Ausbildung hakkında

Başlatan beklemeyapma, Nisan 25, 2016, 01:09:01 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beklemeyapma

Arkadaşlar merhaba. Almanya'ya geleli 5 ay oldu ve b1 kursunuda tamamladım bu süre içinde ve Ausbildung yapmak istiyorum. Daha önce yapanlar var mı? Ve nasıl bir yol izlemem lazım? Açıkcası ne tür bir meslek seçmeliyim o konuda da bi fikrim yok. Siz ne önerirsiniz?

tugce_doerjer

abeitsamta gidiceksiniz umschulung yapmak istiyorum diyeceksiniz onlar da size su anda hangi meslekler icin gutschein verebiliyorlarsa o mesleklerin listesini vericekler.

ben yapiyorum umschulung pazartesi günü bitirme sinavim var. kauffrau für spedition und logistikdienstleistung yaptigim meslegin ismi yani nakliye ve lojistik.

size tek tavsiyem cok iyi almanca ögrenmeden baslamayin umschulung yapmaya inanin b1 yeterli degil verdiginiz emek harcadiginiz zaman cöp olur. yapacaginiz meslegin bitirme sinavi ihk tarafindan yapiliyor eger aratirirsaniz ihk yi ne demek istedigimi anlarsiniz. almanlar bile zorluk cekiyorlar bu sinavi gecerken bizler icin iki kere zor dilden dolayi...

ama bu sinavi gecip sertifikanizi alirsaniz bütün is kapilari aciliyor önünüze cünkü en yüksek merciiden aliyorsunuz sertifikanizi ve bütün eu ülkelerinde de gecerli.

daha 5 ay olmus geleli almanyaya kendinize 2 sene ayirin iyice almanca ögrenin ondan sonra umschulung icin basvurun. o kadar az almancayla inanin bana ne sinavi gecebilirsiniz ne de okulda basarili olabilirsiniz. yazdiklarimi yanlis anlamayin ukalalik yapmak degil amacim ama birseye baslamadan gercekte neyle karsilasacaginizi bilmeniz lazim. eger sorulariniz olursa cevaplarim  okey:)

beklemeyapma

Ben açıkcası konuyu bilgi almak için açmıştım. Tabiki dil öğrenmeye devam ediyorum. Pazartesi B2+ Kursuna başlıyorum. Ama kafamda şöyle bir plan var, B2+ tamamlayınca ausbildung yapıp, C1'e de devam etmek. B1'i 2 ayda almıştım. Gayet de güzel bir notla geçtiğimi düşünüyorum. Eşim Alman ve Türkçeyle tek bağlantım İnternete girdiğim zaman dilimi. Ausbildung yapmayı çok istiyorum. Ne kadar çabuk biterse o kadar iyi, diye düşünüyorum. İyi bir maaş için.  Ama B2+ kursu 10. ayın sonunda bitiyor ve ausbilsung genelde 8. veya 9. ayda başlıyor. Sanırım yinede gelecek seneye kadar beklemem gerekecek.

tugce_doerjer

arbeitsamta gidip randevu almaniz lazim hangi okullar umschulung yapiyor hangi okullarda hangi meslek dersleri veriliyor diye. senede 2 kere sinif aciyorlar bir kis sinifi birde yaz sinifi. sinavlarda yaz ve kis yapiliyor. bilgileri size arbeitsamttan alabilirsiniz ama dedigiklerimi kulak arkasi etmeyin 2 senedir ben yasiyorum bunu

milen22

Merhaba benimde ufak bi sorum olucak ben 14 aydır çalışıyordum bazı sebeplerden dolayı kendim çıktım bende meslek ve Almanca öğrenmek istiyorum devletten bu sırada yardım alabilirmiyim

tugce_doerjer

arbeitslosengeld 1 aliyorsaniz gidip arbeitsamta sorabilirsiniz. sanirim 1 seneyi gectigi icin calisma süreniz zaten normal issizlik maasi aliyorsunuzdur. randevu alip ögrenmeniz lazim yardim alip alamayacaginizi. normalde issizler icin yapiliyor bu umschulung yardimi.

ausbildung tamamen ayri birsey. ayni sinavi oluyorsunuz ayni dersleri görüyorsunuz ama ismi ausbildung degil umschulung. ausbildung 3 sene sürüyor umschulung issizler icin arbeitsamttan yardim alinarak yapilan meslek okulunun adi.

milen22

Hayır suan yardım almıyorum gitmedim hiç devlete sebebi ise kendin cikarsan 3 ay alamazsınız dediler böyle birşey varmı ?

tugce_doerjer

ah kendiniz isten ciktiysaniz evet durum farkli isliyor. artik bekleyip sonra basvurunuzu yapabilirsiniz sanirim.

milen22

Anladım peki bu sürec içinde jopcentere basvursam ne gibi faydası olur bilginiz varmı ve bölge bölge fark ediyormu

tugce_doerjer

gidip sormaniz lazim bu konuda bir bilgim yok ben umschulung yardimini arbeitsamttan aldim. bölge bölge farkedecegini sanmiyorum cünkü sinavi yapan ihk bütün almanya dün sinava girdi bende girdim. bugün 2. sinavim var ayni saatte ayni sorularla sinav yapiyorlar almanya genelinde. bu yüzden bir fark olacagini sanmiyorum ama arbeitsamt nasil yapar onu bilmiyorum sormaniz lazim