Almanyadaki gencler perspektifsiz

Başlatan Nazire, Ocak 11, 2008, 03:47:33 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

Almanyada yasiyan genclerimiz perspektif lerini kaybettiklerini, ve degil Almanyaya uyum saglamak, türk toplulugunda bile zorluk cektiklerini ve iki kültür arasinda celiski de yasadiklarini ve türkiyedeki genclerden daha bile zor bir yasam yasadiklarini düsünüyorum. Bu genclerimiz bence almanyada hem zorluklar icin yasadigini ve perspektifsiz olduklarini ve Türklerimiz bu gencler icin fazla birsey yapmadigini düsünüyorum, sizce bu genclerimiz icin neler yapilabilinir. Eger Alman devleti az ilgileniyor ise, türklerimiz niye birseyler yapmiyor. Sizler neler düsünüyorsunuz bu konuda.
(Almanyada yasiyanlar neler düsünüyor).

khoLpa$aLı

güzel bir paylaşım inşAllah açıklayıcı cevaplar gelir sevgilerle..

yücel

Bir insanin veya kisilerin,  Hem Alman ve hem de Türk kültürüne olan uyumlari zordur...
Dolayisiyla genclerimiz biraz Alman biraz da Türk kültürünü yasiyorlar. Buna örnek olarak konusurken cümlenin yarisini Almanca, yarisini da Türkce konusuyorlar...Görülüyor ki yeterince Almancayi veya Türkceyi ögrenememisler. Bunun sonucuda ortaya karmasik bir durum cikiyor. Evde Ailesiyle Türkce konusacak, disarda da arkadaslariyla Almanca... Yani karisik degil...

gütig

Alıntı yapılan: Nazire - Ocak 11, 2008, 03:47:33 ÖS
Almanyada yasiyan genclerimiz perspektif lerini kaybettiklerini, ve degil Almanyaya uyum saglamak, türk toplulugunda bile zorluk cektiklerini ve iki kültür arasinda celiski de yasadiklarini ve türkiyedeki genclerden daha bile zor bir yasam yasadiklarini düsünüyorum. Bu genclerimiz bence Almanyada hem zorluklar icin yasadigini ve perspektifsiz olduklarini ve Türklerimiz bu gencler icin fazla birsey yapmadigini düsünüyorum, sizce bu genclerimiz icin neler yapilabilinir. Eger Alman devleti az ilgileniyor ise, türklerimiz niye birseyler yapmiyor. Sizler neler düsünüyorsunuz bu konuda.
(Almanyada yasiyanlar neler düsünüyor).

Almanya`da yetisen Türk genclerimizin bu ve benzeri sorunlari ne yazik ki var. Ama ben sorunun kaynagi olarak en basta  Almanya da yetismelerinden degil, onlari yetistiren ailelerinden kaynaklandigini düsünüyorum. Sorunun kaynagi ilk olarak aile oldugu gibi, cözümün kaynagi da yine ilk olarak ailedir bence...

Buradaki Türk ailelerinin cogunun öncelikli hedefi para kazanmak, para kazanmak ve daha cok para kazanmak. Ve kazandiklari maddi herseyle Türkiye`dekilere hava atmak... Cocuklarina nasil bir egitim verdiklerine pek dikkat etmiyorlar. Yalnizca okula göndermekle cocuklarinin yeterli bir egitim aldiklarini düsünüyorlar. Oysa ki okullarda cocuklarinin ne gibi sorunlarla karsilastiklarini, cogu alman cocuklari tarafindan sirf Türk olduklari icin nasil dislandiklarini ve onlarin psikolojilerini hic gördükleri anladiklari yok... Sirf Türk oldugu icin okullarda hep dislanarak yetismis, tanidigim genc bir Türk arkadasimin bu yüzden Türkiye`ye bakis acisi aynen almanlar kadar olumsuz. Türkiye`yi cok geri kalmis, 3. sinif bir ülke gibi sanarak yetismis...Ayni zamanda dislandigi icin alman genclerinden de nefret etmis... Böyle bir durumda ailenin devreye girip, cocuguna ülkemize yabancilasmamasi ve ülkemizi geri kalmis gibi düsünüp almanlar karsisinda kendini ezik hisetmemesi icin, cocugunun bu konuda dik durabilmesi icin, ülkemiz hakkindaki tüm güzellikleri ve yenilikleri cocuguna anlatmasi ve ülkesiyle gurur duyabilecegi güzellikler oldugunu ögretmesi gerekir...

Ama, bir sorun da malesef bu noktada mevcut. Aile, kirk yil önce ülkesinden ayriliyor ve bu zaman zarfinda Türkiye ilerlerken, ailenin kafa yapisi halen kirk yil öncesinde kaliyor. Ve cocuklarini da buna göre yetistiriyorlar. Bazi ailelerin de tek derdi para kazanmak oldugu icin cocuklarinin nasil yetistigini önemsemiyorlar bile...Almanya`da yetisen genclerde en basta maneviyat eksikligi var...

Tabi bu konuda devletin de sorumluluklari ve yapabilecekleri seyler vardir. Ama en basta ailenin cocugunu iyi yetistirmesi cok önemli...