2019 Almanya Vize Bekleyenler

Başlatan Blue34, Ocak 18, 2019, 12:57:54 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atknemn

Alıntı yapılan: Morslipdon - Aralık 04, 2019, 03:37:14 ÖS

bu islemden sonra ortalama 3-4 hafta sonra sonuclaniyor bu islemde genelde sizi capraz sorguya alicaklardir evliliginizle ilgili esiniz siz birbirinizi nekadar taniyorsunuz  sorular az buz degil   2 saati buluyor bu sorgu sual islemi  esinizide mutlaka yabancilar daierisine cagirmislardir ayni tarih ve saatde  almanya tarafi sorulari kisa tutuyor uyumluysa egerki fakat size sorucak olarak konsolosluktaki türkün abuk subuk sorularina hazirlikli ol ve sinirlenme sakin :D sakince cevapla ayni sorulari farkli sekilde sorabilir  verdigin cevaplar uzerine yorum yapabilir  aptal saptal surat mimikleri yapabilir cevaplarina sinirlenme sadece :D esinizle agiz birligi yapin gidin tarihleri nasil tanistiniz ilk nerde gordun ne yaptiniz yasadiginiz surecleri anlatin okadar.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bende öyle düşünüyorum , korkacak birsey yok eger capraz sorgu ise evliliğim gercek ve eşimle 1 yıldır her gün konusuyorum herseyimi bilir herseyini blirim o konuda bir tereddütüm yok çok şükür , ama şu ana kadar eşime giden bir davet mektubu yada maili yok  süreye 1 hafta kalana kadar bakıcaz gelecekmi onada davet

Vizeyolubekleyen

Arkadaşlar vizem onaylandı konsolosluktan yarın alacağım aksilik olmazsa. alkis:) yuppi:)  dance:) Darısı tüm bekleyenlerin başına.

atknemn

Alıntı yapılan: Vizeyolubekleyen - Aralık 04, 2019, 05:27:59 ÖS
Arkadaşlar vizem onaylandı konsolosluktan yarın alacağım aksilik olmazsa. alkis:) yuppi:)  dance:) Darısı tüm bekleyenlerin başına.

gözün aydın kardeş hangi konsolosluk..?

Aras.2019

Kardeşim çarpraz sorguya çağıracaklar dikkatli olmanı oneririm giderken yanına fotoğraf al götür eşinle beraber çekindiğin varsa ağzınız bir olsun benim ki 2 saat sürdü ankarada girdim eşim tercüman arkadaşı götürmüş uyuşmazlık oldu diye red aldım uğraşıyorum daha aman ha en ufak uyusmazlikta ugrastiriyorlar soruları ben biliyorum yardımcı olurum

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: leowoman - Aralık 04, 2019, 02:14:16 ÖS
Her evrak normalde 2 hafta da yabancılar şubesine ulaşıyor. Lakin konsolosluğun işleyiş şartları ve kriterlere göre vize başvurunuzun onayı uzayıp kısalabiliyor. Her şey konsoloslukta bitiyor.hakkınızda hayırlısı olsun. noel tatili yaklaşıyor.bakalım ocaktan önce kimler vizesine kavuşacak...

Bakalım insAllah hayırlısıyla cok beklemeyiz. Tamamen konsolosluğa baglı bekliyoruz su anda

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 04, 2019, 02:46:18 ÖS
Daha iki hafta tatile umarım belgeler hemen ulaşır onlarda onaylarlar. Bizimde şansımıza yabacılar şubede ki görevliler de iyi çıktı. Her şeyi hızlı hallettiler. Oturum almaya gittiğimde de 10dk içinde hallettik. Sonra gidip kartı aldım hiç bir sıkıntı yaşamadık. Kurs için yönlendirdiler onda da bayan çok ilgilendi sağolsun. Birde tam benim anlayacağım şekilde Almanca konuştu. Takıldığım yerlerde Ingilizce. Ben geldiğimden beri bir tane kötü davranan Alman görevliye denk gelmedim. Belki güneyde olmamızın etkisi olabilir. Kuzeyde daha farklı diyorlar ama bazen bizim insanımızın abarttığını düşünüyorum. Türkiyede ki bir çok devlet kurumundan saygılılar ve iyi davranıyorlar.

Çok sevindim sizin adınıza da . Banada çok iyi denk geldi. Bu oturumu almaya yabancılar dairesine gittiğinizde sizin almanca konuşmanızı bekliyorlar mı? Eşimle gideceğim ben. Hala o kadar ilerleme kaydetmeme rağmen konusmaya cekiniyorum o heyecan insanı cok engelliyor. Vizeyi aldıktan sonraki islemlerde bir mülakat varmı . Ah o vizenin getirdiği pasaport kontrolü rahatlığı. Eşim 21 aralıktan 6 ocaga kadar istanbula gelecek insAllah onunla dönebilirim bende almanyaya

Mervewehrlin

merak ettiğim bir husus daha var; normalde evraklar konsolosluktan yabancılar şubeye bir sistem üzerinden elektronik olarak ulaşıyorsa tam olarak neyin kargosunu bekliyorlar bilen var mı? Neden evraklar kargolanıyor ben bunu anlayamadım kafam karıştı

leowoman

Morslipdon

Alıntı yapılan: Mervewehrlin - Aralık 04, 2019, 10:30:54 ÖS
merak ettiğim bir husus daha var; normalde evraklar konsolosluktan yabancılar şubeye bir sistem üzerinden elektronik olarak ulaşıyorsa tam olarak neyin kargosunu bekliyorlar bilen var mı? Neden evraklar kargolanıyor ben bunu anlayamadım kafam karıştı

ilk soruna hitafen senden almanca konusmani beklemiyorlar esin senin adina konusabilir  birdaha sorgu sual yok almancayla ilgili  :D  ikincisi almanlarda bu geleneksel döküman hastaligindan kaynakli elektronik ortamda gerceklesiyor fakat o kagitlari orjinal hallerini illede gormek istiyorlar almanyaya geldiginde bunu daha iyi anlicaksin hersey kagit olarak isliyor burda  :D

Zuzuduru

Moralim alt üst kimseyi etkilemek istemem fakat yarın eşim görüşecek gidip tam 14 gün olcak hala ses yok ayrıca konsolosluğa mail nereye atabilirim vize sürecimle ilgili bilgi verirseniz sevinirim🙄

atknemn

Alıntı yapılan: Aras.2019 - Aralık 04, 2019, 09:02:39 ÖS
Kardeşim çarpraz sorguya çağıracaklar dikkatli olmanı oneririm giderken yanına fotoğraf al götür eşinle beraber çekindiğin varsa ağzınız bir olsun benim ki 2 saat sürdü ankarada girdim eşim tercüman arkadaşı götürmüş uyuşmazlık oldu diye red aldım uğraşıyorum daha aman ha en ufak uyusmazlikta ugrastiriyorlar soruları ben biliyorum yardımcı olurum

sana zahmet olmaz ise soruları paylaşabilirmisin ? bende muhtemel o düşüncedeyim çapraz sorgu olabilir diye , ama eşime yazı yada mail gelmedi onu cagırmadılar daha bekliyorum bakalım randevu tarihini ..

atknemn

Alıntı yapılan: Zuzuduru - Aralık 05, 2019, 02:20:56 ÖÖ
Moralim alt üst kimseyi etkilemek istemem fakat yarın eşim görüşecek gidip tam 14 gün olcak hala ses yok ayrıca konsolosluğa mail nereye atabilirim vize sürecimle ilgili bilgi verirseniz sevinirim🙄

merhaba basvuru yapalı kısa bir süre olmuş sanırım 3 ile 6 hafta beklemelisiniz , daha uzun süreli bekleyenler oldugunu biliyorum , ancak şaşkınlık verici bir durumda başıma geldi aynı dil kursuna gidip geothe enstitus dan a1 belgesini bile aynı aldıgım kurs arkadasım 18 ekim basvuru yaptı 24 ekim vizesi geldi  ben hala bekliyorum 17 aralıkta vize husunda görüşmek için ikinci görüşmeye gidecegim , vize durumu veya birseyler sormak için istanbul başkonsolosluguna bu mail adresinden yazabilirsin..  visa@ista.diplo.de

AlmanyaFatihi

Alıntı yapılan: Zuzuduru - Aralık 05, 2019, 02:20:56 ÖÖ
Yasal süre 3 ay o yüzden 14 gün içinde eşinizi çağırmaları çok iyi. Morlinizi bozmayın. Gayet erken çağırmışlar. Eşiniz gidip istenilenleri düzgünce verirse 1 ay dolmadan çıkar vizeniz. Ortalama çıkış süresi 35-40 gün.

@atknemn

Çok fazla değişken var. Belki arkdaşınızın yaşadığı yer çok ufak nüfuslu bir kasabadır ve yabancılar şubesi hep boştur. O yüzden hemen halletmişlerdir. Maalesef kalabalık bir şubeye denk gelince bekliyorsunuz. Benim geldiğim şehir 100bin nüfuslu çok sıra olmaz sanıyordum fakat şubeye ilk gittiğimde bir dünya insan vardı. Neden? universite var diye hep yabancı dolu. Sadece bizle ilgilenmiyorlar bunun Afrikalıları, diğer avrupa ülkeleri, asyalılar ve amerikalı insanlar vardı hep. Surileride unutmamak lazım.

atknemn

Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 05, 2019, 11:26:59 ÖÖ
Yasal süre 3 ay o yüzden 14 gün içinde eşinizi çağırmaları çok iyi. Morlinizi bozmayın. Gayet erken çağırmışlar. Eşiniz gidip istenilenleri düzgünce verirse 1 ay dolmadan çıkar vizeniz. Ortalama çıkış süresi 35-40 gün.

@atknemn

Çok fazla değişken var. Belki arkdaşınızın yaşadığı yer çok ufak nüfuslu bir kasabadır ve yabancılar şubesi hep boştur. O yüzden hemen halletmişlerdir. Maalesef kalabalık bir şubeye denk gelince bekliyorsunuz. Benim geldiğim şehir 100bin nüfuslu çok sıra olmaz sanıyordum fakat şubeye ilk gittiğimde bir dünya insan vardı. Neden? universite var diye hep yabancı dolu. Sadece bizle ilgilenmiyorlar bunun Afrikalıları, diğer avrupa ülkeleri, asyalılar ve amerikalı insanlar vardı hep. Surileride unutmamak lazım.

haklısın kesinlikle  ben heidelberg'e gidecegim malesef ünv şehri ve dediğin gibi yüksek ihtimal osebeplerden  hayırlısı bakalım hepimiz için

leowoman

Mervewehrlin

Güncelleme : Vizem onaylandı !!

Daha dün eşim evrakları teslim ettiğinde biz aralık ayını gözden çıkarmıştık. Bugün eşime mail gönderdiler eşinizin vizesini onayladım diye. Çok mutluyum şu an .
Yalnız merak ettiğim konsolosluk beni pasaportumu almak için arayacak mı? Yoksa eve mi gönderiyorlar bu süreci bilen biri var mı?

20 kasım istanbul vize başvurusu
25 kasım ek belge talebi
27 kasım yeniden ek belge talebi
5 aralık vizem onaylandı.

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: leowoman - Aralık 04, 2019, 10:52:20 ÖS
Bu konuyu ben de çok merak edip gerek çevremden Almanyada yaşayan insanlardan gerek forum sitelerinden edindiğim bilgilere göre bu konu hakkında iki rivayet olduğunu öğrenmiş oldum:
İlki evrakların gerekli incelemelerden sonra onay için yabancılar şubesine gönderilmesi vizenizin basılıp tr deki konsolosluk üzerinden adresinize postalanması ya da elden teslim edilmesi.
İkincisi elektronik ortamda taranan verilerin incelenip yabancılar şubesine gönderilmesi  ve onaylanması sonra vizenin basılıp tr deki konsolosluk üzerinden adresinize postalanması.
Hiç birimiz konsolosluk çalışanı olmadığımız için bu rivayetlerin hangisinin doğru olup olmadığını bilemeyiz.
Ama ben geçen uzun süreçleri, bir de başvuruda her belgenin 2 fotokopisini aldıkları düşündüğümde evrakların incelendikten sonra uygun görülürse yabancılar şubesine kargolandığını düşünüyorum.

Hakikaten çok enteresan sistemde görüyor ise neden kargo bekliyolar diye çok kafaya takmıştım ancak almanlardan bahsettiğimizi gözden çıkarmışım bu kadar garantici bir millet görmedim😭😂