Çarpraz sorgu vize başvurusu yapılacağı anda belirtilir mi?

Başlatan telasli, Nisan 25, 2016, 08:57:47 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

telasli

Bugün sabah ankara konsoloslukta görüşmem vardı. Eşim benden yaşca biraz büyük olduğu için memur üstüne bastıra bastıra eşiniz sizden büyük dedi bende gerekli açıklamayı yaptım. sonra almanca konuştuk sonra nerde nasıl tanıştınız dedi sonra parmak izi aldı ve vize başvurunuz 3 ay içinde sonuçlanır dedi. Sorum şu; eşim benden büyük olduğu için çarpraz sorguya alınır mıyım? eğer alınacaksam bu görüşme esnasında belirtilir mi?

kaanK

Çapraz sorgu genellikle konuşma havasında gerçekleşiyor, yani eşlere sorulan sorulara verilen yanıtlar değerlendirme kısmında karşılaştırılıyor. Aslında "Evet şimdi size çapraz sorguya alıyoruz" demezler.

kamufle_2133

Sana lazım olan tüm cevaplar burda var     Almanya konsolosluk çarpraz sorgu - Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular - 1 
Seni çağırıp çağırmıyacaklarını önceden bilmek imkansız evrakların yabancı şubeye gitikten sonra şüphye duyarlarsa seni çağırırlar çapraz sorguya
önceki konuları incele çapraz sorguya girenlere sorulan sorulara hazırlıklı ol memur kendince sinyal yakmış  memurun elinde bir şey yok sadece gerekli notları alıp evrakları gönderir   yaş farkından dolayı çapraz sorguya çağrılabilirsin  hazırlıklı olmalısın
evrakların yabancılar şubesine ulaşıp incelendikten sonra belli olur  umarım bi sıkıntı çıkmaz .

telasli

inşAllah bir sıkıntı çıkmaz kardeşim. Dündü konsolsluk görüşmem. Ankara beni bitirdi adanadan arabayla gittim yol hiç çekilmiyor resmen mahvoluyorsun. o kadar yorgunluğun stresin üzerine birde görüşmeye gidiyorsun yeterli görmüyorlar. çapraz yapacaz derlerse mecbur yine gidecez Allahtan hiçbirşeylerinden korkum yok evliliğimiz fazlasıyla legal ve gerçek. ama işte o yol o muamele yoruyor be insanı.

telasli

bu arada yabancılar şubesi evraklar üzerinde neyin incelemesini yapıyor neye dikkat ediyor?

yeniceri57

incelemeyi nasil veya neleri goz onunde bulundurarak yaptiklarini bilemeyiz.  Ama tabi Almanlar acisindan onemli olan bi kac  husus var. 1  evlilik anlasmalimi yoksa gercekmi ? 2 Almanya`da bulunan es gelecek olan esle Almanya`da maddi olarak gecinebilecek mi ? entegrasyon acisindan gelen kisi Almanya`ya adapte olabilecek mi ? dil sertifikasini da bundan dolayi istiyorlar zaten. cunku dil olmadan burda gercekten isler daha zor.
bana sorarsaniz hazir vize basvurusunuda yaptiniz bu saatten sonra beklemek kaliyor geriye bu sure icerisinde de bol bol artikel calisin.

selametle