Almanya gunleri

Başlatan yeniceri57, Nisan 04, 2016, 01:35:11 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

ne oldu ya bu yazi senin agzindanmi yoksa alintimi :)

Almancax06

Valla bende çok şaşkınım ama olmayınca zorlamamak lazımmış:) Birde gördüğüm rüya beni çok etkiledi. Resmen o anı yaşadım. Rabbim den uyarıydı sanırım bak gidersen bunları yaşıycan diye. Allah herkesin gönlüne göre versin kardeşim :)

modelci

kaank arkadaşimizin tesbitleri gayet mantıklı.

yeniceri57

Selamlar arkadaslar
Yasadiklarimi sizlere hep yaziyorum. Bu gun yine biraz yazayim dedim.
Geldigimin 2. Ayindayim.A2 kursum privat olarak gittim bitti. Simdi integration kursa gidicem. Sinavina girdim b1 e baslayabilirsiniz dediler. Artik uzun cumleler kurabiliyorum. Derdimi anlatabiliyorum. Komsularimiz cok iyiler sagolsunlar. Hepsi alman .binada en yeni kiraci 7 senelik. Hepsi birbirlerine gidip geliyorlarmis. Bizide aldilar iclerine kaynastik hic bir sekilde bi ayrimcilik ya da irkciliga maruz kalmadik. Surekli omalarla sohbet ediyorum. :) yaslilar tek olunca otur dinle sabaha kadar anlatir.
Ogleden once kursa gidiyorum ogleden sonra calisiyorum. Tek alisamadigim her gun dolan posta kutusu ve acayip havasi. Ne oldugu belli degil ogleden once gunes aksam yagmur gece soguk sabah asiri sicak. Insan ne giyecegini sasiriyor.

Simdilik bu kadar selametle.

kamufle_2133

iyisin yeniceri57 erken adapte olmuşsun ve şanslısın  gelir gelmez kursa başlamışsın.Ben geleli 7 ay oluyor dil kursum bu ayın 25 inde başlıyor kısmet olursa çocuk üzerinden Aile birleşimi yaptığım hiç hiç dil öğrenmeden geldim kursa gitmedim fakat boş zamanlarda kendimi geliştirdim kitaplardan ve internet üzerinden sürekli  çalışıyorum . ırkçılık konusu ise başta yok sanıyorsun ama ileri safhalarda değişik insanlar gördükçe arada ırkçı olanları görebiliyorsun özelikle bazı yaşlılar var nazilerden kalmalar galiba :) heleki ben gibi biraz sakkaların varsa vay haline her gördüklerini işit sanıyorlar  kendileri hep sarışın oldukları için yabancıları hemen anlıyorlar bizim onları anladığımız gibi
Hava konusuna gelince  mersin gibi sıcak bir yerden gelen biri olarak biraz sıkıntı yaşıyorum  oksijeni yüksek fakat iklimi değişken hayatımda böyle bir iklim görmedim geçen aylarda 1 saat içerisinde tam 4 mevsim yaşadım ilk 10 dk güneş vardı kar yağmaya başladı lapa lapa hemde 10-15 dk sürdü 10 dk sonra dolu yağmaya başladı 10-15 dk sonra yağmura çevirdi  en sonda  bulutlu yarım güneşli ara ara yağmurlu  bir hava oluştu :)   kışın havanın   puslu bulanık  görünmesi  insanın ruh halini etkiliyor