Almanca ögrenme yöntemleri

Başlatan Nazire, Ekim 02, 2006, 10:00:54 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fener

ögrenmek istegin olmassa hic biseyi ögrenemessin

meltem14

kagıt gercekten işe yarıyor mesela buzdolabımın uzerıne ıcındekı her gıda maddesının ısmını yazdım artık almadan once bakıyorum sonra onu alırken ısmını soyluyorum..bunu evın dıger bolumlerı ve esyaları ıcınde yapalırsınız...sevgıler

Nazire

Alıntı yapılan: fener - Aralık 15, 2007, 06:44:34 ÖS
orta almanca bilinler hangi kelimeleri ögrenmeli

Okudugunuz kitaplara, ve konustugunuz topluma bagli

197

Alıntı yapılan: khoLpa$aLı - Aralık 14, 2007, 08:48:09 ÖS
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar hiç teferrauata gerek yok akılınızı verin ve bu konuya odaklayın herşeyi kaparsınızz ben bir aydır kursa gidiyorum ve evde hiç ders çalışmıyorum ama çok iyi öğrendim istediğim gibi cümle ve soru cümlesi kuruyorum önemliolan kelimeleri yaninesneleri ezberlemektir gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten                             gruss kholpaşalı...

Sevgili khoLpa$aLı,

ders calismadan konulari anlaman cok iyi ve ayrica senin icin büyük bir avantaj; ama senin yerinde olsam cok ders calisirdim ve kisa sürede Almancami ilerletirdim..

Ama yine de karar senin tabiki..

Selamlar..

tufan38

arkadaslar gazete okuyarak ögrenmek mümkünmü herkes bana gazete oku diyorda

05umut

ewt  arkadaşlar bende  almanca   öğrenmek istiyorum bana  yardım cı olurmusnuz   almanya ya  gide  bilmem için  almanca  öğrenmek  şartmış bana  yardım cı olursanız   çok sevinirim   

adibatmaz

arkadaslar denenmistir,tavsiyelerim:
1-En Önemlisi Toplum icinde Almanca konusmaktan utanmamalisiniz.Eksikleriniz ve yanlislariniz olacaktir ama zamanla gelistireceksiniz.Almanlar bu konuda cok anlayisli.
2-alman kitap okumali(böylece kelime kurulumunu ögrenir ve kelime ezberlersiniz.)
3-Sadece alman kanallarini izlemeli(türk kanallarini silin,kulaginiza giren zamanla kafanizada girecektir.)
4-bol almanca pratik yapmali(bunun icin spor,kültür vb.bir dernege üye olabilir, tüm ortak etkinliklere katilinmali)
5-Bilgisayar kullaniyorsaniz Lugat2000 sözlük Programi kullanmanizi(kelime ezberi yönünden faydali)
buradan temin edebilirsiniz...  https://inndir.com/Lodos_LUGAT2000-873p

197

Alıntı yapılan: adibatmaz - Ocak 05, 2008, 05:33:36 ÖS
arkadaslar denenmistir,tavsiyelerim:
1-En Önemlisi Toplum icinde Almanca konusmaktan utanmamalisiniz.Eksikleriniz ve yanlislariniz olacaktir ama zamanla gelistireceksiniz.Almanlar bu konuda cok anlayisli.
2-alman kitap okumali(böylece kelime kurulumunu ögrenir ve kelime ezberlersiniz.)
3-Sadece alman kanallarini izlemeli(türk kanallarini silin,kulaginiza giren zamanla kafanizada girecektir.)
4-bol almanca pratik yapmali(bunun icin spor,kültür vb.bir dernege üye olabilir, tüm ortak etkinliklere katilinmali)
5-Bilgisayar kullaniyorsaniz Lugat2000 sözlük Programi kullanmanizi(kelime ezberi yönünden faydali)
buradan temin edebilirsiniz...  https://inndir.com/Lodos_LUGAT2000-873p

Bilgiler icin tesekkürler! :)

nachtigall

ben de cogu zaman konustugumu hemen kandi kendime almancaya cevirmeye calsioom.

varsa yanimda biri hemn ona düzelttiriom

bu nerdeyse hastalik oldu.

bazn bu yüzden kendi kendime konustugum da oluyor ve  gülünc duruma dusüyom ama olsun.

ben cok faydasini görüom.
baska yöntemleri de var da sonra yazarim.

vsslm

Eslao

Alıntı yapılan: besste - Mart 11, 2007, 05:00:31 ÖS
   PC Başında uzunzaman geçiriyorsanız almanca kelime ögreten ücressiz güzelbir sözlük yeni kelimeler eklene biliyor .belirliaralıklarla kelime hatırlatması yapıyor ben kullanıyorum tavsiye ediyorum

https://www.downloadtr.com/program.asp?id=1776

pc basında vakit harcayanlar için mükemmel bence

197

Alıntı yapılan: nachtigall - Ocak 06, 2008, 12:33:58 ÖÖ

bazn bu yüzden kendi kendime konustugum da oluyor ve  gülünc duruma dusüyom ama olsun.

vsslm

Aslinda yaptigin cok yararli bir sey, vakit buldukca konus! :) Hatta vakit bulamazsan da kendi kendinle konus! :D

nachtigall

Alıntı yapılan: 197 - Ocak 06, 2008, 01:31:16 ÖÖ
Alıntı yapılan: nachtigall - Ocak 06, 2008, 12:33:58 ÖÖ

vsslm

Aslinda yaptigin cok yararli bir sey, vakit buldukca konus! :) Hatta vakit bulamazsan da kendi kendinle konus! :D
Sowieso mache ich, dass du mir empffehlst.

danke für die Befürwordung

197

Alıntı yapılan: nachtigall - Ocak 06, 2008, 01:36:38 ÖÖ
Sowieso mache ich, dass du mir empffehlst.

danke für die Befürwordung

Bitte schön! ;)

gladyator_79

Almanca ogrenmek bence basli basina bir sorun
icinde bulundugum yabancilara almancam elverdikce bazi konulari soruyorum inanin kendileri bile kendi anadillerinde bircok seyi yanlis biliyorlar dogru olanini belirttigimde ise
cevaplari neinnnnnnnnnn  oluyor
1 aydir kursa gidiyorum  tavsiyem ogrenme ezberleme yazma bunlarin hepside es zamanli ayni anda olmali almanca boyle pekistirilebilir
sadece ezberlemeyle almanca ogrenilmez  sadece yazmaklada almanca ogrenilmez belli bir hizda yeni seyler ogrenerek  bunun yaninda almanca kelimeleri artikelleriyle ezberleyerek ve sonrada bakmadan yardim almaksizin yazmaya calismak pekistirmenin en guzel yolu
bazi arkadaslar bu cok uzun surer diyebilir ama unutmamanin kesinlikle ogrenmenin yolu bence sadece bu...

197

Alıntı yapılan: gladyator_79 - Ocak 14, 2008, 09:06:06 ÖS
Almanca ogrenmek bence basli basina bir sorun
icinde bulundugum yabancilara almancam elverdikce bazi konulari soruyorum inanin kendileri bile kendi anadillerinde bircok seyi yanlis biliyorlar dogru olanini belirttigimde ise
cevaplari neinnnnnnnnnn  oluyor
1 aydir kursa gidiyorum  tavsiyem ogrenme ezberleme yazma bunlarin hepside es zamanli ayni anda olmali almanca boyle pekistirilebilir
sadece ezberlemeyle almanca ogrenilmez  sadece yazmaklada almanca ogrenilmez belli bir hizda yeni seyler ogrenerek  bunun yaninda almanca kelimeleri artikelleriyle ezberleyerek ve sonrada bakmadan yardim almaksizin yazmaya calismak pekistirmenin en guzel yolu
bazi arkadaslar bu cok uzun surer diyebilir ama unutmamanin kesinlikle ogrenmenin yolu bence sadece bu...

Seni kücük düsürmek istemek icin söylemiyorum, ama 1 Aylik Almanca ile bildiklerinden bu kadar emin olma! Ben su an bile herhangi bir yanlis yapiyor muyum diye bir seyi söylemeden, yazmadan, bir konuda fikrimi belirtmeden önce tekrar tekrar düsünüp, dogru olduguna emin olduktan sonra Almanca konusuyorum.

Atalarimiz bu konuya uygun cok manali bir laf etmisler;

-"Bir düsünüp dokuz konusacagina, dokuz düsün bir konus!"

Sen yine de Almanca'yi cok konus, ama bildiklerinden de "Perfekt" Almanca bilmeden o kadar emin olma. Benim sana tavsiyem bu olur arkadasim...

emosh

ya aslına bakılırsa benim almanca öğrenmek gibi bi düşüncem yoktu zaten oldum olası dil öğrenmeye yeteneğim yoktur ama almanca ders olarak önüme konulduğundan beri sürünmekle meşgulum ama sanırım biraz da mecburum elimden geldiği kadar dersi geçmeye çalışıorum eğer geçersem sona bakarız geçemezsem mecburen bakıcam :(

197

Alıntı yapılan: emosh - Ocak 14, 2008, 11:25:23 ÖS
ya aslına bakılırsa benim almanca öğrenmek gibi bi düşüncem yoktu zaten oldum olası dil öğrenmeye yeteneğim yoktur ama almanca ders olarak önüme konulduğundan beri sürünmekle meşgulum ama sanırım biraz da mecburum elimden geldiği kadar dersi geçmeye çalışıorum eğer geçersem sona bakarız geçemezsem mecburen bakıcam :(

Yeteri kadar calismani öneririm! ;)  Zaten ögrenmeye baslarsan, gerisi corap sökügü gibi gelir! :)