Ausbildung hakkinda

Başlatan telasli, Mayıs 09, 2018, 12:39:37 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

telasli

Öncelikle selamlar. Ausbildung hakkinda job ansprechpartner'imle randevum vardi. Ausbildung icin türkiyede okudugun okulun denkligi icin zeugnis lazim dedi. Onu alip übersetzen yaptiracaksin dedi. Simdi asil sorum su... Ben lise 1 terkim ve son gittigim liseden tasdikname alirsam bu isimi görür mü? Yada ne almam lazim? Lütfen bu konuda yorum yapabilir misiniz?

Fatihh18

Alıntı yapılan: telasli - Mayıs 09, 2018, 12:39:37 ÖS
Öncelikle selamlar. Ausbildung hakkinda job ansprechpartner'imle randevum vardi. Ausbildung icin türkiyede okudugun okulun denkligi icin zeugnis lazim dedi. Onu alip übersetzen yaptiracaksin dedi. Simdi asil sorum su... Ben lise 1 terkim ve son gittigim liseden tasdikname alirsam bu isimi görür mü? Yada ne almam lazim? Lütfen bu konuda yorum yapabilir misiniz?

Kardesim naptin son durum ne benim kuzenimdende istemislerdi lise diplomasini goturdu sende muhtemelen ortaokul diplomasini goturcen

Alaaddin60

Telasli bu konu hakkında bilgi edınebıldınmı banada bilgi verırmısın

istanbuller

Arkadaşlar Selam,

Bu konuda her ne kadar net bir bilgiye sahip olmasamda, B2 kursunda gördüğüm bir konunun üzerine sizler için internette genel bir araştırma yaptım. Özellikle bu diploma eşitlikleri hakkında.

Her mesleğin kendine göre dil koşulu var. Mesela şu pdf te yeralan Elektroniker/in der Fachrichtung Energie- und
Gebäudetechnik
( https://berufenet.arbeitsagentur.de/berufenet/bkb/15636.pdf) belirli bir seviye yok ama çoğunluğu (Welcher Schulabschluss wird erwartet? Başlığı altında bakınız ) Mittleler Abschluss

Yani bir mesleği seçerken senin diploma dereceni değerlendiriyorlar.
Türkiye'deki ortaokul diplomasına gelecek olursak bulduğum bu kaynak tam olarak ortaokul hauptschule abschuluss a denk geliyor demese de sanırım geliyor. Bakınız: https://www.wir-sind-bund.de/WSB/TR/Eltern/Bildungssystem/Schulabschluesse/Hauptschulabschluss/hauptschulabschluss-node

Yani eğer seçtiğin mesleğin şartı ortaokul - hauptschulabschluss ise diplomanı anerkennung tan geçirip o mesleğin eğitimine başlayabilirsin. Tam olarak ortaöğretim diplomalarını nerede anerkennt ettiklerini bilmiyorum ama üniversite sistemini anabin yapıyordu.

Son olarak arkadaşlar anlattıklarım sadece bir fikir yürütme idi, daha doğrusunu agentur für arbeit bilir.

Bence Telaşlı kardeş ortaokul diplomanı aldırt ya da rica et birilerine, almancaya çevirt (yeminli tercüman-noter-apostil gerekir mi bir sor) sonrasında başvurunu tekrar agentur für arbeit yapabilirsin. Ausbildung başlama Ağustos-Eylül bence o zamana yetiştirirsin.

Herkese kolay gelsin- Hayırlı Ramazanlar!