Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sidal_Yaren

Alıntı yapılan: DeVriM_23 - Aralık 19, 2007, 02:54:40 ÖS
ilk önce siz tebri ediyorum sidal_yaren size cıkan bu kelimerin temasini neydi söylermisin tsk

Sevgili Devrim Bana cıkan temalar wohnung/zimmer/
bende karsı tarafa Haben Sie schlafzimmer? dedim(yatak odanız varmı?.diye.
2 kart daha verdiler.su dolu bardak ve canta bunada kibarca bana bunu verebilirmisiniz dersen kabul ediliyor.kartlar cok kolay gercekten bakın

Sidal_Yaren

Benim bir sorum var arkadaslar..ben basvuru yapıcam kazandım sınavı ama benden beyaname istediler bunu nerden yaptırıcam.?..Acıklamalı birşekilde bana anlatırmısınız..?

ben bunları anlamadım ne oluyor bunlar nasıl halledebilirim .?

2. [ ] 2 adet ikamet Müsadesi vize basvuru formu

5. [ ] 1 adet beyanname
8. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt örnegi
9. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örnegi

seiblossstill

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Aralık 30, 2007, 11:55:52 ÖS
Benim bir sorum var arkadaslar..ben basvuru yapıcam kazandım sınavı ama benden beyaname istediler bunu nerden yaptırıcam.?..Acıklamalı birşekilde bana anlatırmısınız..?

arkadaşım bunu konsolosluğun yakınında danışma büroları dolduruyor konsolosluk sitesinde örneği var
5. [ ] 1 adet beyanname
ne beyannamesi olduğunu belirt bu şekilde ne istendiği anlaşılmıyo
evli olduğuna dair nüfustan alacağın formül B belgesi
senin ve eğer türk ise (sonradan alman vatandaşı da olsa farketmez)eşinin tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (düşünceler bölümünde alman vat.na geçişi ve eski evlilikleri falan hepsi eksisksiz olacak)

ikametgah başvuru formunun örneği:

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/04/Visa/download__SV__Antragsformular__FZ,property=Daten.pdf

yalnız sana tavsiyem sakın kendin doldurma en ufak bi hatada geri dönersin randevun yanar, zaten almanca doldurulacak danışma büroları eksiksiz dolduruyo 25 lira karşılığında
kolay gelsin Allah yardımcın olsun

crazyvagrant

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Aralık 30, 2007, 11:55:52 ÖS

5. [ ] 1 adet beyanname

2 adet vize başvuru formunu bu linkten indirebilirsin https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/04/Visa/download__SV__Antragsformular__FZ,property=Daten.pdf

uluslararsı evlenme kayıt örneğini ve toplu nufüs kayıt örneğini nufüs dairesinden alcaksın..ordaki görevlilere söylersen sana yardımcı olurlar..yalnız toplu nufüs kayıt örneğinde senin adın başta olmak üzere ailenin ki de olacak.(anne.baba.kardeşler)
aynı şekilde eşininkini de isterler

beyanneme derken tam olarak anlamadım ama seyahat sağlık sigortası olabilir mi..

Sidal_Yaren

sagolun yardımlar için
Beyaname dediler bana mail gelmiş ordada acıklama yapılmamıs bende bilmiyorum

sema2

Sidalcim ben baska bisi hatirlatmak istedim eger esin sadece alman vatandasi ise tr vatandasligindan cikti ise esinin nufus kayit ornegini almak icin nufus dairesine gittiginde karisiklik olabiliyor cunki alman vatandasligina gecenler normal kayittan kayitlari siliniyor ordaki memur eger anlamaz (bende oyle olmustu)ise sistemde kayidi arayip bulamiyorlar.Esim tr vatandasligindan cikmis alman vatandasi su an diye uyarirsan anliyorlar .Ben yazdim ama belkide artik sistem yeni diil memurlar da sisteme hakimdir kolay gelsin sana beyanname dedikleri mal beyannamen yani tr de evin araban bankada paran maasin vs vs neyin varsa tapusunu cuzdanini goturursun birde konsolosluga giderken tum belgelerin orjinallerini bir dosyaya kopilerini baska bi dosyaya koy git ikisinide goster orjinalleri geri iste birakma onlara.

aybuke

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Aralık 31, 2007, 04:12:48 ÖS
sagolun yardımlar için
Beyaname dediler bana mail gelmiş ordada acıklama yapılmamıs bende bilmiyorum
sidal bende turist olarak vize aldım. Bende beyanname nedir çözemedim aynen senin gibi sormadığım yer kalmadı. Esnafım vergi dairesine bile sordum beyannameyi konsoloslukta veriyolar dilekçe gibi bişey isim imza falan seninki de sanırım böyle bişey ayrıca netten aldığım formuda kabul etmediler orda formu tekrar doldurdum 2 gün içinde vizem geldi sömestir tatilinde gidiyorum Allah izin verirse  sende randevu saatinden 45 dkk önce gitmeni tavsiye ederim :)

egee

Alıntı yapılan: kaptankartal - Aralık 29, 2007, 11:33:22 ÖS
        tilsim kardes, kusura bakma ama yazdiklarini okuyunca cevap yazma geregini hissettim, senin gibi yazan birkac arkadas daha var, olayi cok yuzeysel goruyorsunuz, icinde azmi olan herkes neticede bu almancayi ogrenebilir ama sunu unutmamak lazim ki bu alman hükümetinin dayatmasi ile olmamali. senelerden beri buraya gelen türklerden simdiye kadar böyle birsey istemediler de simdi niye mecbur tutuyorlar hic düsündünüz mü acaba? cünkü artik türkleri istemiyorlar, göcmen acigini karsilayacak kendi dinlerinden rus polonyali ve diger yeni eu ülkelerinden istedikleri kadar yabanci isci ihtiyaclarini karsilayabiliyorlar ve bu insanlara bu kanun uygulanmiyor.onlarda dilini bilmedikleri bu ülkede is bulup calisabiliyor ve yasayabiliyorlar. böyle bir dayatma bundan 200sene önce(1799 da) tesbit edilmis olan insan haklari beyannamesine de tamamen aykiridir. bizim bazi aydin turk kükenli alman milletvekillerimiz ve hatta bazi alman milletvekilleri niye bu yasaya siddetle karsi cikiyorlar diye kendinize bir sorunuz. ben Almanyada yasiyorum ve esimi türkiyeden getirmek istiyorum. buraya geldikten sonra ben ona cok daha iyi imkanlarla almanca ögrenme olanagi saglayabilirim, ama bu uygulama bizim gibiler icin zaman ve para kaybindan baska hicbirsey degil. insAllah sizin gibiler de birgün gercekleri görür ve türk insanina uygulanan bu gibi haksizliklara karsi tek yürek tek yumruk halinde haklarini savunurlar. bu mücadele icinde olan tüm arkadaslara sabir ve basari dileklerimle...
COK DOĞRU SÖLEMİşSİN ELİNE SAĞLIK..SAOL ASIN

volkican_24

gute nacht goethe ensitisünde kursa baslıcakdık ama yer olmadıgı icin Österreich de basladık kursa 1hafta oldu bayagı birseyler ögrettiler zaten basaramazsam esim beni kesin bosar napıp edip bu sınavı gecmem lazım cok calısıyorum saar suanda 01 05 halan calısıyorum sınavın not sistemini bilen acıklasın lutfen hören lessen schreiben sprechen kacar puan almamız gerekıyor 100de 60 ı tutturan gecıyor dıyorlar dogrumu acaba bilginizi arz ederim danke schön tschüs

nisanur

volkican eşinede bravo yani seni boşayacak diye çok güzel destek vermiş ya sen onu boşver rahat bi kafayla çalış  almanyada yaşayacağım ve bu yüzden almanca öğrenmem benim şahsıma iyi olur bana faydası  olur düşüncesi ile çalış 60 puan baraj diye duydum geçmek için ama nasıl bi  puan sistemi var bilemiyorum umarım başarırsın hepimiz başaracağız ALLAHIN izni ile sen sıkma o tatlı canını ama çalışmaya devam insan istedikten sonra herşeyi başarır ALLAH yar ve yardımcın olsun

sema2

biraz gulun diye yaziyorum tr de vatandaslik kanunu degismis tr vatandasi olmak icin 3 yil evli kalmak ve yeterli turkce bilgisine sahip olmak gerekiyormus:)))))))Nihayet degerimizi bilmeyemi basliyoruz ne .
Burda forumlari okuya okuya gazami geldim ne gecende bi alman birde 20 yildir burda yasayan almancasi iyi iki bayan arkadasimla sohbet ediyordum almanca ogrenmek istemiyor turkler diye konustular bende tr de yasayan bi suru alman vatandasi var hatta haberlerde gordum alman gitmis alanyada ekmek firini acmis turkce bilmiyo almanlar sadece aralarinda gruplasmis anladigim kadariyla sadece cay ikram eden esnafa guler yuz gosteriyorlar gerisi yok bunu dedim standart bi fikrimiz yok moduna girdiler:)))yani sonucta neymis kuvvetli oldunmu senin borun oter almanyada kuvvetiniz ne kadar onu bilin eger konusamiyosaniz bi hic seniz caniniz cikana kadar almanca ögreneceksiniz bunun yolu yok.
Birde avukat bi arkadas sanirim almanyadan yaziyor bisey demek istiyorum bazen tr kanallarinda avukatlar cikip yardimci oluyor ama dikkat ettigim bir sey bence yani biraz negatif yonde destekliyorlar yani almanca ogrenme konusunda ogrenin diye motive etmek yerine insan hakkina aykiri gidin hakkinizi arayin dedikelri icin bunu dusundum kendileri yillaridir almanyada yasiyorlar durumu biliyorlar bu bir politikami neyse ne ben hic hoslanmadim almanya olmasi sart diil nerde ne olursaniz olun en onemli deger bilgi sahibi olmaktir ogrenin almancayi ne kaybedersiniz neden negatif gorunuyor bu konu ayrica hic te zor filan diil yeterki akliniza ogrenmeyi koyun ustelik internet ne guzel bir suru imkan var bu sitede gonullu yardim edenler var anlamiyorum diyosaniz tek care pratik yapmak oturup okumakla anlamak akilda kalmasi zor
gercekten iyi almanca konusan meslekleri olan turklerin gelmesini cok istiyorum cunki burdakilere yardim edende yok durumlari gun gectikce kotuye gidiyor gecen ayin 20 sinde tren istasyonunda 70 yasinda bi adami biri turk bii yunan genci dovmus kamera gosteriyor sok oldum ve zaten surekli inceledikleri sosyal sorun yaratanlarin hep dis ulkelerden gelenler oldugu konusu ve bu gectigimiz yilda turk genclerinin tavan yapmasi boyle anilmaya uzuluyorum acaba evlilik yoluyla buraya gelmeyi hayal eden arkadaslardan kactanesi evlendikten sonra cocugu olup genc oldugunda ne gibi sorunlarla karsilasacagini dusunuyor belki ooo cok var diyen cikar ama inanin zaman oyle hizli gecip gidiyorki ben bunlari yaziyorum cunki 4 yasinda oglum var ve ciddi endise yasiyorum 12 yil sonra bu olaylar boyle giderse tren beklerken yaninda yasiti bir turk genci yasli bi almani doverse yada daha vahim olaylar Allah korusun bu gun almancayi ogrenemezseniz yarin burda kendinizi nasil ifade edeceksiniz birde onu dusunerek calisin derim kolay gelsin

haki

merhaba arkadaslar ben a1 sınavına daha once gırdım ve 40 puan aldım ve sınavda eksik oldugum yerlere bıraz daha calıstım sımdı sınava tekrar gırmek ıstıyorum acaba simdiki sınav tarihlerini bilen biri varmı

erbek66

https://www.goethe.de/ins/tr/ank/lrn/prf/sd1/trindex.htm

kardesim haki sınav tarihlerine bu adresten ulaşabilirsin ocak 7de telle ara randevu al sakın unutmaa Allah yardımcın olsun inşAllah bu sefer basaracaksın dualarım seninle

Sidal_Yaren

Sınava Girecekler İçin Puan Degerlendirmesini Yazayım.
Benim Sınav Sonucum Gayet İyiydi.

Hören..14,30
Lesen..15,24
Schreiben.24,23
Sprechen..24,41

Toplamda 80  Puan Aldımki Hic Ummuyordum.

şems

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Ocak 05, 2008, 03:30:18 ÖS
Sınava Girecekler İçin Puan Degerlendirmesini Yazayım.
Benim Sınav Sonucum Gayet İyiydi.

Hören..14,30
Lesen..15,24
Schreiben.24,23
Sprechen..24,41

Toplamda 80  Puan Aldımki Hic Ummuyordum.
TEBRIKLER sidal bende 85 aldım bende sizin gıbı hıç ummuyordum....

Sidal_Yaren

Sınavdan Sonra Basvuru Yapanlar İçin İstenen Belgeler.

EVRAK LİSTESİ ::
1.  En az 12 ay geçerli Pasaport 
2.  Vize işlem süresi, birkaç ay sürebilir 
3.  AB vatandaşı kişi ile akrabalık belgesi(Akrabalık Varsa Tabi,Yoksa Gerek Yok) 
4.  Pasaport son medeni durumu taşımalı 
5.  Aile birleşimi kategorisinden, müracaat edilmeli 
6.  Uluslararası Evlenme Kayıt örneği  (Folmül B.Nüfus Dairesinden İsteyin)
7.  AB vatandaşı eşin, Pasaport veya kimliği 
8.  Toplu Nüfus Kayıt Örneği  ...................(Nüfus Dairesine Ale birlesimi yaptım ve acıklamalı kayıt örnegi istiyorum deyin)
   Almanca tercüme ettireceksiniz ve 2 fotokopisi.                                   
9.  1 adet beyanname  ..........................(Konsolos kapısından veriliyor,imza ve isim yazılacak)
10.  2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu(Buda konsolosluktan veriliyor alın ve tercüme evi varsa oraya doldurttun) 
11.  Başvuru formundaki çocuklar kısmı tam doldurulmalı (Cocuk varsa doldurun amam yoksa gereksiz.
12.  AB vatandaşı kişinin kimlik fotokopisi  ..................(Esinizin fotokopisi 2 adet.
13.  3 adet Biometrik vesikalık resim  .........................(Suratınız tam belli olacak,gülen yan duran resim olmayacak)
14.  Müracaat şahsen yapılmak zorunda 
15.  Temel Dil Bilgisi Sınav Sonuç Belgesi  ....................(2 Adet Fotokopi)

Fehail

Tebrikler arkadaşım.pazartesi ben de sınav başvurusu yapacağım.11 inde de sınav var.Allah tan siz varsınız da biraz rahatlıyorum.umarım biz de sınavı sizin gibi hayırlısı ile atlatırız.herkese bol şans...