslem yapıldıgı esnada yada konto da kı parayla alakalı sureklı sorunlar cıkabılmekte aldıkları para kadar ılgılenıyorlar dıyebılırım yanı

sinem2311

Cok tesekkur ederim gercekten. Cok guzel anlatmissiniz.ama bizimde sorunumuz su.esim calisamiyor belki.erken.emeklilige bile gecebilir.psikolojik olarak rahatsiz biraz. Calisamiyor 3 seneden beri.biz tabikide boyle bi duruma dusmek istemezdik ama. Dusuncemiz su.burda bi birikim yapamicaz .kitkanaat gecincez .burda gurbet cekip yasamaktansa turkiyeye gitmeyi dusunduk.kafamiz zaten karisik bilgilenmek istedim.bende turkiyeden geldim esim rahatsiz herseyle ilgilenemiyorn ben zaten yarim yamalak almancayla .cocugun okulu olcak ne biliyim yani extra seyler  cikicak esim o konuda rahat yani herseyi bana yuklemeyin diyor mesela.ama ben.ne.kadar yapabilcem. En azinda turkiye memleketim herseyin.ustesinden gelebilirim Allahin yardimiyla.bu yuzden ogrenmek istedim .acaba tr de yasasak nasil olur diye. Suan tum dusuncelerim sifira indi diyebilirimm:(

omerumutesen

Sinem ise girsin ev bulsun cocugu alsin kocayi biraksin koca dardayken iyice kafayi yesin arkadas birakin böyle seyleri aile kurmak cocuga 4-5yil sonra baska anne baba göstermek kolay degil oyle yap sen yap diye sirt sivazlayarak borclar yuzunden boyle bir sacmaliga girmeye gerek yok  su anda kit kanaat gecinme falan filan  hepsini birak ödeme borclari  hicbirini  3-5 ay icinde  avukat kagidi gelince gelirini yazar gönderirsin hic bir sey kesemezler o arada iflasi gösterirsin   kimsede bir sey yapmaz oturursun burda braya her gelende birikim yapacak ülkeye ev araba almis bir sekilde dönecek diye bisey yok  yikici degil yapici olun her halukarda 

sinem2311

Hersey okadar basit olsa.kolay olsa. Sabir.en.onemli sey.Allah herkesi bi sekil siniyor buna.inaniyorum.ve bu zor zamanlarin geciceginede inaiyorum. İnancimiz olmazsa dedigin gibi olurdu belki:) ama guzel iyi zamanlari goz onune alicaksin.pess etmek yok hemen.sabrin sonu herzaman guseldir.ben esim icinde uzuluyorum kendide boyle olmak istemezdi.basta bole sorunlar yoktu sonra sonra cikti babasi vefat etti tek basina geldi.hersey ust uste gelmeye basladi.akrabasi hic.yok daniscagi fikir alicagi buyuk biri. Oyuzden psikolojik sorunlar cikti iste.daha cok genc ben.anlamak istiyorum.anliyorumda birazda olsa.ama iste.malesef.budurumdan bende etkileniyorumm.o ayri bisey:) bakalim artik.gorucezzz.neler olucakk

sinem2311

Boyle birsey yzuunden tabikide  ayrilmayi dusunmem.iyi ginde.kotu gunde diye sozumuz var heskeste oldugu gibi. Bu arada eve tabikide ev araba degil derdimi. Huzur onemli olan. Bizde bu huzuru burda bulamiyoruz. Buyuzdende daha cokk gitmwk.istiyorum zaten.esim icinde iyi olucak cunku .kafasi daha.cok dagilcak. Etrafinda sevdikleri.insanlar olucak.ben bunlari dusundugum icin yani istiyorum.insllah anlatabilmisimdir. Cikmazda zor durumda kimseyi birakmasin Allah.cok icten.bunu soyluyorum.

omerumutesen

Simdi isin bir de su yanindan bak burdan türkiye gittiginde esinin eksiksiz calismasi lazim yada seninde artik basil uygunsa  cünkü türkiyedeyken hastaligi yüzünden calisamamasi demek  ordaki maddi imkanlarinizi bilmeden söylüyorum büyük bir külfet kira elektrik su  hele kücük bir sehirdeysen kisin kömür parasi  yada dogalgaz  bütün bunlarin üstüne  cocugun hastalandiginda sikinti oldugunda ayri bir dert tüm bunlara ragmen kocan bir sekilde tedavi olmaya kalkarsa devlet bir cok ilaci karsilamiyor yani tamamini  hani su pozisyonda türkiyede kafasi dagilacak diye de körü körüne adim atmayin bence esinin

sinem2311

Cok.sukur bir ev alma ihtimalimiz var.tbi esimde calismasi gerekiyor. En az askeri ucretle calissa bile yeterli olur .kayinvalidemle yasiyoruz oda biza yardimda.bulunuyo cok sukur.peki.bisey sormak.istiyorum bu.gecim parasi verilcek ya.meselaaa iflas durumunda tr ye gelse.o para devam edermii yoksaa alamazmi o parayi.belli bir miktara kadar maas alabilir diye biliyorum gecince ama o parayi borclara sayiliyo sanirim.yada temelli donsekk nasil olur iflasta olupta.o zaman sigortasini tr ye aldirabiliyoruz sanirim dimi