2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bettyy39

Saçmalık nasıl bekleyin diyorlar 4 ay olmuş sebebi neymiş peki yabancılar şube ne için bekletiyor? Mesela bizde bekliyoruz benimde 3 ay doldu fakat eşimin 6 aylık deneme süresinin bitmesini bekliyorlar bu ay son ondan sonra vizeyi vercez dediler. Bence  sizide bir sebepten bekletiyorlar. Bizde maf olduk. Evi dağıt herşeyi dağıt sonra keyifleri ne göre bekletsinler. Eşin Türk vatandaşımı

Baharla

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Ekim 04, 2018, 10:39:53 ÖS
Saçmalık nasıl bekleyin diyorlar 4 ay olmuş sebebi neymiş peki yabancılar şube ne için bekletiyor? Mesela bizde bekliyoruz benimde 3 ay doldu fakat eşimin 6 aylık deneme süresinin bitmesini bekliyorlar bu ay son ondan sonra vizeyi vercez dediler. Bence  sizide bir sebepten bekletiyorlar. Bizde maf olduk. Evi dağıt herşeyi dağıt sonra keyifleri ne göre bekletsinler. Eşin Türk vatandaşımı
Eşim Türk   .. Oyalıyoruz demiyorlar iki kez evrak istediler bizden birini 3 ay olduğundan diğerini ise 4 ay dolmak üzere iken  yani  geçen hafta verdik .. ev kira kontratı ve jobcenterden geçindiğine dair bir yazı istediler bizim durum da farklı ..şimdi onu konsolosluğa postalayacağız işlemler için demiş ,onay verdik dememiş.. 2 hafta sonra gelse ondan sonra konsolosluk bize ne diyecek bilmiyorum .. ne zamana kadar bekleyeceğiz sorusuna cevap veremem demiş..

Kılıçarslan

Bende başvuralı bir ay oldu. Eşime yabancılar şubesinden henüz mektup ulaşmadı :/ Konsolosluğa mail atıyorum cevap yok arıyorum sürekli meşgul :(

Bettyy39

Hımm anladım çok ilginç. İşsizlik maaşı mı alıyor ki  Türk vatandaşı olunca biraz zor çünkü

Bettyy39

Kılıcarsalan 45 gün bekleme süresi normal. Şimdiden itibaren haber beklemelisin bence sen çok erken beklemeye başladın

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Ekim 04, 2018, 11:21:30 ÖS
Kılıcarsalan 45 gün bekleme süresi normal. Şimdiden itibaren haber beklemelisin bence sen çok erken beklemeye başladın

İnşAllah öyledir. Bekleyecegim artık bir ay daha ama yabancılar şubesine gitmiştir sanırım bir ay da evraklar

Baharla

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Ekim 04, 2018, 11:19:58 ÖS
Hımm anladım çok ilginç. İşsizlik maaşı mı alıyor ki  Türk vatandaşı olunca biraz zor çünkü
evet işsizlik maaşı bizim durum farklı anlatırım şu vize gelince detaylıca inşAllah rabbim dayanma gücü versin hepimize bekleyenlere cofe:)

Baharla

Alıntı yapılan: Kılıçarslan - Ekim 04, 2018, 11:26:25 ÖS
İnşAllah' öyledir. Bekleyecegim artık bir ay daha ama yabancılar şubesine gitmiştir sanırım bir ay da evraklar

yabancılar şubesini sabah 9.30 arayın ve e-mailler yanıt vermiyorlar maalesef yada şahsen gidin derim

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: Baharla - Ekim 04, 2018, 11:29:29 ÖS

yabancılar şubesini sabah 9.30 arayın ve e-mailler yanıt vermiyorlar maalesef yada şahsen gidin derim

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ben tr deyim eşime bu yönde bilgi veririm

Bettyy39

İşiniz zor o zaman biraz sizin bu yüzden oyalayıp dururlar işsizlik maaşı olunca vermiyorlar vizeyi Türk vatadansı olması yüzünden ama şimdiye  kadar red de vermişler. Bende anlamıyorum alman gibi onlarda o ülkeye vergi ödeyip hizmet ediyorlar ama sırf Türk vatandaşı diye bu kadar eziyet ettiriyorlar. Beni  eşim memur arbeitsamda en yüksek vergiyi ödüyor şuan fakat 6 ay dolmadan bana vize vermiyorlar. 6 yıllık evliyiz üstelik

Bettyy39

Kılıçarsalan sen çok aceleci davrandın buradaki yazılarını okumuştum. Şimdi telaş yapmaya başlamalıydın. 3 haftada işleme düşüyor evraklar inceleme 2 haftayı alıyor şuan eşine yeni mektup gider. Sende buradan arayabilirsin o kadarlık Almanca öğrenmiş olmalısın diye düşünüyorum.

Bettyy39

Ama dert etme eşin alman vatadantası ise gelir yakında

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Ekim 04, 2018, 11:59:05 ÖS
Ama dert etme eşin alman vatadantası ise gelir yakında

Eşim Alman vatandaşı ve yaklaşık 1O yıldır aynı iş yerinde çalışıyor. Yazılarıma ilgi gösterip takip ettiğin için ayrıca teşekkür ederim.

Bettyy39

Alman vatadansı olması yeterli kaç yıl yaşadığı önemli değil pek. Eli kulağında gelir bugün yarın merak etme. Biz ne yapalım eşim Almanya da memuriyet kazandı buradaki tüm düzeni bozduk 5 aydır ayrıyız ve daha 1 ay var önümüzde sersifil olduk. Sanırım siz yeni evlisiniz

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Ekim 05, 2018, 12:14:20 ÖÖ
Alman vatadansı olması yeterli kaç yıl yaşadığı önemli değil pek. Eli kulağında gelir bugün yarın merak etme. Biz ne yapalım eşim Almanya da memuriyet kazandı buradaki tüm düzeni bozduk 5 aydır ayrıyız ve daha 1 ay var önümüzde sersifil olduk. Sanırım siz yeni evlisiniz

Yok hocam ben iki yıldır evliyim ama yüksek lisans tez süreci nedeniyle gidemedim. Allah yardımcınız olsun bu altı ay bekleme mevzusu nedir

Bettyy39

Eşim Türk vatandaşı iş sözleşmesinde 6 aylık deneme yazıyormuş. O sürecin bitmesini bekliyorlar. Normal bir iş olsa müdale edeceklerdi. Fakat devlet dairesi olunca prosürüre uymak zorunda kalıyor iş yeri. Yoksa eşim iş yerinde kadrolu memur da oldu buay. Fakat yabancılar şube illaki 6 ay dolmak zorunda diyor. Neyse son 26 gün kaldı sabrediyoruz. Hayatımdan boşa giden bir 6 ay. Ben böyle olacağını bilmezdim işten ayrıldım devam ederdim

Kılıçarslan

Umarım bundan sonra başka bir sıkıntı ile karşılaşmazsınız