Vize sürecim başladı

Başlatan volkan33, Şubat 18, 2017, 04:02:49 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

volkan33

İstanbuldan aile birleşim vizesi başvurusunu yaparak bende vize bekleyenler kervanına katıldım.Görüşmem yarım saat kadar surdu.Gayet olumlu geçti bu kadar kolay ve pozitif olmasını beklemiyordum.Eşimle nasıl nerde tanıştığımızı.soz nişan düğün nerde ne zaman old.eşin trye kac kere geldi sen kac kere almanyaya gittin vs vs baya bir soru sordu sanırım gercek mi sahte evlilik mi anlayabilmek için. en sonda biraz almanca konusalım dedi.ismimi esimin ismini yaşımı esim turkmu almanmı gibi basit sorular sordu hepsini cevapladım tamam dedi takip no olan a4 formatında bir kagıt verdi ve gorusme bitti.Ben biraz sızlandım ufuk bilir ozel bir durumum vardı bir bucuk yıldır bekliyorduk.Vize cabuk cıksa super olcak gibilerinden...pasaportu istediğim zaman alablirmiyim dedim ..nereye gideceksin diye sordu...italya olabilir dedim..deneme dedi bence...Ulusal vizeye basvurdugun icin basaka eu ülkeleri schengen vermez demeye getirdi ve Gideceğin şehir ufak bir yer ve kışın başvuru az olduğu için çok sürmez 1-2 ay daha dişinizi sıkın dedi.Acıdı sanırsam bize..herşey o kadar pozitif geçtiki insan acaba bir aksilik cıkarmı diyor???...
İnşALLAH herkes bir an evvel vizesini alır ve eşine çabucak kavuşur...Hayırlı günler ve iyi forumlar

White nigga

Öncelikle Allah kavuştursun. Ben onların söylediğinin aksine aile birlesimi basvurumu cektim yunan vizesi aldim.Ancak herzaman bir isbilenle hareket et derim.

tugce_doerjer

yunan vizesiyle ne kadar almanyada kalabileceksiniz? baska ülkeden alinan vize ile önce vize alinan ülkeye giris yapmaniz gerekicek ileride. Aile birlesimi vizesi en kolay ve garati yol almanyaya gelmek icin

volkan33

Tşkler...Tuğçenin dediği gibi ulusal vize harici hiç bir vize orada kalabilme imkanı sağlamıyor.Amacımız;Ulusal vize süresi Trde beklemektense Almanyada eşimin yanında beklemekti.Vize gorevlisine İtalya dememin sebebi de pasaportumda 2 tane uzun süreli İtalya vizesi vardı.Nişanlılık döneminde 5 kez İtalya üzerinden Almanyaya gitmiştim.(ilk giriş İtalya daha sonrakiler direk Almanyaya gittim bir problem çıkmadı ancak Yunanistan veya herhangi bir EU ülkesi vizesiyle tutup Almanyaya girme denenirse ve gerekceli bir mazaret ve bu mazareti anlatabilecek dil bilgisi olmadıktan sonra birde kuralcı bir polise denk gelinirse aynı ucakla geri dondurmeleri cok olası.ornekleri cok var)

Vize gorevlisi ile arkadasca bir sohbet ortamı seklinde gectiği icin gorusme.bende bu konu hakkında ongorusu ne olur diye bir nevi danısmak istedim.Ayrıca bu konuda bilgi eksikliği olduğu için sitede paylaşmak istedim bu bilgiyi.Malum Almanya.aile birleşim vizesine basvuran kişilere tekrar schengen vermediğine sahit olduk.Sitede bolca ornegi var.
O yüzden bilerek İtalya dedim...Dediğim gibi deneme boşuna demeye getirdi.Bildiğim kadarıyla zaten EU ulkeleri ortak bir vize programı kullanıyolar 5 yıl sureyle bu kayıtlar saklanıyor...
Sonuç itibariyle hem vize ve ucak masrafları olsun hem de eksik evrak vs bir nedenden konsolosluk gorusme talep ederse diye zor durumda kalmamak için gitmekten vazgeçtim.1-2 ay dişimizi sıkıcaz...

White nigga

Ben sadece basimdan geceni yazdım .su anda oturumum var burada . Tabi ki once yunana gir cik yaptim. Hava hudut memuru soruyor fakat sorun çıkmadı . Bir isbilenle danismanla hareket ettim o kadar. Allah kavustursun arkadaslar.

trhn

Hakkinizda hayirlisi, buraya bir gelen bir de gelmeyen pisman..

volkan33

Merhaba arkadaşlar gelişmelerden haber vereyim.Dün yabancılar şubesi vizeyi onaylamış.Beklemedeyim...

17 şubat İstanbul Konsolosluğu başvuru
10 Mart Evrakların Almanyaya Varışı
13 Mart Yabancılar şubesi Onay
???????? Vizeyi bekliyorum artık son aşama...

Allah bekleyen herkese sabır versin,vizeyi en kısa zamanda almayı nasip etsin.oldukça zor bir süreç bu bekleme işi...

nescaffe

Gozunuz addin Allah kavustursun diger arkadaslsri icin