Üç Dil

Başlatan mikail, Aralık 20, 2006, 04:47:32 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

traumerisch

Merhabalar,
Siteyi yeni kesfettim umarım faydasını görürüm :) benim durumum biraz umutsuz gibi ama :)
Almancayı gercekten sevmiyorum ve maalesef öğrenmek zorundayım. İngilizce biliyorum ve pekcok benzerlik olmasına karsın ingilizceden sonra almanca cok karmasık geldi. ingilizce gibi net bir dil değil, bir sıfat cekimlemesi bile ömrümü yedi resmen :)
Ama almanca bilen bir insan için kesinlikle ingilice öğrenmek cok kolay olacaktır. yanlıs dille baslamısım..

hilal_gh

güzel omuş bunada anca şöyle cevap düşündüm bilmem uyarmıı.gümbür gümbür değil mizimkiii yani almanca:)))
ich sprache Türkisch ein bisschen Engisch bisschen Deutsch.PAYLAşIMINA TEşEKKÜR:

mikail

"ich spreche Türkisch, ein bisschen Engisch, bisschen Deutsch.PAYLAşIMINA TEşEKKÜR"

Sevgili Sevdiğim_sin; o ein bisschen'ler zamanla "gümbür gümbür" olacak. ;)
İnan bana! ;D

Selamlar, başarılar.

yücel

"ich spreche Türkisch, Gümbür gümbür Engisch, Gümbür gümbür Deutsch. ;D

Yani böyle olacak diyorsun dimi Hocam... ::)

mikail

şöyle olsa nasıl olur Yücelciğim: "Ich spreche Türkisch, Englisch und Deutsch GÜMBÜR GÜMBÜR!!!!!" ;D :D ;D

Ve bu da yakışır yani zeki, aydın, dünyaya açık Atatürk Gençliğine! ;)

yücel

Alıntı yapılan: mikail - Aralık 15, 2007, 04:42:53 ÖS
şöyle olsa nasıl olur Yücelciğim: "Ich spreche Türkisch, Englisch und Deutsch GÜMBÜR GÜMBÜR!!!!!" ;D :D ;D

Ve bu da yakışır yani zeki, aydın, dünyaya açık Atatürk Gençliğine! ;)

Genau!!!! So ist das besser... ;D

hilal_gh

ya inşAllah birgün gerçekten gümbür gümbür olur benim ve tüm umud edenlerin gerçekten morel verdiniz saolun danke schön

Sparta

Ben ilk önce almanca öğrendiğim için ,daha sonra ingilizce öğrenirken  bazı kelimelerin aynı oldugunu yada çoğu kelimelerin yakın oldugunu gördüm. Bu açıdan ingilizce ve almanca aynı anda bilmek dahada kolaylaşıyor.
   FakaT önce almanca öğrenip ingilizce sonraya bırakılırsa ingilizce kelimelerin okunmasında büyük sorunlar çıkıyor.Her ne kadar ingilizceyi yazı  yada okuma olarak bilsemde konuşurken almancaymış gibi teleffuz edince sıkıntı oluyor. Almancanın okunusu türkçeye daha çok benzediği için Almanca öğrenmek daha kolay geldi bana.
  Ve seçimimi yaptım Almancamı ilerletmeye karar verdim.. İngilizceyi herkes biliyor.. Farkımız olsun ...  :)

nachtigall

bu üc dil ana dilden baska olacak,

yani almanca+arapca+ingilizce

nachtigall

Alıntı yapılan: de.ali - Mart 04, 2007, 04:51:04 ÖS
ich kann 6 sprache sprachen :)

Turkisch, Serbisch ................................(Muttersprache,Ana dil seviyesi)
English, Kroatisch .................................(Gut stuffe ,iyi)
Bulgarisch.............................................(Mittelstuffe, Orta seviye)
Deutsch ..............................................(Grundstuffe, Baslangic-Genel seviye)

yanlis anlama ama kardes senin bildiign 3 dil zaten ayni

sirpca.hirvatca.bulgarca

bunlara zaten slav dili deniyor.
cok az bir fark var.

ona bakarsak butun  türkler  azerice. türkmence. kazakca,

vb gibi dil bilioyr olur.

vsslm

Eslao

2 dili zor öğrendim 3.cüsü hayal

mikail

;D Öyle deme, Sevgili Eslao, şimdi 3. dili çok daha kolay öğrenirsin. Çünkü yabancı dil öğrenme yöntemlerini öğrendin. Bu, zaten yolun yarısıdır. Bence denemeye değer. Biraz cesaret yahu!  :D ;) :D
Selamlar, sevgiler, başarılar.

Eslao

teşekkürler,elimizdekini bi bitirelim bakalım hayırlısı :D

beginner

Almanca'yı öğrenirken zorlandığım şu günlerde beni hırslandırdınız.Teşekkürler.Kaplumbağa hızında ilerleyen bir almanca upper-intermediate seviye bir ingilizce ve en önemlisi anadilim olan türkçe biliyorum.Umarım almancam da ingilizcem kadar iyi bir seviyeye gelir.:)

mikail

;D Sevgili Beginner; kendine güven ve gayret olduğu müddetçe, kesinlikle aynı seviyeye geleceğine inanıyorum. Başarılar dilerim. Sevgiler.

...mystery...

süpermiş... okey:) çok teşekkür ederim...

MetZGeR16

Çok etkileyici bi şiir:))