2020 vize bekleyenler ve alanlar

Başlatan Maid, Ocak 12, 2020, 09:39:49 ÖS

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alii

Alıntı yapılan: Vulnerable - Haziran 24, 2020, 08:28:44 ÖS
Konsolosluk bir güncelleme ekledi sitelerine:
"Die Visastellen bitten in diesem Zusammenhang um Verständnis, dass Anfragen, ob das Visum direkt nach Aufhebung der Einreisesperre erteilt wird, nicht verbindlich beantwortet werden können. Die rechtlichen Voraussetzungen müssen zum Zeitpunkt der Erteilung vorliegen. Die Visastellen müssen daher jeden Einzelfall erneut einer Überprüfung unterziehen. Aufgrund der hohen Zahl an aktuell fertig bearbeiteten Anträgen werden sich Verzögerungen nicht vermeiden lassen. Wir bitten daher dringend, die Buchung eines Flugtickets erst nach Erhalt des benötigten Visums vorzunehmen. Der Kauf eines Flugtickets begründet weder einen Anspruch auf Erhalt des Visums noch auf eine bevorzugte Bearbeitung."

Vizeleri gec yollamak icin yine bi bahane ariyorlar sanki. 1 Temmuzda eger giris yasagini kaldirirsalar türkiye icin, bu yogunluk nedeninden dolayi yine bir kac hafta/ay bizi bekleteceklermis gibi hissediyorum.
Neresinde yaziyor acaba Ben bakiyorum bulamadim yeni birsey

Vulnerable

Alıntı yapılan: Ali09 - Haziran 24, 2020, 08:46:33 ÖS
Neresinde yaziyor acaba Ben bakiyorum bulamadim yeni birsey

https://tuerkei.diplo.de/tr-de/-/2319090 burdan bakabilirsiniz. Sadece Almancadan güncelledir henüz. Biraz asaya inmelisiniz.

Zeynepakbas

Alıntı yapılan: Vulnerable - Haziran 24, 2020, 08:55:50 ÖS
https://tuerkei.diplo.de/tr-de/-/2319090 burdan bakabilirsiniz. Sadece Almancadan güncelledir henüz. Biraz asaya inmelisiniz.

Normalde sayfada bilgi guncellendigi zaman guncelleme tarihi yaziyor site uzerinde, hem Almanca olana hem Türkçe olana baktim 15.06.2020 tarihinde yapilan guncellemeler gorunuyor. Ama bahsettiginiz yazıyı Almanca olan sayfada şimdi bende gördüm, Türkçe sayfada yok. Yine bir oyalama stratejisi sanırım buda,,

Svncmrv

Alıntı yapılan: Zeynepakbas - Haziran 24, 2020, 06:26:20 ÖS
Merhaba, peki cocugunuz var miydi? Yada konsolosluga gitmek zorunda oldugunuz bi sebep sunmuş muydunuz?

Hayir çocuğum yok  3 martta Ankaradan konsolosluktan basvurumu yaptim 24 mayista pasaportum elime geldi.. Bu kadar insan var bekleyen neye göre gönderip göndermeme karari veriyorlar anlamadim.. Benimle beraber birkac arkadasimin vizesi daha geldi esleri Türk vatandaslari olmasina rağmen.. InsAllah bekleyen herkes en kisa zamanda guzel haberler alir 😔

Alii

Alıntı yapılan: Zeynepakbas - Haziran 24, 2020, 09:15:13 ÖS
Normalde sayfada bilgi guncellendigi zaman guncelleme tarihi yaziyor site uzerinde, hem Almanca olana hem Türkçe olana baktim 15.06.2020 tarihinde yapilan guncellemeler gorunuyor. Ama bahsettiginiz yazıyı Almanca olan sayfada şimdi bende gördüm, Türkçe sayfada yok. Yine bir oyalama stratejisi sanırım buda,,
Bildigimiz seyi söylüyor Aslinda normal yani basvurular baya birikti hepsini ayni anda basamazlar öncelikle basvuru tarihi en eski olandan yenilere dogru gelecekler onu söylmeye calisiyorlar

Akdemir51

Almanya federal polisi ülkeye giriş için istisnaları siralamis   eşi alman vatandaşı olan  almanyada bağlantısı olan  hayat arkadaşının yanina gitmek de olacak kişiler  seyahat kısıtlamasından muaf tir diye.   Eeee arkadaş kendi koyduğunuz kuralları kendiniz uygulamiyorsunuz  adaletten bahsediyorsunuz benim eşim alman vatandasi yanina gitmek istiyorum. O zaman benim şuan vizemi  vermeniz gerekli  ama mail atınca cevap ctrl v.

Zeynepakbas

Alıntı yapılan: Akdemir51 - Haziran 24, 2020, 09:38:34 ÖS
Almanya federal polisi ülkeye giriş için istisnaları siralamis   eşi alman vatandaşı olan  almanyada bağlantısı olan  hayat arkadaşının yanina gitmek de olacak kişiler  seyahat kısıtlamasından muaf tir diye.   Eeee arkadaş kendi koyduğunuz kuralları kendiniz uygulamiyorsunuz  adaletten bahsediyorsunuz benim eşim alman vatandasi yanina gitmek istiyorum. O zaman benim şuan vizemi  vermeniz gerekli  ama mail atınca cevap ctrl v.

Evet bahsettiginiz gibi federal polis sitesinde istisnalari sıralamislar altina da şu şekilde bi not eklemisler; Onaylanmis olan Vizeler seyahat yasagi kalktiktan sonra gonderilecektir" eee? O zaman bu istisna mı oluyor. Mevcutta pasaportu ulasip vizesi olan kişiler zaten 1-2 ay once tahliye uçuşlarıyla gittiler. Bu istisnalari hikayeden yazmislar ozaman.

Zeynepakbas

Alıntı yapılan: Svncmrv - Haziran 24, 2020, 09:36:33 ÖS
Hayir çocuğum yok  3 martta Ankaradan konsolosluktan basvurumu yaptim 24 mayista pasaportum elime geldi.. Bu kadar insan var bekleyen neye göre gönderip göndermeme karari veriyorlar anlamadim.. Benimle beraber birkac arkadasimin vizesi daha geldi esleri Türk vatandaslari olmasina rağmen.. InsAllah bekleyen herkes en kisa zamanda guzel haberler alir 😔

Vizeleri neye göre dağıttıklarını anlayabilmiş degilim. Resmi sayfalarinda LGBT 'yi destekleyen paylasimlar yapip altina "Toplumda kabul görmeyi + eşit hakları savunuyoruz" gibi cumleler yaziyorlar ama ben eşitliğin E'sini göremiyorum. Eşit'lik olsaydı Aile Birleşim vizesi olan 1 kişiye bile pasaportu ulastiriliyorsa diger Bekleyenlere de yavas yavas ulastirilirdi. Bu kadar bekleyen varsa resmen kafalarina gore iş yapiyorlar...

Alii

Alıntı yapılan: Zeynepakbas - Haziran 24, 2020, 09:53:36 ÖS
Vizeleri neye göre dağıttıklarını anlayabilmiş degilim. Resmi sayfalarinda LGBT 'yi destekleyen paylasimlar yapip altina "Toplumda kabul görmeyi + eşit hakları savunuyoruz" gibi cumleler yaziyorlar ama ben eşitliğin E'sini göremiyorum. Eşit'lik olsaydı Aile Birleşim vizesi olan 1 kişiye bile pasaportu ulastiriliyorsa diger Bekleyenlere de yavas yavas ulastirilirdi. Bu kadar bekleyen varsa resmen kafalarina gore iş yapiyorlar...
Evet katiliyorum nerde kaldi esitlik  50 ülkeyi buhafta aciklicaklardi haftaya carsamba aciklicaklarmis yani tamda 1 temmuzda bakalim artik hayirlisiyla bir acilsinda is pasaport dagitmaya kalsin

Dragorex

Gelen haberlere göre AB 2 liste hazırlamış. İlk listede 47 ülke var. Bu ülkelerdeki Corona oranı AB ülkeleri ortalamasından düşük. 47 ülke içerisinde Çin, Avustralya, Vietnam gibi ülkeler var. Yani bunlara kapıları açmayı düşünüyor Avrupa.

İkinci listede 54 ülke var. Bu ülkelerdeki Corona oranı AB ile eşit veya biraz yüksek. Bu listede Türkiye, Mısır, Kanada da var.

AB hangi listeyi yürürlüğe koyacak ona karar verecekmiş.

Amerika, Brezilya, Rusya gibi ülkelere yasak devam edecek deniliyor.

https://www.politico.eu/article/america-out-china-in-as-eu-looks-to-reopen-external-borders/amp/?__twitter_impression=true

Alii

Alıntı yapılan: Dragorex - Haziran 25, 2020, 02:49:43 ÖS
Gelen haberlere göre AB 2 liste hazırlamış. İlk listede 47 ülke var. Bu ülkelerdeki Corona oranı AB ülkeleri ortalamasından düşük. 47 ülke içerisinde Çin, Avustralya, Vietnam gibi ülkeler var. Yani bunlara kapıları açmayı düşünüyor Avrupa.

İkinci listede 54 ülke var. Bu ülkelerdeki Corona oranı AB ile eşit veya biraz yüksek. Bu listede Türkiye, Mısır, Kanada da var.

AB hangi listeyi yürürlüğe koyacak ona karar verecekmiş.

Amerika, Brezilya, Rusya gibi ülkelere yasak devam edecek deniliyor.

https://www.politico.eu/article/america-out-china-in-as-eu-looks-to-reopen-external-borders/amp/?__twitter_impression=true

Bence artik o listeye Türkiyeyi de alacaklar Türkiye o listeye kendini aldiracaktir görüsüm budur

Alii

Arkadaslar size güzel bir haberim var Ama Liste cuma kesinlesecekmis AB nin 1 temmuzda sinirlarini acacagi ülkeler arasinda Türkiye de var link atiyorum okuyabilirsiniz

https://tr.euronews.com/2020/06/25/ab-nin-bu-yaz-kap-lar-n-acacag-ulkelere-dair-taslak-listede-turkiye-de-bulunuyor

Dragorex

Alıntı yapılan: Ali09 - Haziran 25, 2020, 07:59:56 ÖS
Arkadaslar size güzel bir haberim var Ama Liste cuma kesinlesecekmis AB nin 1 temmuzda sinirlarini acacagi ülkeler arasinda Türkiye de var link atiyorum okuyabilirsiniz

https://tr.euronews.com/2020/06/25/ab-nin-bu-yaz-kap-lar-n-acacag-ulkelere-dair-taslak-listede-turkiye-de-bulunuyor

Bu haber yanıltıcı bence sonra hayalkırıklığı yaşamayalım. 2 liste var, Türkiye "kesin" yasak kalkacaklar listesinde değil. Biz 2.listedeyiz Mısır ile beraber. Yabancı muhabirlerin Twitter hesaplarını takip ediyorum hepsi bu şekilde diyor.

Alii

Alıntı yapılan: Dragorex - Haziran 25, 2020, 10:02:09 ÖS
Bu haber yanıltıcı bence sonra hayalkırıklığı yaşamayalım. 2 liste var, Türkiye "kesin" yasak kalkacaklar listesinde değil. Biz 2.listedeyiz Mısır ile beraber. Yabancı muhabirlerin Twitter hesaplarını takip ediyorum hepsi bu şekilde diyor.
Orasini bilemem ama bu haber bugün aksam üstü 6 da yayinlandi yeni paylasilmis bir Haber o yüzden gercek olabilir belki

Dragorex

Alıntı yapılan: Ali09 - Haziran 25, 2020, 10:20:33 ÖS
Orasini bilemem ama bu haber bugün aksam üstü 6 da yayinlandi yeni paylasilmis bir Haber o yüzden gercek olabilir belki

Evet şimdi gördüm. Haydi inşAllah.

Alii

Alıntı yapılan: Dragorex - Haziran 25, 2020, 10:56:02 ÖS
Evet şimdi gördüm. Haydi inşAllah.
Insalah hayirlisi artik 1 temmuza hepimiz sevinicez inaniyorum buna

Svncmrv

Alıntı yapılan: Ali09 - Haziran 25, 2020, 10:20:33 ÖS

https://www.google.com/amp/s/www.timeturk.com/ab-nin-karari-sinirlar-1-temmuz-da-turklere-acik/haber-1537026-m bu haber bugün yayinlanmis insAllah dogrudurr