Almanyada geçen ilk 8 ay..

Başlatan Emr34, Eylül 26, 2018, 12:04:52 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AlmanyaFatihi

Emr34, B2 hakkında bilgi vermeyeceğim fakat bir şey sormak istiyorum.

Siz hangi kursa gidiyorsunuz? Kurslar şehirden şehre fark ediyor mu? Hızlandırılmış kurslar her zaman açılıyor mu? 4 ayda B1 kursu yazmışsınız mesela. Ücret olarak ne kadar ödediniz hızlı olan kursa. Hafta içi her gün. Bu kursun faydalı olduğunu düşünüyorum.

Emr34

Ben SFS almanca kursuna katıldım sizinde dediğiniz gibi şehirden şehre veya kurstan kursa değişiklikler olabilir.Benim katıldığım b1 kursu hızlandırılmış kurs idi aynı eyalette bir arkadaşım b1 kursuna 1 yıl gitti.Kursların tarihleri oluyor tabiki ama bu birazda o sınıfa katılacak yeterli kişiyle alakalı bazen sınıflar dolmayınca ertelenebiliyormuş.Bu ara almanca kursları suriyelilerle dolduğu için öyle bi sorun yok :) Hatta yer bulamama sorunu bile oluyor.

yeniceri57

Almanya ya geldikten sonra hemen ilk haftasinda kursa mutlaka basvurun. Doluluk oranina ve gittiginiz sehirin büyüklügüne göre bazen aylarca beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu konu cok önemli mutlaka gider gitmez hemen basvurun.

B2 sinaviyla ilgili mutlaka ögretmeniniz bilgi vermistir. Ama sinav gercekten cok zor. Ben suanda b2 icin kurslari tamamladim. Yakin zamanda sinavina da katilacagim. InsAllahbelgemizi alabiliriz. Basarilar dilerim

Emr34

Evet sınav ile ilgili bilgi verdiler ben sadece extra dikkat etmem gereken bir şey olur mu diye merak ettim.İnşAllah geçeriz bende başarılar diliyorum sana :)

muhendus

Brief e dikkat edin, ben geçen Kasımda sınava girdim 2,5 puanla kaldım. Sözlü sınav notum çok iyiydi, toplamda gereken puandan da fazlası vardı ama yazılı bölümde %60 başarılı olamamışım 2,5 puanla kaldım.

O yüzden sürekli yazın, olası belli başlı temalar var, onlara dair kalıpları kafanıza iyice yerleştirin. Ya bir yerden bilgi isteme teması olur, ya da bir yanıt yazma.

Nesibi

Alıntı yapılan: muhendus - Haziran 08, 2019, 12:46:48 ÖÖ
Brief e dikkat edin, ben geçen Kasımda sınava girdim 2,5 puanla kaldım. Sözlü sınav notum çok iyiydi, toplamda gereken puandan da fazlası vardı ama yazılı bölümde %60 başarılı olamamışım 2,5 puanla kaldım.

O yüzden sürekli yazın, olası belli başlı temalar var, onlara dair kalıpları kafanıza iyice yerleştirin. Ya bir yerden bilgi isteme teması olur, ya da bir yanıt yazma.
Kurs yaparken her seviye icinmi sinava girdiniz yoksa b1 seviyesini bitirip direk b1 sinavimi yapiyorsunuz? Bende bu ay b1.1 basliycam diger seviyeler icin sinav yapmam gereklimi cok anlayamadim acikcasi

yeniceri57

Alıntı yapılan: Nesibi - Haziran 08, 2019, 09:14:41 ÖÖ
Kurs yaparken her seviye icinmi sinava girdiniz yoksa b1 seviyesini bitirip direk b1 sinavimi yapiyorsunuz? Bende bu ay b1.1 basliycam diger seviyeler icin sinav yapmam gereklimi cok anlayamadim acikcasi

Seviyeler söyledir. A seviyesi icin a1 ve a2. Bunlarinda kendi aralarinda seviyeleri var. A1 ve A2 kursu. A1.1 sonra a1.2 - A2.1 ve A2.2 bittikten sonra a seviyesi bu belgeyi almaniza gerek yok. Direk olarak B1 ve B2 kurslari basliyor. B1.1 ve B1.2 bittikten sonra B1 sinavina giriliyor ve direk B1 sertifikasi aliniyor. Sonra eger istersen B2 ye devam edebilirsin. B2.1 B2.2 bu Aralardaki b kurslari icin herhangi bir sinav yok.
Oturum icin b1 yeterli. Ancak bazi sirketler b2 belgesi istiyor. Bu yüzden b2 ve hatta c1 belgesi alinmasi cok önemli. He sen dersen benim seviyem iyi artik kursa ihtiyacim yok o zaman gitmeyebilirsin. Bu tamamen senin insiyatifinde bir durum.

Emr34

DURUM VE HAYAT GÜNCELLEMESİ :)

Herkese merhabalar umarım iyisinizdir dostlar :) Ne zamandır aklımdaydı burası fakat bir fırsat bulup yazamamıştım kurslar bitti sertifikalarımızı aldık hatta bunun üzerine 6 AY süren bir LKW führerschein (tır ehliyeti) yaptım şimdi bir firmada günde 10 saat çalışıyorum bu ehliyeti almak kolay olmadı ama sonunda BAŞARDIM neden zor dedim çünki ehliyetten hariç İHK denilen almanca bir sınav vardı ama gerçekten mücadele edilirse sınavlara hazırlanıp bu sınavıda geçilebilir zor ama imkansız değil :) Almanyada tır şöförü olacağim hiç aklıma gelmezdi ama benim gibi yeni gelmiş bir insan için fazla bir seçenek yoktu bu arada almanca sınavlarımı bitirdikten sonra devlet kendi teklif etti bu ehliyeti ve tüm ehliyet masraflarını karşıladı şuan ise hayatım bir düzene girdi çok şükür...

Bu konu ile sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.Bu arada seçeneklerde otobüs ehliyetide vardı ama ben tek başıma çalışmayı sevdiğim için tır ehliyeti yaptım..

Herkeze hayatlarında başarılar diliyorum İNŞALLAH herşey gönlünüzce olur  :)

Slymnn

Alıntı yapılan: Emr34 - Haziran 28, 2020, 10:16:02 ÖÖ

Herkese merhabalar umarım iyisinizdir dostlar :) Ne zamandır aklımdaydı burası fakat bir fırsat bulup yazamamıştım kurslar bitti sertifikalarımızı aldık hatta bunun üzerine 6 AY süren bir LKW führerschein (tır ehliyeti) yaptım şimdi bir firmada günde 10 saat çalışıyorum bu ehliyeti almak kolay olmadı ama sonunda BAŞARDIM neden zor dedim çünki ehliyetten hariç İHK denilen almanca bir sınav vardı ama gerçekten mücadele edilirse sınavlara hazırlanıp bu sınavıda geçilebilir zor ama imkansız değil :) Almanyada tır şöförü olacağim hiç aklıma gelmezdi ama benim gibi yeni gelmiş bir insan için fazla bir seçenek yoktu bu arada almanca sınavlarımı bitirdikten sonra devlet kendi teklif etti bu ehliyeti ve tüm ehliyet masraflarını karşıladı şuan ise hayatım bir düzene girdi çok şükür...

Bu konu ile sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.Bu arada seçeneklerde otobüs ehliyetide vardı ama ben tek başıma çalışmayı sevdiğim için tır ehliyeti yaptım..

merhaba bende iki gün önce aile birleşimi üzerinden Almanya'ya geldim ve ilk iş olarak yarın ikametimi açıp dil kursuna yazılıcam dediğin gibi iş vs herşeyden önce dil öğrenmek şart burada . Kursa gittiğinde nasıl bir ortam oluyor dil öğretmeni dersler vs işleyiş nasıl ilerliyor ?

Emr34

Öncelikle hoşgeldin almanyaya,

İlk iş seninde dediğin gibi en azından B1 seviyesinde almanca öğrenmen çok önemli insan kendine güvenmeye başlıyor.Ben daha öncede belirttiğim gibi SFS te kurslarımı yaptım daha iyi kurslarda vardı fakat yer olmadığı için burada devam ettim.Ben Türkiyede a1 yapmama rağmen en baştan başladım.Hocalar genel olarak iyidi hatta birde türk hoca vardı benim şansıma. Benim gittigim zamanlarda sınıflar max. 20 kişilikti %80 suriyeli öğrenciler vardı. Sabah 8 den öğlen 12-1 e kadar sürüyordu hafta sonu yok, dersler kademe kademe ilerliyor yavaş yavaş seviyeleri ilerleyip geçiyorsun fakat A1 den B1 e kadar sürüyor dersler sonunda ise B1 sınavına gireceksin çalışırsan gerçekten çok zor bir sınav değil.

Slymnn

Alıntı yapılan: Emr34 - Haziran 28, 2020, 11:33:40 ÖS
Öncelikle hoşgeldin almanyaya,

İlk iş seninde dediğin gibi en azından B1 seviyesinde almanca öğrenmen çok önemli insan kendine güvenmeye başlıyor.Ben daha öncede belirttiğim gibi SFS te kurslarımı yaptım daha iyi kurslarda vardı fakat yer olmadığı için burada devam ettim.Ben Türkiyede a1 yapmama rağmen en baştan başladım.Hocalar genel olarak iyidi hatta birde türk hoca vardı benim şansıma. Benim gittigim zamanlarda sınıflar max. 20 kişilikti %80 suriyeli öğrenciler vardı. Sabah 8 den öğlen 12-1 e kadar sürüyordu hafta sonu yok, dersler kademe kademe ilerliyor yavaş yavaş seviyeleri ilerleyip geçiyorsun fakat A1 den B1 e kadar sürüyor dersler sonunda ise B1 sınavına gireceksin çalışırsan gerçekten çok zor bir sınav değil.
merhaba verdiğin bilgiler için teşekkür ederim . Ben çocuk üzerinden geldiğim için dil şartı aranmadı ama kendi çabamla günlük yaşamda işime yarayacak bir kaç kelime biliyorum sadece fakat seninde yazılarında belirttiğin gibi dil kursunu önceliğime aldım bende . İnsanın kendine güveninin gelmesi için. 32 yıldır İstanbul'da yaşadıktan sonra kasabaya gelince insan sudan çıkmış balığa dönüyor 😅 umarım birgün bende buraya yazıcam dil kursunu bitirdiğimi ehliyetimi aldığımı ve işe başladığımı 🙂

golyat

Merhaba, tır ehliyetini sıfırdan mı yaptınız? Yoksa türkiyede tır ehliyetiniz vardı onu mu tır ehliyetine çevirdiniz?

istanbuller

Merhaba, Tır ehliyetini B2 sertifikası aldıktan sonra mı yaptınız? Bildungsgutschein mı verilmişti?

Bu arada mesleğiniz hayırlı uğurlu olsun.

Emr34

Alıntı yapılan: golyat - Haziran 29, 2020, 11:26:26 ÖÖ

Merhaba, tır ehliyetini sıfırdan mı yaptınız? Yoksa türkiyede tır ehliyetiniz vardı onu mu tır ehliyetine çevirdiniz?

Merhaba Türkiyeden gelirken otomobil ehliyetim vardı ve malesef burada Türk ehliyetini 6 ay kullanabildim.Ve evet tır ehliyetini sıfırdan burada yaptım.

Emr34

Alıntı yapılan: istanbuller - Temmuz 05, 2020, 11:41:47 ÖÖ
Merhaba, Tır ehliyetini B2 sertifikası aldıktan sonra mı yaptınız? Bildungsgutschein mı verilmişti?

Bu arada mesleğiniz hayırlı uğurlu olsun.

Merhaba öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Evet Tır ehliyetini almanca kursları bittikten sonra yaptım.Aslında önce b1 yeterli demişlerdi fakat sonrasında ne oldu ise b2 yapmam gerektiğini söylediler.Bana kalırsa tır şöförlüğü için B1 seviyesinde almanca yeterli oluyor sonuçta mal götürdüğümüz yerde insanlarla siyaset veya futbolldan sohbet etmiyoruz :)) Ve şuna inanın genelde gittiğim firmalar toplasan 6-7 firma ve hepsinde Türk çalışanlar oluyor :))))

golyat

Alıntı yapılan: Emr34 - Ağustos 02, 2020, 08:00:10 ÖS

Merhaba Türkiyeden gelirken otomobil ehliyetim vardı ve malesef burada Türk ehliyetini 6 ay kullanabildim.Ve evet tır ehliyetini sıfırdan burada yaptım.

Peki benim tır ehliyetim var. (CE) Oraya geldiğimde ilk önce araba ehliyetimi B sınıfını kursa gitmeden yazılı sınav ve direksiyon sınavı ile çevirebiliyorum. Ardın dan tır ehliyetini de aynı şekilde yazılı sınav ve direksiyon sınavı ile çevirebiliyorum değil mi? Ben bir yerden o şekilde bilgi almıştım. Doğruluğunu teyit etmek için soruyorum. Tır ehliyetinide kursa gitmeden sınavlara girerek çevirebiliyorum diye biliyorum. Sizin bilginiz var mıdır bu konuda? Teşekkürler

Emr34

Geç cevap verdiğim için kusura bakma kardeşim.Türk ehliyetini Adac de çeviri yaparak 6 ay kullanabilirsin ama tır süremezsin,tır ehliyetini malesef en başından yapmak zorundasın ve ehliyeti yaparken evet kursa gitme mecburiyetin yok evden app ile çalışıp sınava girebilirsin amaaa Fahrerkarte için İHK denilen bir sınav var bunun için yanlış hatırlamıyorsam 3 hafta (Minumum) derse katılmak zorundasın bu derslere katılmadan IHK sınavına giremiyorsun ki derslere girmeni tavsiye ederim.Ben bu sınavı geçmek için 1,5 yaklasık 2 ay hergün ders çalıştım.

Hakkında hayırlısı olur inşAllah ama madem tır şöförüsün almanyada bu mesleğe devam etmeni öneririm çünki gerçekten aranan bir meslek.