Ehliyet konusunda bilgi ve yardim

Başlatan denizli58, Haziran 27, 2016, 10:26:44 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

denizli58

bilgi icin simdiden tesekkur ederim
Artik almanyaya yerlestik yavas yavas entegre oluyoruz bunlarin basinda ehliyetimi degistirerek basladim sormak istedigim ben Türk ehliyetimi alman ehliyeti ile degistirdim bugun alman ehliyetini alirken Türk ehliyetimi aldilar dimdi Türkiyeye gittigimde tekrar ehliyetimi subeden cikartabilrmiyim?

Ozymmm

Ehliyetini çıkaramana gerek yok alman ehliyeti yeterli. Ama ehliyeti çıkarmak istiosan kaybettim demen gerekiyor bu seferde almanyada verdiğin ehliyet geçersiz olacak belki bu ilerde başını agritabilir. Bende almanyaya geleli 1.5 ay oldu Türk ehliyeti var alman ehliyeti almayi düşünüyorum.  Nerden nasıl başlıyoruz ve ne kadar mal oluyor? Ne gibi zorluklar yaşadın sureci özetle anlatabilirmisin  Teşekkürler

denizli58

kayinpederimin alman bir arkadasi vardi surucu sahibi oncelikle bana kursa kayit yapmadi tanidik diye para gitmesin dedi ama telefonda kullanmam icin uygulama saati 35€ ona verdim 1600 soru vardi ama cevrim isi yapacaksan bir kursa kayit olcaksin sirasiyla yaptiklarimi anlatayim oncelikle Turk ehliyetimi Almancaya cevirdim stat ceviriyi ADACtan istiyor yaklasik 52€ bunu yaptiktan sonra ilk yardim kursuna gitmen gerekiyor ve goz muaynesi yaptirman gerekli buda yaklasik 23.99 euro bunlari yaptiktam sonra ausweis ve pass kopini ehliyet tercumeni ve ilk yardim ve goz muaynisiylr birlikte biometrik fotonu bagli oldugun eyaletin tragik dairesine veriyorsun 3 4 gun sonra yogunluga gore degisir sana tüvden mektup gelecek bu mektupta bana 105.4 € bi rechnung gelmisti bunu odediktd  sonra yazili sinava girdim ve ilk seferde yaziliyi gectim ama benden sana tavsiye ben araba surmeyi biliyorum deyipta sakin fahr yapmamazlik etme cunku ben ilk seferde direksiyom sinavindan kaldim 2. seferde aldim simdilik bu kadar baska bir soru  olursa cevaplarim simdiden basarilar kardesim

Beyaz

sinav ücreti ve  direksiyon kurs 1 kez ne kadar hocam ?

Beyaz

denizli58

ben NRW eyaletindeyim dortmund da ben en az 10 fahr yaptim oda 2007den beri ehliyetim oldugu halde fahr basina surucu kursuna 32 euro ödedim ben tüv pratik sinav icin 70 e pratik sinava 35 euroda teori sinavina yatirdim tabi birde surucu kursu sinav gunu 93 euro aldi benden

Beyaz

Ufuk Hocam Selamlar.     Türkce calisma kitabi linki güncel mi ? indirmeye calistim, fakat iindirmek icin ücret istiyor ya da ben mi basaramadim acaba .

fuk_18

kitap güncel degildir online satin alinip sorular calisilabilir, zaten bu sinav ogrenme degil ezberdir bol bol cözüp sorulari ezberliceksiniz cunku almancadan türkce cevirileri mantik li olmadiigi icin dogru bilsende soruyu tam anlayamiyorsun o yuzden en az 100 test yapip ezber yapmak amaciniz olsun.

Zippyshare.com - Ehliyet kitap.pdf

Beyaz

omerumutesen

Türk ehliyetini almış olmaları sana birşey değiştirtmiyor en fazla yardımcı olacagı konu eger kı turkıyeye gıttıgınde ceza yersen yada ehlıyetını kaptırırsan orda türk ehlıyetını verdıgınde almanyada kullandıgın alman ehlıyetın gecerlı olacaktır. yanı bır nevı kaba tabırle cakallık dıyebılırız

Ehlıyet surecıyle anlattıkların hakkında da bazı yerlerı duzetlmek ıstıyorum  turk ehlıyetının cevırısını ADAC dan yapmak sartı yok  yemınlı bır tercumandan yaptıgın zaman onu da kabul edıyorlar gereklı olan sey tercumanın damgasında gecerlı dıp. noları olsun  yanı konsolosluklar etrafındakı tercumanlar gıbı ben 20 euro cevırıyı yaptırmıstım ve gecerlı oldu umschreıbung yapıldıgı ıcın her kurs kafasına gore anmeldung fıatı cıkarabılıyor ama genelleme yapılırsa 80 100 euro arası tutuyor  tüv theorıe sınavı 20.83 euro fahrstunde  klasse b 35.70 euro  klasse a 45.00 euro  prüfung praxis 119 euro für fahrschule praxis prüfung 84.97 euro für tüv

Ek bılgı olarakta ehlıyet cevırısınde turkıyede b+a2 ehlıyetı olanlar burda b yı cevırdıgınde  alman ehlıyetı ıle turkıyede tekrardan motor kullanamıyor o yuzden ben cevırı yaptırırken  ıkısınıde forma doldurdum ve su anda ıkısını bırden umschreıbung yaptırıyorum  yanı bu ıkı ehlıyetın bana malıyetı ortalama 5 er farhstunde ıle bırlıkte  her sey ıcın a dan  z ye  800 euro cıvarını buuyor tabı kı tek seferde  gecılırse eger   offoff:) offoff:) offoff:)ben 3 sefer gırdıgımde halde a klasse tamamlamama ragmen b klasseyı halen gecemedım bu da bana ılaveten 84 euro  daha koydu