Alman Ehliyetini Almak Icin Yapilmasi Gerekenler Ve Türkce Calisma Kitabi ...

Başlatan fuk_18, Mayıs 25, 2012, 12:43:20 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sawran

Alıntı yapılan: jayson - Aralık 09, 2013, 02:27:36 ÖÖ
PDF NEDENSE ACILMIYOR YENILIYEBILIRMISINIZ TÜRKCE KITAP ICIN: TESEKKURLER SIMDIDEN::
adobe acrobat reader veya diğer pdf görüntüleyici programlar ile deneyiniz.(pdf reader vs)

sawran

arkadaşlar ben teori sınavını geçtim, tr den ehliyetim var, 4 senedir aktif araba kullanıyorum, her gün nerden baksan denizli  trafiğinde 60 km, buna rağmen 2. sefer direksiyon sınavından kaldım almanyada (sınav başı 220 euro), yine ufak tefek hatadan, birincide kadının birinin köpeğini görmedim yaya geçidine yaklaşıyor kadın ben sağa döneceğim, ama kadının gelmesine 5 mt falan var, kadın elinde köpek tutuyor tasmasıyla, ama parketmiş arabalardan ne köpeği ne tasmasını görmek mümkün değil,  tasmada kısa değil uzun tasma kadından 3 mt. falan, ama köpek eğitimli yaya geçdinde sahibini bekliyor, bende görmediğimden saptım sağa, ama kaldım, ben döndüğümde dikiz aynasından köpeğin sahibini beklediğini gördüm,  tek hatamdı kaldım,
2. teoridede bu sefer sola döneceğim kavşaktan, sağdan gelen yok, soldan gelen yok, yaya yok, ama karşıda bi araç var durmuş zebra geçidindeki yayaları bekliyor, ben döndüm o bekliyor zaten trafiği tıkamıyayım diye,  tak sağa çek, durchgefallen, kaldınız, orda ne olursa olsun beklemeliymişiz, ?
bizim türk diye gittiğimiz fahrshchule nin hocasıda almanca konuşuyor, milliyetçi türkçü bir adamım, buna rağmen türk fahrschuleye gittiğime bin pişman , heveslenmeyin türkçeye çevirecek diye, çevirmiyor neymiş yasakmış, eee benim ana dilim almanca değil, nasıl yapcaz, o zaten basit konuşuyor recht, links anlarsın ya bişey olmaz, anlamadığımda nolacak, ? gidip bi daha bayılacaksın fahrschuleye, sizi hiç bir şekilde savunmuyor fahrschulenin adamı, ne olursa olsun kalırsanız tüv den yana, geçerseniz şanslısınız, bu arada  fahrschuleyi değiştireceğim, mümkünse trafiği az olan küçük bi yer seçeceğim, yoksa geçmenizin imkanı yok anca şansınızı zorlarsınız, istatisliklere bakarsanız anlarsınız her 4 öğrenciden 1 , kalıyor almanya genelinde bu büyük şehirlerde 4/2, haberiniz ola,
zaten tüv ün adamları insan bedeninde robot, full disiplin en ufak bi hata yapmanızı bekliyorlar, yok şuna göz yumayım, heyecandır şudur budur yok, her ne yapıyorsanız onların kuralına göre onların istediği şekilde yapacaksınız, başka bir çıkar yolu yok sınavı geçmenin,
fahrlehrer zaten ergenin teki, arabaya bişey olacak diye hop oturuyo hop kalkıyor yer yer kendi fren yapıyor direksyonu kırıyor panikleyip, kaza yapmayacak adama da kaza yaptırcak mk. malı. , elinden telefon düşmüyor, bize bişey öğreteceğine whatsappta yazışıyor,  tabi biz yolunacak kazız ya ne kadar az öğretirse, çeşmeden ne kadar az su damlarsa kovaya o kadar uzun sürede dolar, bunda bişey yok abartılacak kadar değil almanya trafiği, yayalara saygı göster, tabelalara dikkat et, bide sağdaki soldan önce kuralı bu üçünü araba sürmüş birisi benim gözümde 2-3 fahrda öğrenir,
bu arada fahrschule gelsenkirchen de, gelsenkirchende yaşayan varsa tavsiyemdir, gelsenkirchende direksyon sınavına girmeyin. ben şu fahrschule değişim işini yapayım küçük bi yere neticeyi bildireceğim., değişim işini yapan varsa bi bilgilendirse çok makbule geçer.

fuk_18

ozanvarli

Calisma kitabinin linkini, hala duruyorsa tabi, guncelleyebilir misiniz?

fuk_18

suan sistem cok degisti yeni sorular geldigi icin online calismanizi öneririm sorulari ezber yapin sadece

Alıntı yapılan: ozanvarli - Ekim 20, 2017, 04:19:19 ÖS
Calisma kitabinin linkini, hala duruyorsa tabi, guncelleyebilir misiniz?

meanfant

Merhaba,

Geçen yıl Almanyada erasmusumu yaptım, ehliyetim olmasına rağmen hiç araba kullanmadım. Internette okuduğum kadarıyla orada yaşamıyorsak 12 aya kadar ehliyet kullanılıyormuş.. Şimdi aile birleşimi vizemi bekliyorum, tekrar gittiğimde daha önce kullanmadığım için 6 ay geçerli ehliyetim oluyor mu?

fuk_18

her halukarda 6 ay gecerli ehliyetin sonra tekrar yapman gerekli

Alıntı yapılan: meanfant - Haziran 11, 2018, 08:30:24 ÖS
Merhaba,

Geçen yıl Almanyada erasmusumu yaptım, ehliyetim olmasına rağmen hiç araba kullanmadım. Internette okuduğum kadarıyla orada yaşamıyorsak 12 aya kadar ehliyet kullanılıyormuş.. Şimdi aile birleşimi vizemi bekliyorum, tekrar gittiğimde daha önce kullanmadığım için 6 ay geçerli ehliyetim oluyor mu?

modelci

TUrkce egitim videolari
https://www.youtube.com/playlist?list=PL7y1LU9AIPsGE6T8P2v9z-fdv-AhrLaYR

MerveCihan

Merhabalar,

sormak istediğim şey Almanyada ehliyet yaparken yazılı sınava Türkçeden girebiliyor muyuz?

teşekkürler şimdiden.

fuk_18

evet türkce girebiliyorsun

Alıntı yapılan: MerveCihan - Ekim 17, 2018, 11:19:31 ÖÖ
Merhabalar,

sormak istediğim şey Almanyada ehliyet yaparken yazılı sınava Türkçeden girebiliyor muyuz?

teşekkürler şimdiden.