Ayrı eve çıkma durumunda sosyal yardım

Başlatan titanm4a1, Temmuz 17, 2018, 06:52:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

titanm4a1

Merhabalar arkadaşlar, herkese hayırlı günler.
Boşanma olmadan ayrı eve çıkma durumunda ev eşyası ve yeni ev tutmak için gereken depozito ücreti konusunda jobcenter'dan(veya başka bir devlet kurumundan) yardım almam mümkün mü. Mümkünse ne kadar?
Şimdiden teşekkürler.

suluboya

sosyal yardimdan önce düsünmen gereken daha önemli seyler mevcut. mesela kac senedir evlisin ve ayni evde oturuyosun? esin türk mü yabanci mi?oturma iznin süresiz mi? bosanma olmadan ayri eve ciksan bile eger süresiz oturumun yoksa i$in zor.. Konu hakkinda hic bir bilgim yok. nette aradim ve sadece 2009 a ait bilgiler var,güvenemedim pek.
bence en dogrusu evden ayrilmaman. neyi paylasamiyosunuz ki? dünyanizi cehenneme cevirmeyin.gecinin gidin iste.sanki türkiyede olsaydin bu soruyu sorma imkani mi bulabilecektin?kiymet bil biraz.vizeni aldiginda ne kadar da sevinmistin oysa degil mi?

titanm4a1

Alıntı yapılan: suluboya - Temmuz 18, 2018, 12:16:57 ÖÖ
sosyal yardimdan önce düsünmen gereken daha önemli seyler mevcut. mesela kac senedir evlisin ve ayni evde oturuyosun? esin türk mü yabanci mi?oturma iznin süresiz mi? bosanma olmadan ayri eve ciksan bile eger süresiz oturumun yoksa i$in zor.. Konu hakkinda hic bir bilgim yok. nette aradim ve sadece 2009 a ait bilgiler var,güvenemedim pek.
bence en dogrusu evden ayrilmaman. neyi paylasamiyosunuz ki? dünyanizi cehenneme cevirmeyin.gecinin gidin iste.sanki türkiyede olsaydin bu soruyu sorma imkani mi bulabilecektin?kiymet bil biraz.vizeni aldiginda ne kadar da sevinmistin oysa degil mi?

Sen önce bi üslubunu düzelt ondan sonra yorum yaz. Herkesin içinde yaşadığı sıkıntı ve sorunlar var, bizde burda canımız sıkıldığından keyfi soru sormadık herhalde.
3,5 senedir almanyadayım, sınırsız oturumum yok. Eşim alman vatandaşı, 1 senedir schleich'ta çalışıyorum. B2 seviye almancam var.
Aldatma, şiddet vs hiçbir şey yok. Sebepler fındığın kabuğunu doldurmayacak şeyler. Ama eşim için boşanmak için bahane. Son bir senedir her tartışmada evden atılmakla tehdit ediliyorum. Mecburiyetten soruyorum yani. İnternetten araştırdım, 1000 Euro alanda var 500 Euro alanda, 1500 alanda, hiç alamayanda. Türkiye'de olsaydın bunu bile soramayacaktın demişsin. Keşke Türkiye'de olsaydım.şuanki sosya ekonomik/psikolojik durumum burdakinden çok çok daha iyi olurdu.

suluboya

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Temmuz 18, 2018, 09:46:57 ÖÖ
Sen önce bi üslubunu düzelt ondan sonra yorum yaz. Herkesin içinde yaşadığı sıkıntı ve sorunlar var, bizde burda canımız sıkıldığından keyfi soru sormadık herhalde.
3,5 senedir almanyadayım, sınırsız oturumum yok. Eşim alman vatandaşı, 1 senedir schleich'ta çalışıyorum. B2 seviye almancam var.
Aldatma, şiddet vs hiçbir şey yok. Sebepler fındığın kabuğunu doldurmayacak şeyler. Ama eşim için boşanmak için bahane. Son bir senedir her tartışmada evden atılmakla tehdit ediliyorum. Mecburiyetten soruyorum yani. İnternetten araştırdım, 1000 Euro alanda var 500 Euro alanda, 1500 alanda, hiç alamayanda. Türkiye'de olsaydın bunu bile soramayacaktın demişsin. Keşke Türkiye'de olsaydım.şuanki sosya ekonomik/psikolojik durumum burdakinden çok çok daha iyi olurdu.

Önce sinirsiz oturumunu al.disini sIk biraz.sabret.
Sana yol gösteriyorum.sakin ayri eve cikma.önce süresiz oturumunu al.sonra istedigini yap.o kadar emek vermissin madem biraz sabirli ol.herkesin var sorunu. Zaten sorunsuz evlilik olmaz..önemli olan sabretmek..
Süresiz oturum almadan evden cikma.seni uyariyorum...

titanm4a1

Alıntı yapılan: suluboya - Temmuz 20, 2018, 12:37:04 ÖS
Önce sinirsiz oturumunu al.disini sIk biraz.sabret.
Sana yol gösteriyorum.sakin ayri eve cikma.önce süresiz oturumunu al.sonra istedigini yap.o kadar emek vermissin madem biraz sabirli ol.herkesin var sorunu. Zaten sorunsuz evlilik olmaz..önemli olan sabretmek..
Süresiz oturum almadan evden cikma.seni uyariyorum...

Olaylar benim sabrım ve kontrolüm  dışında gelişiyor malesef. Evden atma durumu vs var. İlgili Alman kanunlarınca eşten bağımsız oturum alabilmek için en az 2 sene evli ve aynı evde ikamet etmek gerekiyor. Bu süre sonunda eşten bağımsız oturum alınabiliyor. Hatta şuan istesem alman vatandaşı bile olabilirim.

fuk_18

alman vatandasi olsana bi Allah askina 3.5 senede

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Temmuz 20, 2018, 04:46:45 ÖS
Olaylar benim sabrım ve kontrolüm  dışında gelişiyor malesef. Evden atma durumu vs var. İlgili Alman kanunlarınca eşten bağımsız oturum alabilmek için en az 2 sene evli ve aynı evde ikamet etmek gerekiyor. Bu süre sonunda eşten bağımsız oturum alınabiliyor. Hatta şuan istesem alman vatandaşı bile olabilirim.

muhendus

Alıntı yapılan: fuk_18 - Temmuz 21, 2018, 01:07:21 ÖÖ
alman vatandasi olsana bi Allah' askina 3.5 senede

Eş Alman vatandaşıymış, kişinin kendisi de çalışıyorsa B1 ve vatandaşlık sınavlarını vermişse 3 yılı doldurduktan ve süresiz oturuma sahip olduktan sonra vatandaşlığa başvurabilir hocam.

fuk_18

basvursun olsun bakalim olabiliyormu ve kanunu gösterebilirmisin sende

titanm4a1

Alıntı yapılan: fuk_18 - Temmuz 21, 2018, 03:40:31 ÖS
basvursun olsun bakalim olabiliyormu ve kanunu gösterebilirmisin sende

Göstermeye gerek yok daha önce forumda 50 kere tartışıldı. Arkadaşın biri en son yazmıştı, bir alman ile 2 sene evli olarak yaşama durumunda olunabiliyor diye. Ne hikmese konu silindi. 2 sene almanya'da evli bulunma ve almanya'da en az 3 sene bulunma durumunda vatandaşlık tartı sağlanıyor.
Kaynak:

https://www.integration-in-bonn.de/tr/oturum-ve-vatandasliga-alma/vatandasliga-alma-alman-vatandasliginin-edinimi

https://www.service-bw.de/leistung/-/sbw/Einbuergerung++als+Ehemann+oder+Ehefrau+einer+Person+mit+deutscher+Staatsangehoerigkeit+beantragen-261-leistung-0

Oku bakalım fuk_18.

KaLpSiz

3.5 senedir evliysen ve burada yasiyorsun esten bagimsiz oturum alirsin. Evet esin almansa 3 sene sonra b1 varsa ve calisiyorsan alman vatandasligina gecebilirsin. Vatandasliga basvurdugunda bu surec en az 6 ay dan birseneyi bulubilir(turk vatandasligindan cikma islemi uzun suruyor) sunuda unutma vatandasliga basvurdugunda esinle evli olman degil ayni evde su anki gibi hayatini devam ettirmen gerek. Eger vatandaslik suresinde evi ayirirsan vatandaslik hakkini elinden alirlar.en saglami calisiyorsan devletten yardim almiyorsan ve b1 varsa yarin git yabanci daireye suresiz istiyorum de elindeki oturum kartinin bitmesini beklemene gerek yok. Suresiz cebinde olur kafan rahat olur. Sadece 300-350 euro civari odeme yapman lazim. Cunku emin degilim evi ayirirsan suresize bas vurursan isi yokusa vurup sen su anda ayni evde yasamiyorsun 5 seneyi doldurup 60 ay prim odemen lazim suresizi alman icin diyip vermeyede bilirler. Suresiz olmayinca guzel is bulmakta zor. Suresizini cebine koy kardesim. Pisman olmazsin. Bende 2 gun araba da yattim sokakta kaldim. Su andada en iyisinden olmasada herseyim var. Bol sans dilerim. Sana sikma canini hersey olacagina varir.

titanm4a1

KaLpSiz çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Kafama takılan bir diğer soruda oturum bitmeden sınırsız oturuma başvurup başvuramayacağımdı. Buda aydınlanmış oldu.