2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vize bekleyen

Alıntı yapılan: yeniceri57 - Mayıs 11, 2019, 03:01:30 ÖÖ
baya bir anormal durum sizinkisi ya. 190 gün ne demek. bana kalirsa söyle yapin. tabi konunun uzmani degilim sadece bir fikir..
kesin gerekli yerlere gitmissinizdir aramissinizdir. ancak belli ki bunlar bu kadar süre zarfinda sizi takmamislar. bir yurtdisi vizelerine bakan almanya da bulunan avukat bulun. ilk defasinda söyle okkali bir mail göndersin oraya da yazsin mesela 2 hafta süre icinde bir cevap gelmezse biz yasal haklarimizi kullanacagiz diye. hem almanyadan hemde türkiyeden avukat araciligiyla böyle bir mektup yazarsaniz olayin ve sizin ciddiyetini anlayabilirler. eger esinin almanyada Rechtschutzversicherung varsa bunu ücretsiz olarak almanya da avukat yapar. sende artik mecbur para vereceksin bir mektup ve ya mail atmasi icin.
tsk ederim ... durum için almanya ya 12 mail gonderdim 3 kez cvb aldım eşim de aynı cevap i alır sabırla bekleyin ... Avukat tutmayi eşim çekimser bakıyor bana kalsa ... NYSE diyorum hayırlısı 190 gün oldu bugün .gitmemek de hayırlısı olabilir hakkimda diye bile düşünmeye başladım .sadece şu merak ettiğim onay yada red ne işe kararlarını n argumani nedir ? Bu çok önemli benim için .hayatta yurt dışı düşünmezken nasib işte eşim ile evlenmek .bu kadar zor hatta belki imkansız olabileceğini Bileydim farklı olurdu . Sınavı geçtim almanc konustum ilk evliliğim adlı sicil kaydı m.yok şükür arti ben öğretmenim... Almanya ya hayatım in kurtuluşu için gitme gayem yok ... ama işte tek taraflı doğru olmak sanırım ya yetmiyor yada garip garip bu durum gerçekten garip.gidememek. ....

Vize bekleyen

Alıntı yapılan: Cengiz87 - Mayıs 11, 2019, 04:23:16 ÖS
08.04.2019 başvuru Almanya'da evlenmek üzere aile birleşimi vize başvurum 8 mayıs vize basılmış kargo ile 9 mayıs gönderildi 10 mayısta bana ulaştı darısı bekleyenlere en yakın zamanda mutlu haber alırsınız inşAllah
Tebrikler ve mutluluklar

Aras.2019

Tebrik ederim kardeş darısı bekleyenlerin basına inş 🙏🏻

Vize bekleyen

Merhaba yurt içi kargodan mesaj aldım kargo yolda imiş 202 gün sonra yarın elimde olacak pasaport um ve sonuç ...hayırlısı

Vize bekleyen

Pasaport  geldi ve red. 203 gün bekledim . Bekleyenlere sabır .

Nesibi

Alıntı yapılan: Vize bekleyen - Mayıs 26, 2019, 08:30:11 ÖÖ
ow uzuldum neden red vermisler peki? Itiraza gidersiniz hayirlisi olsun :(

yeniceri57

Alıntı yapılan: Vize bekleyen - Mayıs 26, 2019, 08:30:11 ÖÖ

neden red geldi gercekten cok merak ettim.

Vize bekleyen

Red sebebi maddi yetersizlik .itiraz etmeyeceğim .yeniden başvuru asla yapmayacağım .her serde vardır bir hayır deyip yaşayacağım .203 gün bekledim siz de okudunuz burdan nasıl beklediğimi... çıkış yapıyorum daha sormayin lütfen .yeni başvuru yapacak kişiler için tavsiye ki çok araştırdım .çok okudum.Almanya ya giden çok insanla tanıştım .süreçlerini dinledim.

1 evraklarinizi konsolosluk da teslim ettiğinizde esiniz almanya y şubeye dosyanızı actirsin. Her eyalet de olmayabilir şansınızi deneyin.
2konsolosluga giderken sadece kendi tam tekmil nüfus örneğini zi değil Eşinizin kini  de cevri yapılmış apostilli yanınıza alın .
3konsoloslukda durust cevaplar verin
4 nikah yapmadan sansiniz varsa önce bi gidin turist olarak görün .
5 üç ay bitiminde hem almanya ya hem buraya mailler yazın .3 aydan evvel burda cevap verilmiyor.

6 yazdığınız maillerde sabırlı olup saygıli olun
7 almanya ya gitmeden B1 e kadar burda ilerleyin...
Ben dil öğretmeniyim .Burda daha kolay ogrenirsiniz çünkü öğretmenlerin iz Türkçe konuşuyor .8 orda çalışacaksınız burdaki çalışmalarınızı yeminli tercumana çeviri yaptırın
9 mutlu olacaksınız gitmeyi düşünün .
10 yabancı şube de dosyanızı bakan memurun adını öğrenin ordaki dosya numaranızı da yazıp o kişiye sehr geehrte Frau yada Herr .. gibi mail yazın ki direkt sizin dosyaya bakan memur a ulasabilin.
11 A1 sınavını dert etmeyin 22 günde hazırlandim ve  75 aldım. Bol bol kart hazirlayin yaklasik 300 kelime ve cümle kurma yapılarını ogrenseniz rahat geçersiniz.

Şayet  gidiyorsaniz taş olun baş yarın ve mutlu olun inşAllah .Allah a emanet...

AlmanyaFatihi

Selam, bir konuda esim uzman hekim demistiniz. Acaba esiniz calismiyor mu? Eger esiniz calisiyorsa ve maddi yetersizlik ile ilgili red verdilerse tekrar basvurun. Bir terelik olmus olabilir.

Aras.2019

Merhaba arkadaşlar başvuru yapalı 6 ay oldu 6 inci ayın sonlarında çarpraz sorguya esimle ayni gun ayni saatte girdim görüşme güzel geçti  ama eşimden herhangi bir evrak istememişler eşim türk vatandaşı bana memur 1 ay daha bekliceksiniz dedi neden evrak istemediler genelde bazılarından istiyorlarmış bana 1 ay bekliceksiniz dediler ?

Arslanmete

Alıntı yapılan: Aras.2019 - Temmuz 30, 2019, 07:21:51 ÖS
Merhaba arkadaşlar başvuru yapalı 6 ay oldu 6 inci ayın sonlarında çarpraz sorguya esimle ayni gun ayni saatte girdim görüşme güzel geçti  ama eşimden herhangi bir evrak istememişler eşim türk vatandaşı bana memur 1 ay daha bekliceksiniz dedi neden evrak istemediler genelde bazılarından istiyorlarmış bana 1 ay bekliceksiniz dediler ?
dostum vizeni aldin mi