Oturum kartı ve Kurs

Başlatan Yakamoz44, Nisan 29, 2019, 09:02:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yakamoz44

Herkese merhabalar arkadaşlar 29.12.2018 almanyaya geldim çocuk üzerinden 28.03.2019 tarihine oturumu uzatmak için termin verdiler 29.04.2019 da oturum kartımı almaya gittim 3 yıllık verdiler bana uyum kursu almanca kursundann falan bahsetmediler herhangi bir kağıtta vermediler birde oturum kartımdaki resmimin altında kırmızı bir nokta fark ettim bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba

Nesibi

Alıntı yapılan: Yakamoz44 - Nisan 29, 2019, 09:02:27 ÖS
Herkese merhabalar arkadaşlar 29.12.2018 almanyaya geldim çocuk üzerinden 28.03.2019 tarihine oturumu uzatmak için termin verdiler 29.04.2019 da oturum kartımı almaya gittim 3 yıllık verdiler bana uyum kursu almanca kursundann falan bahsetmediler herhangi bir kağıtta vermediler birde oturum kartımdaki resmimin altında kırmızı bir nokta fark ettim bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba
resmin altindaki kirmizi ibare hakkinda birsey diyemem ama uyum kursuyla ilgili siz kendiniz sorun onlari beklemeyin zaten surec alan bir olay benim bosu bosuna 5 ayim gitti ve olmadi sizde vakit kaybetmeden sorun.

Yakamoz44

Alıntı yapılan: Nesibi - Nisan 30, 2019, 01:03:24 ÖS
resmin altindaki kirmizi ibare hakkinda birsey diyemem ama uyum kursuyla ilgili siz kendiniz sorun onlari beklemeyin zaten surec alan bir olay benim bosu bosuna 5 ayim gitti ve olmadi sizde vakit kaybetmeden sorun.
kardeşim cvp için teşekkürler salı günü gittim rahat edemedim kırmızı nokta herkesde varmış sorun yok yani kurs içinde bana şart koşulmamış siz kendiniz gidebilirsinz dediler peki dedim bana hiçbir bilgi vermediniz b1 almanız lazım falan süresiz için bana size b1 de şart koşulmamış 3 yıllık oturumumdan sonra süresiz verceklerini söylediler

yeniceri57

Alıntı yapılan: Yakamoz44 - Mayıs 01, 2019, 07:47:24 ÖS
kardeşim cvp için teşekkürler salı günü gittim rahat edemedim kırmızı nokta herkesde varmış sorun yok yani kurs içinde bana şart koşulmamış siz kendiniz gidebilirsinz dediler peki dedim bana hiçbir bilgi vermediniz b1 almanız lazım falan süresiz için bana size b1 de şart koşulmamış 3 yıllık oturumumdan sonra süresiz verceklerini söylediler

bu bilgiyi size kim verdi? eger bizzat ausländerbehörde den aldiysan sana bunu yazili kagit olarak versin. 3 sene sonra hayir b1 belgesi almaniz gerekli diyip sikintiya sokmasin sizi. almanya da eger elinde yazili kagidin varsa hic bir sekilde karsi taraf bir hak talep edemez. ama bana sorarsan bence zamanin da varsa ne olur ne olmaz sen yine de integrations und orientierungs kurslarina katil. b1 belgeni al. eger geliriniz yeterli degilse ücretsiz olarak Ausländerbehörde sana yardimci olacaktir.

kanun hükmü söyle der.

Yerleşim İzni
Yerleşim izninin süresi sınırlı değildir. Bu izinle Almanya'da çalışma hakkına sahip olunur.

Yerleşim izni için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin, örneğin kendilerinin ve aile üyelerinin geçimlerini kendi başlarına sağlamaları, yeterli Almanca bilgisine sahip olmaları (Yerleşim izni ve AB sürekli oturum izni için gerekli olan yeterli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlamanın yollarından biri, bir uyum kursuna katılarak başarı göstermektir.) ve sabıkalarının olmaması gerekir. Belli şartlar altında, örneğin yüksek nitelikli göçmenlere, süre önkoşulları olmadan da bir yerleşim izni verilebilir.

AB Sürekli Oturum İzni
AB sürekli oturum izni, aynı şekilde gelir getiren faaliyetlerde bulunma hakkı veren, sınırsız bir oturum unvanıdır.

Bunun verilmesinin ön koşulları güçlü bir şekilde yerleşim iznine dayanmaktadır.Ancak AB sürekli oturum izni, yerleşim izninden farklı olarak, diğer üye ülkelerde sınırlı bir oturum unvanı verilmesi hakkı kazandırarak, Avrupa Birliği içinde hareket etme hakkı da verir.

Oturma İzni
Oturma izninin süresi sınırlıdır. Bu izin,

• Almanya'da eğitim almak isteyen (İkamet Kanunu 16. ve 17. maddeleri)
• Almanya'da çalışmak isteyen (İkamet Kanunu 18.-21. maddeleri)
• devletler hukukuna dayanan, insani ya da siyasi nedenlerle Almanya'da kalmasına izin verilen (İkamet Kanunu 22.-26. maddeleri)
• ailevi nedenlerle Almanya'ya göç eden (İkamet Kanunu 27.-36. maddeleri)
• Yabancılar ve Almanya'ya geri dönmek isteyen, eskiden Alman vatandaşı (İkamet Kanunu 37., 38. maddeleri)
• Avrupa Birliği'nin başka bir üye ülkesinde sürekli oturum iznine sahip olan kişilere verilir (İkamet Kanunu 38a maddesi)

Bir oturma izninin süresi uzatılabilir. Bu yapılırken, prensip olarak kişinin düzenli bir şekilde uyum kursuna katılıp katılmadığı da göz önünde bulundurulur.