2017 Vize Alanlar ve Vize Bekleyenler

Başlatan muhendus, Haziran 05, 2017, 09:23:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şehidi şüheda

Gemini

Arkadaşlar selam,
Son mesajımda bahsetmiş olduğum tesadüfen takip ettiğim upste Cuma günü hareketlilik görmüştüm. Bugün kargo elime ulaştı ve içinde vizem olan pasaportum elime ulaştı nihayet. Kısaca başvuru sürecini  özetlemek istiyorum.
18.05.2017 İstanbuldan başvuru
07.07.2017 eşime mektup gitti
10.07.2017 eşim mektupta kendisinden istenen kimlikle yabancılar dairesine gitti
14.07.2017 pasaportum istanbuldan kargoya verildi
17.07.2017 vizeli pasaportum elime geldi. Vizem 01.08.2017 de başlıyor
Toplamda 62 günde sürecim sonuçlandı. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bekleyenlerinde vizeleri tez zamanda elllerine geçer inşAllah. Ayrılık zor gerçekten

almanciadayi

Hayırlı uğurlu olsun güzel dileklerin icin teşekkürler 89 gün oldu beklemeye devam...

muhendus

Hayırlı uğurlu olsun Gemini kardeş, darısı almanciadayi na :)

Lütfen buradan irtibatı koparmayalım, birbirmize akıl danışacağımız pek çok konu olacak yine :)

Gemini

Çok teşekkür ederim Almanciadayi ve Muhendus. Ayrıca bilgilendirmesi için şehidi şühedaya da çok teşekkür ederim. Muhendus senin de dediğin gibi irtibata devam edelim çünkü herşey daha yeni başlıyor. Bizi orada yeni şeyler bekliyor. Tecrübelerimizi birbirimizle paylaşalım her daim. Benim Yolculuk hayırlısıyla 3 Ağustosta

muhendus

Ben kısmetse önümüzdeki cumartesi gidiyorum eşimle birlikte.

Mutlaka irtibatı devam ettirelim, herkese esenlikler diliyorum, hep güzel haberler paylaşırız inşAllah :)

almanciadayi

Sonunda vizem geldi arkadaşlar halayy:) site bakımdaydı yazamadım 10 Ağustos'ta gidiyorum
Başvuru 18.04.2017
Vize 20.07.2017 de geldi
Hakkımızda hayırlısı

Gemini

Hayırlı olsun Almanciadayi. Artık aramızda bekleyip de vizesini alamayan kalmadı sanırım.
Hepimizin gözü aydın.

muhendus

Hayırlı uğurlu olsun, mutluluklar ve başarılar dilerim :)

Bizde dün akşam eşimle birlikte Almanya'ya geldik çok şükür, bakalım bu haftadan itibaren işlemler için yavaş yavaş başlarız.

almanciadayi

Mühendis yaptığınız işlemleri yazın yine irtibatı koparmayalım bizde 10 nunda oradayız insAllah 20 gün içinde konsolosluğa gitmek gerekiyor diye duydum para cezası varmış araştırırsan iyi olur görüşürüz yine insAllah

muhendus

Çok şükür foruma geri dönmüşüz :)

Nasılsınız arkadaşlar? Neler yaptınız? Umarım bir süredir forum çalışmadığı için buraları komple bırakmamışsınızdır.

Aschie

Merhaba  byby:)
Ben de araniza yeni katildim :)
17 Agustos Izmir konsoloslugunda gorusme yaptim bekliyoruz  :)

muhendus

Alıntı yapılan: Aschie - Ağustos 29, 2017, 01:49:25 ÖS
Merhaba  byby:)
Ben de araniza yeni katildim :)
17 Agustos Izmir konsoloslugunda gorusme yaptim bekliyoruz  :)

Hadi hayırlısı olsun, tez zamanda güzel haberlerinizi duyarız inşAllah :)

Gemini

Selam Muhendus kardeş. Ben geleli 1 ay olacak. Yabancılar dairesinde ilk kaydımı yaptırdım. Aok dan sigorta kartımı aldım ancak oturum uzatmak için tekrar gitmemiz gerekiyor. Eşim çalıştığı için buradaki yabancılar şubesine mail yazdı çünkü telefonları açmıyorlar. Üstelik randevu da vermiyorlar burada. Yani sabahtan gideceksin kaç saat beklersen artık. Bildiğin bizdeki otobüs kuyruğu gibi. Rezillik resmen.Herneyse eşim çalıştığı için benimle gelmesinin zor olacağını benimde almanca bilmediğimi ve bu durumda ne yapmamız gerektiğini yazdı. Cevap olarak benim Almanca bilmememin sorun olmayacağını ve İngilizce olarakda halledebileceğinizi yazmışlar. Yani bir defa tek gidicem ama yine de bir defa da eşimle gitmem gerektiğini yazmışlar. Bakalım yarın sabah tek başıma gidicem. Sizlerde durumlar nasıl? Neler yaptınız kısa sürede?

muhendus

Merhabalar, öncelikle herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım, mübarek olsun. :)

Ben geleli yarın 6.hafta dolacak. Öncelikle ikametimi buraya aldık yabancılar şubesinden, oturum işlemleri içinde randevu verdiler geçen haftaya. Sonra eşimin üzerinden sigortaya başvurduk o da halloldu, banka hesabını ortak hesap yaptık, banka kartım geldi. Ehliyet değişimi için randevu verdiler 5 Eylülde belediyedeki ehliyet bürosuyla görüşeceğiz bakalım.

Oturum işinde şöyle bir sıkıntı oldu, biz aile birleşimine başvururken eşimin 2 adresi vardı ikamet olarak, hem ailesinin adresini kullanıyordu haftasonları Neu-Ulm'da hem de haftaiçleri çalıştığı şehir olan Augsburg'da duruyordu. Bizim aile birleşimi evrakları diğer yabancılar şubesine gittiğinden şimdi Augsburg'daki yabancılar şubesi oradan evrakları istedi, hala gelmedi. Görevli kadın "ben sizin oturumunuzu vereceğim zaten %99 sorun yoktur evraklarınızda ama yine de görmeden işlem yapamam" dedi. Bize işlemlerin devam ettiğine dair ayrı bir kağıt verdi, olurda çok gecikirse işlemler ve vizem dolarsa o arada yasadışı hale düşmeyeyim diye. Bir de oturum için bir form doldurulurken ne kadar sürelik oturum istendiği hanesi vardı, oraya 3 yıl yazdık, görevli kadın evraklar gelsin göreyim istediğiniz gibi 3 yıl veririm oturumu dedi.

Bakalım hayırlısı, oturum için bekliyoruz. Bu arada eşinizle gitmeniz gerekiyor oturum için bu doğru.

Not: İkameti Almanya'ya alınca onun ve pasaportun fotokopisiyle beraber ufak bir dilekçe yazın adres değişikliğiyle ilgili ve bulunduğunuz bölgenin konsolosluğuna gönderin ki Türkiye'ye adres değişikliği bildirilmiş olsun, arkanızdan GSS prim borcu işlemesin ve bildirmemenin cezası varmış.

Gemini

Ben dün tek gittim yabancılar dairesine yine birkaç saat bekledim mecburen. Resim aldılar parmak izi ve imza aldılar benden. Son bir kez eşimle gidip bir form dolduracakmışız yine ve eşimin son olarak imzası gerekiyor. Birde 100 Eurocuk para istediler vize uzatmak için. umarım bu son işlem olur. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏🏻

yeniceri57

evet. bun son islemdi. simdi 4 hafta kadar sonra aufenthaltstitels kartini yine ayni subeden alacaksin. once postana kartinin  pini gelecek. sonra 1 -ya da bazi bolgelere gore degisiyor- 2 senelik bir oturum karti gelecek.

gelen tum arkadaslara hayirli ugurlu olsun.